Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

No jak nie ja jestem przeszczęśliwym posiadaczem Nissana TIIDA  i to jak się udzielam  :D

Edek niestety ale jeżeli chodzi o Qashqai-a to jesteś jedynie teoretykiem.

Edek niestety ale jeżeli chodzi o Qashqai-a to jesteś jedynie teoretykiem.

Tak tak a wszystko w koło to iluzja..............

Nie każdy ma takie szczęście jak Edek pzdr

Nie nie miałem w pierwszym roku ASO musiało wiele poprawiać i wymieniać teraz jest Bajka :D
Edytowane przez Edek01

Ja myślę, że to może być spisek. Trzeba by jakąś komisję śledczą powołać. :shiftyninja:

Qq czy tida jeden samochód więc o co chodzi. O ksztalt budy.

No niestety... lata świetlne.

Tu nie o komisje się rozchodzi a o materiał filmowy najlepiej w Turbo Kamerze  :D

artua, dnia 31 Paź 2015 - 19:00, napisał:snapback.png

Qq czy tida jeden samochód więc o co chodzi. O ksztalt budy.

No niestety... lata świetlne.

Tak QQ jest z 2056r :D

Edytowane przez Edek01

Ale Nissan

Niby tak... ale jeden składany w Meksyku a drugi w Anglii, jeden wolnossący a drugi turbo. Fakt - znaczek ten sam :)

Ja mym wolnossącym HR16DE  jeżdżę i będę jeździć a wy już po serwisach się tułacie :bezradny:  

O super nowoczesna maszyna że ho ho ............

Edytowane przez Edek01

Zaraz, zaraz... nie generalizujmy. Moja kosiarka chodzi elegancko. I myślę, że znakomita większość też.

Wiadomo, że zadowoleni użytkownicy mało piszą na forach. A pośród naszych "malkontentów" ;) jest zaledwie kilka (2-3?) przypadków...

Na tej podstawie chcesz przekreślać tę konstrukcję, która w Renault jeździ bezawaryjnie już kilka lat?

• Upvote 1

Ranyyy...ile można wałować ten temat :D

Nie ma aut idealnych ...każde ma jakieś bolączki...

Tutaj spotykamy się w sytuacji kiedy coś niedomaga...dlatego tyle narzekania :P

Kto jeździ i sobie chwali - nie wchodzi na fora, bo po co? ;) No chyba że dla towarzystwa przemiłego :P

Zobaczcie Micrę ... Maximę (noo, może mało popularna) , Navarki , Patki .... spokój

QQ ,że cholernie popularne - więc ma kto pisać ...

Były ,są i będą auta felerne - zawsze ktoś trafi na taki egzemplarz. Niestety.

Czasy nadeszły ,że należy brać pod uwagę, iż obecne doopowozy nie będą na służyć naście lat , jak dawniej...

ekonomia , cięcie kosztów...ekologia....

A Edek nakręca sie jak sprężynka... po co?

Głowy do góry wszyscy oczekujący na swe świeżynki :)

• Upvote 2

Jeżeli już w 1.2 Turbo  czytając tu na forum czy zagraniczne w tej jednostce olej przybywa bądź ubywa to tak przekreśliłem tą jednostkę !

Tak samo 1.6 Turbo zrobili jeszcze bardziej wadliwy jak był !!!!!! 

Else według ciebie aby mieć prawo wypowiadania się o QQ muszę go mieć ???

Nie dziękuje ja za nerwowy jestem jak on by mi robił takie numery z szumami ,elektroniką,silnikiem to jako właściciel podpalił bym go pod ASO  :D

Edek - ja też jestem zadowolona ze swego auta i nie skakam po forum jak pchła i nie hejcę na nowe Nissany ...

bo jakim prawem , skoro go nie mam?

A jako źródło swej "wiedzy" nie można traktować YT, czy wypociny z jakiś gazet.

Daj ludziom żyć :)

Nie twoje zmartwienie , więc nie zadręczaj innych....Bądź szczęśliwy ze swoją Tiidą i już.

• Upvote 2

Zaraz, zaraz... nie generalizujmy. Moja kosiarka chodzi elegancko. I myślę, że znakomita większość też.

Wiadomo, że zadowoleni użytkownicy mało piszą na forach. A pośród naszych "malkontentów" ;) jest zaledwie kilka (2-3?) przypadków...

Na tej podstawie chcesz przekreślać tę konstrukcję, która w Renault jeździ bezawaryjnie już kilka lat?

Zaraz zaraz! moja również!A że pozwoliła sobie chlapnąć co co nieco oliwy,to co innego.

Else według ciebie aby mieć prawo wypowiadania się o QQ muszę go mieć ???

Nie dziękuje ja za nerwowy jestem jak on by mi robił takie numery z szumami ,elektroniką,silnikiem to jako właściciel podpalił bym go pod ASO  :D

Spokojnie, no stress... wypowiadaj się.

Tylko pls nie siej paniki w koło skoro sam nie masz z nim problemów.

/a tak by the way - zastanów się z którego konta chcesz korzystać... Tutaj jest coś na ten temat./

Cieszmy się swoumi qq i nie narzekajmy

Ja juz sie cieszę chociaż auto dopiero pod koniec listopada

Edytowane przez artua

Cieszmy się swoumi qq i nie narzekajmy

Ja juz sie cieszę chociaż auto dopiero pod koniec listopada

Lepiej nie czytaj forum :D

Redaktor @colins ostatnio doszedł do takich ciekawych wniosków ;)

Czytam i tylko sie śmieje z tych wpisów. Auto to rzecz i nic poza tym zawsze może się zepsuć. 3 lata gwarancji później na sprzedaż

Nie o to mi chodzi. W każdym samochodzie coś się wydarzy. Qq 2 sprzecanych w polsce (nie wiem ile ale mysle kolo 2 tyś) a awarii kilka. Takze glowa do gory i do przodu.

Na forum nie udzielaja sie szczęśliwi użytkownicy tylko tym co cos się pasuje. I nie zniechecajcie potencjalnych nabywcow. Moj będzie pod koniec listopada.

Ci szczęśliwi nabywcy niekiedy robią 10 tys,przez trzy lata,więc kiedy to ma się zepsuć.

Nie ma takich? Ja tak mam.

z tą MAzdą to trochę przesadziłeś!  nie jest jakościowo dużo lepsza od Nissana ale marketingowo/podejścia dealerów do problemów z samochodami faktycznie dużo lepsze niż w Nissanie przez co Klient "czuje" się dużo lepiej podobnie jak w Toyocie ( o ASX nie będę wspominał ) ale jeżeli chodzi o awaryjność to Suzuki bije wszystkie marki tylko co z tego skoro jakość materiałów  pozostaje daleko z tyłu

Czyli wsiadasz i jedziesz,- czyz nie o to chodzi?

Czytam i tylko sie śmieje z tych wpisów. Auto to rzecz i nic poza tym zawsze może się zepsuć. 3 lata gwarancji później na sprzedaż

O matko, z takim podejściem to musisz mieć własny bank.

Co do gwarancji to właśnie gdzieś tu czytałem,że to żaden przywilej.

O matko, z takim podejściem to musisz mieć własny bank.

Co do gwarancji to właśnie gdzieś tu czytałem,że to żaden przywilej.

Nie chodzi o kase. Chodzi o to ze auto to tak samo jak telewizor, pralka- zawsze trafi się czarna owca w serii i bedzie się psuc

Edytowane przez artua
  • Upvote 2