Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Koledze z forum, któremu wymieniono silnik, ponoć nie zaplombowano wlewu. Co trochę mnie zdziwiło, tak samo jak szybka wymiana silnika przez Nissana.

O ile oczywiście to była prawda, bo kontakt z tym kolegą nagle się urwał.

Może ninja z Nissana go załatwili za psucie opinii. :shiftyninja:

Wygląda na to, że moje dni też już są policzone. :D

Podczas konstruowania i wyliczeń teoretycznych wszystkie błędy nie wystąpią , może biorą do wymiany procentowo ze zgłaszanych awarii , a fama idzie w świat pocztą forumową że jednak nissan cacy i wymienia ? 

A i sama fabryka pewnie nie złomuje silnika tylko bada gdzie jest problem ?

Przynajmniej tak podpowiadałaby logika ?

Właśnie coś łatwo poszło temu koledze z wymianą silnika. Z tego co pamiętam, to nie chciał się też podzielić informacjami.

A kontakt się urwał, bo kolega się odgrażał, że sprzedaje Qq.

Bo tak jest z większością witających na naszych stronach.Pojawi się,zasięgnąć opinii,i znika.

Póki Nissan w nim nie grzebnął, to był. :devil:

Podobnie jak w 1.6 DIG-T. :D

Ciesz się Edwardzie ze swojego jeszcze naprawdę japońskiego silnika, bo obecną motoryzację, to jedynie o kant doopy rozbić.

I to niezależnie od marki. :unsure:

Wiem wiem Colins że dzisiejsze silniki wiele nie są warte, a już te uturbione same siebie zjadają  :wacko:

Żebyś wiedział że chucham i dmucham na ten mój HR16DE on złoty silniczek, bo po 1000km po autostradach łyknie tylko 100ml  :spoko:

Wiem wiem Colins że dzisiejsze silniki wiele nie są warte, a już te uturbione same siebie zjadają  :wacko:

Żebyś wiedział że chucham i dmucham na ten mój HR16DE on złoty silniczek, bo po 1000km po autostradach łyknie tylko 100ml  :spoko:

Łeeeeee ,mój CE14DE po autostradach nic nie łyknął.... No może łyknął ale tyle, że nie szło tego na bagnecie stwierdzić. Może zepsuty ? ;):D

Ranger u mnie łatwo stwierdzić ubycie oleju na bagnecie, bo stan trzymam zawsze przy Max a nie w połowie  :D

Właśnie dla tego że latam po autostradach więcej jak przepisowe max  :P

Edytowane przez Edek01

Łeeeeee ,mój CE14DE po autostradach nic nie łyknął.... No może łyknął ale tyle, że nie szło tego na bagnecie stwierdzić. Może zepsuty ? ;):D

Bo one silniki nie łykały oleumu!

100 ml na 1000 km u Edka, to od wymiany do wymiany też dobry litr dolewek. Niby niedużo, ale od maksimum do minimum zejdzie. 

A biorąc pod uwagę moje poprzednie benzynówki, gdzie zużycie oleju było praktycznie zerowe, muszę stwierdzić, że wóz Eda też żre oleum. :D  ;)

Tzn.Lejesz ponad MAX? Dobrze rozumie???

Zgadza się Colinsie,bo dolewając co kilka dni nawet nie wie ile połyka oleumu.

Ranger u mnie łatwo stwierdzić ubycie oleju na bagnecie, bo stan trzymam zawsze przy Max a nie w połowie  :D

Też mam zalane blisko max. Ale nic nie ubywa...

100 ml na 1000 km u Edka, to od wymiany do wymiany też dobry litr dolewek. Niby niedużo, ale od maksimum do minimum zejdzie. 

A biorąc pod uwagę moje poprzednie benzynówki, gdzie zużycie oleju było praktycznie zerowe, muszę stwierdzić, że wóz Eda też żre oleum. :D  ;)

No co ty Colins. Edzio nic nie dolewa. Leje trochę ponad max, walnie w roku 1000 km i przed wymianą po roku ma znowu idealny poziom max.... :D :D :D  :laie_67:

• Upvote 2

Jacko, Colins u mnie 100ml zje jak ganianim po autostradzie a normalnie od wymiany do wymiany trzyma stan !

Jacko raz doleje do stanu max i sprawdzam co 1000km  :)

Almera N16 łykała po autostradzie 200ml a pierścienie zdrowe miała  :)

Na 5W30 HR16DE na początku więcej oleju znikało  :bezradny:

Ranger nie ponad Max tylko do stanu Max :)  

Edytowane przez Edek01

Jacko raz doleje do stanu max i sprawdzam co 1000km  :)

Czyli raz w roku ? :D

Na 5W30 HR16DE na początku więcej oleju znikało  :bezradny:

Oj, to coś mu Militec nie służy :(. Mój kolega ma HR16DE w Note. Jeździ na 5W30 i wali duże roczne przebiegi. Śmiga po górach, autostradach i od wymiany do wymiany nic nie dolewa.

• Upvote 1

Oj, a ten mój kolega jaką ma nogę.... Strachliwy nie jestem ale autentyczne boję się z nim jeździć ;). Po mieście pasy bezpieczeństwa pracują od startu do zatrzymania :D. A w silniku Castrol EDGE z supermarketu. Teraz też taki leję i jest git ;).

• Upvote 1

Mój 1.2 DIG-T jakoś też nic nie łyka na autostradach ani między przeglądami.

Oby tak dalej.

Nie ma jak to sobie pomarudzić...