Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

150KM na Octavie to była Raketa :D

Nie moc była najważniejsza ale moment obrotowy, który miał maximum przy 1750 obr/min i trwał do 4000 obr/min.Żaden diesel tego nie potrafi.

Po prostu nostalgia

Edytowane przez Yan_2007

No akurat ten parametr, to nawet nasz mały 1.2 DIG-T ma podobny. Również dysponuje maksymalnym momentem w podobnym zakresie obrotów.

Gorzej z trwałością.

I to jest to o czym pisałem rok temu, trwałość ;)

Wszystko fajnie, tylko ciekawe jaka jest żywotność tego motorka.

No, w tym roku jeszcze/już :D

Ameryki Grzmocie żadnej nie odkryłeś. Twój X-Trail zapewne też rozpadnie się szybciej od Kamaza, do którego go porównujesz. ;)

Mój QQ rozpadnie się szybciej od pierwszego QQ z wolnossącym silnikiem 1.6.

A Kia Ceed, którą dziś reklamowano iż posiada znakomity silnik turbo 1.0 rozpadnie się jeszcze szybciej od mojego QQ. :D

Widzę że Colinsio się obruszył, ale uwierz mi że chciałbym aby Twój samochodzik dożył lat mojego X/Kamaza :D

A gdzież tam się obruszył. Przeca widzisz, że nie owijam w bawełnę i potrafię wytknąć Nissanowi niedoróbki. I gdyby nie Edek, który mi pomaga, to już by mnie stąd chyba wyrzucili. :D

Wracając do rzeczy drogi Grzmocie - i Twój Kamaz wieczny nie będzie.

A mój QQ być nie musi, bo sprzedam go pewnie jeszcze przed osiągnięciem magicznego przebiegu 100 tys.km.

A tyle chyba wytrzyma. Chyba. :D

Edytowane przez colins

Kia wypadła w teście długodystansowym doskonale (ale z 1.6) po 100kkm i rozebraniu silnika  , zero mierzalnego zużycia,

No widzisz, a ja moim Kamazem będę się tłukł aż się rozleci. Lubię stare gruchoty, choć powiem Ci że możemy się jeszcze spróbować na autobanie w DDR-ach :D

Eeee, to co Manixio? Znowu jakiś holownik zatopiłeś? :D  ;)

Przemo, nie żebym miał przegrać, ;)  ale chyba rozsądniej i przyjemniej byłoby spróbować nieco napojów "energetycznych". Oczywiście w trakcie wspólnej wieczerzy. :P

Edytowane przez colins

Ameryki Grzmocie żadnej nie odkryłeś. Twój X-Trail zapewne też rozpadnie się szybciej od Kamaza, do którego go porównujesz. ;)

Mój QQ rozpadnie się szybciej od pierwszego QQ z wolnossącym silnikiem 1.6.

A Kia Ceed, którą dziś reklamowano iż posiada znakomity silnik turbo 1.0 rozpadnie się jeszcze szybciej od mojego QQ. :D

Znakiem tego najdłużej pojeżdżą drabiniaste z napędem na owsiany gaz...do tego zmierza motoryzacja

Ja zastanowiłbym się nad zmianą stacji benzynowej, może z paliwem coś nie ten teges.

Nie tankuję na jednej,jedyne przyzwyczajenie to Shell

mecza zapewne oglądał

Nie,9 sezon NCIS na AXN :D

Nie tankuję na jednej,jedyne przyzwyczajenie to Shell

...

To zatankuj czasem nitro+ i będzie git.

Ja tak robię i nie doświadczam szarpania ;)

"kabereciarsko" chciałem ale Forum chyba z automatu odrzuciło mi ten post ;)

Odpowiem ! Ale to już na Hyde Parku :)

Szukam wykresu mocy i momentu obrotowego (to pewnie ma swoja jakas nazwe ale ja nie mam pojecia jaka ona jest) dla silnika 1.2 oraz 1.6 dig-t. Wiecie moze gdzie moge takie wykresy znalezc?