Yan_2007 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) 150KM na Octavie to była Raketa Nie moc była najważniejsza ale moment obrotowy, który miał maximum przy 1750 obr/min i trwał do 4000 obr/min.Żaden diesel tego nie potrafi. Po prostu nostalgia Edytowane 20 Października 2015 przez Yan_2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 No akurat ten parametr, to nawet nasz mały 1.2 DIG-T ma podobny. Również dysponuje maksymalnym momentem w podobnym zakresie obrotów. Gorzej z trwałością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 No akurat ten parametr, to nawet nasz mały 1.2 DIG-T ma podobny. Również dysponuje maksymalnym momentem w podobnym zakresie obrotów. Gorzej z trwałością. I to jest to o czym pisałem rok temu, trwałość Wszystko fajnie, tylko ciekawe jaka jest żywotność tego motorka.No, w tym roku jeszcze/już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Ameryki Grzmocie żadnej nie odkryłeś. Twój X-Trail zapewne też rozpadnie się szybciej od Kamaza, do którego go porównujesz. Mój QQ rozpadnie się szybciej od pierwszego QQ z wolnossącym silnikiem 1.6. A Kia Ceed, którą dziś reklamowano iż posiada znakomity silnik turbo 1.0 rozpadnie się jeszcze szybciej od mojego QQ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Widzę że Colinsio się obruszył, ale uwierz mi że chciałbym aby Twój samochodzik dożył lat mojego X/Kamaza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) A gdzież tam się obruszył. Przeca widzisz, że nie owijam w bawełnę i potrafię wytknąć Nissanowi niedoróbki. I gdyby nie Edek, który mi pomaga, to już by mnie stąd chyba wyrzucili. Wracając do rzeczy drogi Grzmocie - i Twój Kamaz wieczny nie będzie. A mój QQ być nie musi, bo sprzedam go pewnie jeszcze przed osiągnięciem magicznego przebiegu 100 tys.km. A tyle chyba wytrzyma. Chyba. Edytowane 20 Października 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Kia wypadła w teście długodystansowym doskonale (ale z 1.6) po 100kkm i rozebraniu silnika , zero mierzalnego zużycia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Manixio, to Ty żyjesz!? Jakże się cieszę stary marynarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 jeśli nie wytrzyma ,to same plusy ,nowy sinik itd. byle w trakcie gwarancji eeeee tam żyje , co to za życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 No widzisz, a ja moim Kamazem będę się tłukł aż się rozleci. Lubię stare gruchoty, choć powiem Ci że możemy się jeszcze spróbować na autobanie w DDR-ach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Eeee, to co Manixio? Znowu jakiś holownik zatopiłeś? Przemo, nie żebym miał przegrać, ale chyba rozsądniej i przyjemniej byłoby spróbować nieco napojów "energetycznych". Oczywiście w trakcie wspólnej wieczerzy. Edytowane 20 Października 2015 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 psyyt ! bo się wyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Ameryki Grzmocie żadnej nie odkryłeś. Twój X-Trail zapewne też rozpadnie się szybciej od Kamaza, do którego go porównujesz. Mój QQ rozpadnie się szybciej od pierwszego QQ z wolnossącym silnikiem 1.6. A Kia Ceed, którą dziś reklamowano iż posiada znakomity silnik turbo 1.0 rozpadnie się jeszcze szybciej od mojego QQ. Znakiem tego najdłużej pojeżdżą drabiniaste z napędem na owsiany gaz...do tego zmierza motoryzacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Forumowy świat stanął na głowie. Jacek ożył o nietypowej porze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 mecza zapewne oglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Bo Arsenal wygrał z Bayernem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Szczęsny się dzisiaj nawyciągał...ale mecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Jacek ożył a ja zaraz wychodzę aby jechać do Krakowa jak to Popiołek mawiał koniec świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Ja zastanowiłbym się nad zmianą stacji benzynowej, może z paliwem coś nie ten teges. Nie tankuję na jednej,jedyne przyzwyczajenie to Shell mecza zapewne oglądał Nie,9 sezon NCIS na AXN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Nie tankuję na jednej,jedyne przyzwyczajenie to Shell ... To zatankuj czasem nitro+ i będzie git. Ja tak robię i nie doświadczam szarpania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Właśnie to zamierzam uczynić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 "kabereciarsko" chciałem ale Forum chyba z automatu odrzuciło mi ten post Odpowiem ! Ale to już na Hyde Parku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Szukam wykresu mocy i momentu obrotowego (to pewnie ma swoja jakas nazwe ale ja nie mam pojecia jaka ona jest) dla silnika 1.2 oraz 1.6 dig-t. Wiecie moze gdzie moge takie wykresy znalezc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 To znalazłem w serwisie o chiptuningu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Super.Dziekuje bardzo. Jak by mial ktos jeszcze jakies przyklady to poprosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi