Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No szkoda ...

-że nie byłeś z nami od początku !

Pisaliśmy tutaj o obawach i ewentualnych niespodziankach jakie mogą czekać przyszłych nabywców.

Ale nie dziwię się Tobie bo mnie też urzekł czar Nowego Qq tylko pozostało na szczęście trochę zimnej głowy i w niej opinii kolegów z forum... a była tu mowa o chorobach wieku dziecięcego , o królikach doświadczlnych etc.Gryzłem się w tych myślach długo nie mówiąc o wizytach w Salonie a jazdach testowych ;;;.nawet takiej 3 dniowej - ukłony i przeprosiny ,,, dla YAMA Toruń !

Nie dziwię się , że wszystkich urzekł ten samochód a tym więcej bo stary Qq sprawował się bez zarzutów.Powinienem podziękować przezornym którzy o tym odważnie tutaj mówili ... nie pamiętam już ich - ale ja im dziękuję !!!

Powiem więcej ,że po tym wszystkim nabrałem większego dystansu do tej "nowizny" i teraz od kilku miesięcy nie mogę się zdecydować ... czy CX-3 czy też HR-V a może nie eksperymentować i kupić CX-5 albo pozostać wiernym staremu sprawdzonemu Qq !

A może ...Tutaj ktoś mnie oświeci ...?

Byłem na jeżdzie próbnej CX-3. Silnik jak dla mnie rewelacja, ale nie tem poziom wyposażenia i naprawdę cisno w środku, taka "mazdeczka", a nie MAZDA. Za to CX-5 no to już naprawdę kawał dobrej fury. Tylko ta cena trochę poniżej możliwości finansowych.

Panowie,nie zapeszać!!! :D 

Przejechane dodatkowe 150km i nic nie ubyło!!! :D

Oczywiście oprócz tych 2mm po pierwszych 100km po dolewce :D

:| Ja nic nie robiłem...oprócz kilkukrotnego spalenia gumy   na pustym parkingu za osiedlem. :dribble: Zobaczymy jak będzie dalej.

No wiesz!?

Też tak sobie pomyślałem :D

A co? Jak depnąć to nawet pieknie chodzi :D

Już kiedyś ganiliśmy za próbę upublicznienia usterek w jednym dziale,aby uniknąć pożywki dla malkontentów.

Ale teraz na chodzi mnie myśl ,aby wystosować pismo do Auto-Świata z opisem wszystkich bolączek w nowych Qqłkach.A byłoby tego,oj byłoby!!! I podejrzewam,że skwapliwie by z tego skorzystali.Wszystko to w kontekście,olewania problemów,bo raz naprawione powracają po jakimś czasie,więc nie jest to wina produkcji,lecz słabych części.

Nie Auto Szmata tylko Turbo Kamera oj bardzo chętnie by nakręcili taki  materiał  :D

nie dajcie się zwariować tą awaryjnością QQ, po lekturze każdego forum innej marki można mieć takie same odczucia

Mam inne zdanie,często zaglądam na forum z ASX,czy z nową Vitarą. 

A Mazda moim zdaniem to już klasa sama w sobie.

Mam inne zdanie,często zaglądam na forum z ASX,czy z nową Vitarą. 

A Mazda moim zdaniem to już klasa sama w sobie.

z tą MAzdą to trochę przesadziłeś!  nie jest jakościowo dużo lepsza od Nissana ale marketingowo/podejścia dealerów do problemów z samochodami faktycznie dużo lepsze niż w Nissanie przez co Klient "czuje" się dużo lepiej podobnie jak w Toyocie ( o ASX nie będę wspominał ) ale jeżeli chodzi o awaryjność to Suzuki bije wszystkie marki tylko co z tego skoro jakość materiałów  pozostaje daleko z tyłu

Suzuki??? Jak byłem poniedziałek na serwisie,to stało 8 sztuk na warsztacie,a tylko jeden mój bidocek :D

Sami nie wiecie czego chcecie. :D

U mnie plan jest prosty. O ile QQ wcześniej nie rozłoży się definitywnie, to jeżdżę do końca gwarancji i do żyda. Może znajdę jakiegoś naiwniaka. :P

Ewentualność druga. Jeśli przez te 3 lata będzie sprawował się jako tako, to dam mu szansę, ale jednak przedłużę gwarancję do 5 lat.

I trzecie rozwiązanie. Przestanę czytać forum żeby się nie stresować i będę jeździł do oporu. :D

Sami nie wiecie czego chcecie. :D

U mnie plan jest prosty. O ile QQ wcześniej nie rozłoży się definitywnie, to jeżdżę do końca gwarancji i do żyda. Może znajdę jakiegoś naiwniaka. :P

Ewentualność druga. Jeśli przez te 3 lata będzie sprawował się jako tako, to dam mu szansę, ale jednak przedłużę gwarancję do 5 lat.

I trzecie rozwiązanie. Przestanę czytać forum żeby się nie stresować i będę jeździł do oporu. :D

Opcja czwarta,nie czytam forum,a piszę co mi ślina na język przyniesie :D

Panowie i panie cieszcie się autem a nie wymyslacie jakieś dziwne awarie. Nie dlatego kupowales nowe auto aby narzekać. Masz gwarancje 3 lata, potem po gwarancji będziemy się martwic

Nie o to mi chodzi. W każdym samochodzie coś się wydarzy. Qq 2 sprzecanych w polsce (nie wiem ile ale mysle kolo 2 tyś) a awarii kilka. Takze glowa do gory i do przodu.

Na forum nie udzielaja sie szczęśliwi użytkownicy tylko tym co cos się pasuje. I nie zniechecajcie potencjalnych nabywcow. Moj będzie pod koniec listopada.

Edytowane przez artua

Na forum nie udzielaja sie szczęśliwi użytkownicy tylko tym co cos nie pasuje. 

No jak nie ja jestem przeszczęśliwym posiadaczem Nissana TIIDA  i to jak się udzielam  :D