manix Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Mi "piszczało" przy nieszczelności (bardzo nie wielkiej) na dolocie ,a dla równowagi ,buczało przy nieszczelności na obudowie filtra powietrza. Jak sprawdziłem? Po "chłopsku" oklejając wszystko po kolei aż do wyeliminowania dźwięku(taśmą malarską i taką przezroczystą ale bardzo mocną , akrylową. a dolot po prostu dokręciłem na opasce. Teraz mam nową zagadkę ,na szczęście nie groźną . czasem piszczy ale wystarczy że lekko docisnę maskę z prawej i nie piszczy. Co ja już wyprawiałem żeby zlokalizować ... makabra. Mam "świra" na punkcie dziwnych dźwięków i trzasków , taka moto-odchyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 2 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Jak stoi na jałowych i się schylę posłuchać nisko na wysokości ziemi to też coś piszczy... Ale wtedy turbo nie pracuje. Nie wiem czy znów nie użyłeś jakiegoś skrótu myślowego - ale turbo się kręci (pracuje?) od zapalenia silnika do wyłączenia. Ani na chwilę się nie zatrzymuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamaz Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Mi "piszczało" przy nieszczelności (bardzo nie wielkiej) na dolocie ,a dla równowagi ,buczało przy nieszczelności na obudowie filtra powietrza. Jak sprawdziłem? Po "chłopsku" oklejając wszystko po kolei aż do wyeliminowania dźwięku(taśmą malarską i taką przezroczystą ale bardzo mocną , akrylową. a dolot po prostu dokręciłem na opasce. Teraz mam nową zagadkę ,na szczęście nie groźną . czasem piszczy ale wystarczy że lekko docisnę maskę z prawej i nie piszczy. Co ja już wyprawiałem żeby zlokalizować ... makabra. Mam "świra" na punkcie dziwnych dźwięków i trzasków , taka moto-odchyłka. Doskonale Cię rozumiem. Nie wiem czy to swir czy po prostu dbałość o swoją własność. Niepokojące dźwięki mogą być objawem zarówno jakiejś niegroźnej nieszczelności jak i usterki mającej wpływ na parametry pracy. Nie wiem czy znów nie użyłeś jakiegoś skrótu myślowego - ale turbo się kręci (pracuje?) od zapalenia silnika do wyłączenia. Ani na chwilę się nie zatrzymuje. Dzięki wielkie, w tym przypadku nazwałeś skrótem myślowym zwykłą niewiedzę Dyplomacja na wysokim poziomie. W tygodniu nagram to wszystko co opisywałem wcześniej i wkleję Wam linka do youtube'a. Nic tak jednak nie oddaje dźwięków jak... te właśnie dźwięki. Słowami trudno jest opisać to co słyszę, a onomatopeja jakoś nie pasuje mi do tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 3 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 Żadna dyplomacja - napisałeś "nie pracuje" co rozumiałem też jako stan, gdy turbo kręci się na tyle wolno, że jeszcze nie daje "z siebie" ciśnienia - czyli się kręci, ale "nie pracuje" - nie ma żadnego efektu tego kręcenia. Gdybyś napisał, że się nie kręci - ooo.... to bym Ci tylko zwrócił uwagę, ale normalnie - bez złośliwości. Przecież potocznie też się mówi, że turbo się (niby) włącza od np. 1750 obrotów. Dla jednych to skrót i mają na myśli, że od takich obrotów ciśnienie doładowania jest na tyle wysokie, że już je czuć - ale zdarza się też myślenie, że faktycznie coś włącza/wyłącza turbo. Może poszukaj jakiegoś forumowicza z okolicy i się spotkajcie i porównajcie. To by było najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 A ja się ucieszyłem przedwcześnie,myślałem,że mój przestał chłeptać oliwę,ale nie....400km i ubytek 6mm. Od max do min jest 3cm.czyli wniosek,że bierze dwa razy więcej jak brał.po 2tys powinno być minimum.A przedtem było po 4tys. A jak tam u Was z płynem chłodniczym??? Ja dzisiaj sprawdziłem i mam gdzieś około 8 mm poniżej minimum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Na angielskim forum wyczytałem dzisiaj, że kilka osób też walczy o wymianę silników (nawet chyba komuś się udało). Piszą również o rozrzedzaniu oleju przez benzynę. Wygląda na to, że czas zacząć zrzędzić na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 A ja się ucieszyłem przedwcześnie,myślałem,że mój przestał chłeptać oliwę,ale nie....400km i ubytek 6mm. Od max do min jest 3cm.czyli wniosek,że bierze dwa razy więcej jak brał.po 2tys powinno być minimum.A przedtem było po 4tys. A jak tam u Was z płynem chłodniczym??? Ja dzisiaj sprawdziłem i mam gdzieś około 8 mm poniżej minimum... To jest po silniku Piszą również o rozrzedzaniu oleju przez benzynę. I co by ci dało wlanie platynowego oleju jak zaraz został by zdewastowany przez paliwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) Ale ja Ciebie Edziu przecież o zdanie nie pytałem. Jakoś dziwnie aktywny robisz się, gdy ktoś pisze o awariach. Czyżby przyjemność sprawiało Tobie nabijanie się z awarii Jacka? Edytowane 6 Listopada 2015 przez colins 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Czy teraz rozumiesz że nie ma sensu lania lepszego oleju do tego silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Nie rozumiem, bo nie Ty wydajesz zalecenia odnośnie materiałów eksploatacyjnych. Żebyś jeszcze tylko chciał to zrozumieć, to by było fajnie i byłbyś całkiem porządnym facetem. A tak to tylko złośliwość z Ciebie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) To smutne że nie rozumiesz Ja wiem że każdy silnik Turbo przelewa paliwo do oleju i rozumiem że mija się z celem lanie drogiego platynowego oleju. Co do Jacka silnika to jest mi smutno że wydał tyle kasy za taki samochód a otrzymał takie maniane . Edytowane 6 Listopada 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Smutny to jesteś Ty Edek. Nie prowokuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Zalecenia to wydaje lekarz a nie ja co ty mnie tu wmawiasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 A ja się ucieszyłem przedwcześnie,myślałem,że mój przestał chłeptać oliwę,ale nie....400km i ubytek 6mm. Od max do min jest 3cm.czyli wniosek,że bierze dwa razy więcej jak brał.po 2tys powinno być minimum.A przedtem było po 4tys. A jak tam u Was z płynem chłodniczym??? Ja dzisiaj sprawdziłem i mam gdzieś około 8 mm poniżej minimum... Można by rzec - po co te płatne serwisy gwarancyjne? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Czy teraz rozumiesz że nie ma sensu lania lepszego oleju do tego silnika? Co przez to rozumiesz???Jakiego sensu> i jakiego lepszego oleju??? Poniekąd to ja juz się gubię w tym co Ty piszesz i co chcesz przez to osiągnąć! Można by rzec - po co te płatne serwisy gwarancyjne? Ty też się uwziąłeś na serwisy.Wiemy już wszyscy że nie serwisujesz,OK! Ale który serwis jest bezpłatny??? A gwarancyjny wydaje mi się ,jest po to aby działał w takich sytuacjach,rzec by można kryzysowych.A teraz przedstaw się w moją sytuację gdybym zrezygnował z gwarancji tak jak TY? Jaką mam ochronę ? Nic tylko zagryźć zęby i jeździć dalej aż się rozsypie silnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Ty też się uwziąłeś na serwisy.Wiemy już wszyscy że nie serwisujesz,OK! Ale który serwis jest bezpłatny??? A gwarancyjny wydaje mi się ,jest po to aby działał w takich sytuacjach,rzec by można kryzysowych.A teraz przedstaw się w moją sytuację gdybym zrezygnował z gwarancji tak jak TY? Jaką mam ochronę ? Nic tylko zagryźć zęby i jeździć dalej aż się rozsypie silnik. Tylko,że w takich sytuacjach bez dobrego prawnika nie podchodź. Skoro mnie nie stać na serwis,to tym bardziej na prawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Porter błagam... Dlaczego myślisz że każdy ma złą wolę i chce Cię oszukać? Mój przykład dowodzi ,ze może być naprawdę miło i przyjemnie, gdy autko " wpadnie w tarapaty" i to mimo że materiały eksploatacyjne były moje i był to koniec przedłużonej gwarancji. Więc skończ waść , pliss 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Tylko,że w takich sytuacjach bez dobrego prawnika nie podchodź. Skoro mnie nie stać na serwis,to tym bardziej na prawnika. To dla czego wdajesz się w dyskusję,sugerując innym własny "poprawny "tok postępowania? Możemy tak bez końca w koło Macieju.Więc proponuję odpuść sobie te wycieczki,wiemy już co masz na myśli.Wiem też co ja mam,gwarancję i serwis ,który gwarantuje mi ewentualną naprawę bez ponoszenia kosztów,lub wymiane silnika.Na co prz Twoim podejściu nie miałbym szans. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) To dla czego wdajesz się w dyskusję,sugerując innym własny "poprawny "tok postępowania? Możemy tak bez końca w koło Macieju.Więc proponuję odpuść sobie te wycieczki,wiemy już co masz na myśli.Wiem też co ja mam,gwarancję i serwis ,który gwarantuje mi ewentualną naprawę bez ponoszenia kosztów,lub wymiane silnika.Na co prz Twoim podejściu nie miałbym szans. To nie wiem na co czekasz. Skoro silnik walnięty,to już jutro procedury powinny ruszyć. Dobra,już uciekam. Edytowane 6 Listopada 2015 przez porter59 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 A czytałeś ze zrozumieniem wcześniejsze wpisy Jacka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Ręce opadają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 I członki. Odpowiem za Jacka. Jego sprawa jest w toku, serwis o niej wie i rąk nie umywa. A rozsądni forumowicze trzymają kciuki za pozytywne załatwienie reklamacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 A mnie cały czas chodzi po głowie napisanie do Auto Świata.Wstrzymuje mnie jedynie fakt,że serwisanci jednak też są ludźmi i czytają te periodyki.A ludzka niechęć jest wszechobecna,więc nie chcę się narazić na tumiwisizm i niechęć.Poczekam zobaczę co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Za to Turbo Kamera czeka ja już bym program montował Po zmontowaniu i puszczeniu z telewizji Nissan leży i robi pod siebie że sprzedaje takie buble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Oj Edziu , Edziu ... trochę pokory ! Proszę ! Myślisz ,że tylko pieniactwem cokolwiek w tym świecie załatwisz . Myślę ,że Jackowi trudniej powstrzymać emocje ale daje radę i Ty możesz też się tego uczyć ! Edytowane 7 Listopada 2015 przez nowy 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi