Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Eee tam wrażliwy...chyba na pierogi.a? :D

Ale Gregowi poprawili i dalej ma się dobrze? Bo nic nie nadaje.Zaliczam to jako wpadkę serwisu

Myślę, że przed sylwestrowymi fajerwerkami można wrócić do tematu.

Bo przecie sam producent stwierdził, że dobrze smarować NIM lufy. :D

Pewnie, każda broń strzela celniej po zastosowaniu Militeka ;)

Jak lufa such to się ciężko strzela,duże odbicie...

A jak się posmaruje to pocisk gładko idzie! Czyż tonie jest prawdą!? :whistle:

W sumie do każdej bez wyjątku lufy można tę tezę przypisać Jacenty szanowny. :D  :spoko:

Gregson gdzieś pewnie siedzi na drugiej półkuli, a QQ dobija żona, której zabronił kontaktu z nami. :P

Wcześniej Greg meldował, że w serwisie poprawili swoją wpadkę.

Ale on ma z kolei inny problem dotyczący szumów powietrza w czasie jazdy, a z którym serwis nie może sobie poradzić.

Boi się o pierogi???

A tak na marginesie pierogów,czy olej po wgraniu softu dodali?

Gregson nie miał problemów z olejem. W sumie nie pamiętam co mu tam dolegało, ale na pewno nie było to nadmierne zużycie oleju.

To było u Jacka, ale to przecież wiesz, a Jacek opisuje ku uciesze gawiedzi. :D

Opowiem Wam historię. Zgłaszam się z serwisu bo mam ogromny brak oleju. Serwis sprawdza, mówi że wycieku nie ma. Żeby obserować i uzupełnić brak. Można poczuć się jak debil? Przecież wyciek to ja sam sobie mogę zauważyć i nie muszę ich o to prosić prawda?

O następny Engine do wymiany ..............

Tylko w tną w .......bo wycieków szukają to cwaniaki .

Kuba na Górczewskiej kupowałeś i serwisujesz ????

Edytowane przez Edek01

Kupowałem na Górczewskiej a serwisuje przy Puławskiej. Został już mi jeden serwis za Wisłą ewentualnie. Niedawno dzwonił gość z Puławskiej z serwisu żeby mnie umówić na naprawę skrzypienia kierownicy i zagadałem też o olej to mówi że te silniki biorą 0.5 litra oleju na 1000 km przebiegu. Ja nie wiem co ja za samochód kupiłem. Z taką sprawą to tylko mieć znajomości w TVN Turbo i niech nakręcą program żeby ludzie sie  już nie pakowali w Nissany.

Kupowałem na Górczewskiej a serwisuje przy Puławskiej. Został już mi jeden serwis za Wisłą ewentualnie. Niedawno dzwonił gość z Puławskiej z serwisu żeby mnie umówić na naprawę skrzypienia kierownicy i zagadałem też o olej to mówi że te silniki biorą 0.5 litra oleju na 1000 km przebiegu. Ja nie wiem co ja za samochód kupiłem. Z taką sprawą to tylko mieć znajomości w TVN Turbo i niech nakręcą program żeby ludzie sie  już nie pakowali w Nissany.

Kuba,nie ma się co dziwić.Wszyscy w serwisie tak mają.Spisali Ci stan licznika i zrobili dolewkę???

U mnie przy zgłoszeniu stan był spisany i testujemy ile,połknie.To wydaje mi się normalne.

A Tobie tak na oko...ile bierze oleju???

A tak na marginesie pierogów,czy olej po wgraniu softu dodali?

Jeszcze nie wgrali.Grać mają we czwartek :D

A oleum moje do uzupełnienia.

Aha!!! Rzecz najważniejsza! Silnik przypomniał sobie że ma brać olej!!! :D

Mam 200 km do przejechania aby było pełne 2000 i do minimum brak mi ok.5 mm

No to jestem lepsiejszy! :D

U mnie niedługo w sumie po 6000km bedzie 2 litry oleumu :D

A ja tydzień temu jak ciągnął pana z serwisu za... jęzora żeby chlapnął coś o nowym sofcie, to udał, że nie wie o co chodzi.

Potem powiedział że na pierwszym przeglądzie procedura nie przewiduje podłączania wehikułu do kompa.

I na koniec mnie znokautował stwierdzeniem, że nie ma już ratunku dla mojego QQ, gdyż żadnego nowego softu nie wypuszczono.

Po wszystkim schowałem się za automatem do kawy i łkałem z nosem na szybie, patrząc jak mechanik pastwi się nad moim pseudojapończykiem.

W tym starciu było 1:0 dla serwisu.

Czuję się teraz moralnie niemoralny, a Wy mnie tu jeszcze picujecie, że nowy soft jest.

Skoro tak, to ja kurna żądam wrzucenia go tu na forum żeby se każdy pobrał i zainstalował we własnym zakresie skoro dla serwisu to taki problem! :D

A ja tydzień temu jak ciągnął pana z serwisu za... jęzora żeby chlapnął coś o nowym sofcie, to udał, że nie wie o co chodzi.

Potem powiedział że na pierwszym przeglądzie procedura nie przewiduje podłączania wehikułu do kompa.

I na koniec mnie znokautował stwierdzeniem, że nie ma już ratunku dla mojego QQ, gdyż żadnego nowego softu nie wypuszczono.

Po wszystkim schowałem się za automatem do kawy i łkałem z nosem na szybie, patrząc jak mechanik pastwi się nad moim pseudojapończykiem.

W tym starciu było 1:0 dla serwisu.

Czuję się teraz moralnie niemoralny, a Wy mnie tu jeszcze picujecie, że nowy soft jest.

Skoro tak, to ja kurna żądam wrzucenia go tu na forum żeby se każdy pobrał i zainstalował we własnym zakresie skoro dla serwisu to taki problem! :D

A nie becz głupi! Pomyśl ciepło o swojej wydmuszce a nie o serwisie!

Nadzieja w Tobie Jacku. Jeśli rzeczywiście otrzymasz nowy soft i coś się polepszy, to będziesz takim jakby pionierem na naszym forum i światełkiem w tunelu dla całej rzeszy umęczonych Qashkajowców. :D

Działaj, a ja niezmiennie trzymam kciuki. :spoko:

Swoją drogą, to wcześniejszy pomysł serwisu o wykorzystaniu kamerki endoskopowej już umarł?

Kuba.Ja mam z góry ustalony sposób postępowania.Jest to też związane z czasem.Serwis wie ile ubywa ,jest stale przeze mnie informowany.A o fakcie zaistniałym centrala.Fakt zmiany softu pojawił się nagle jako zalecenie centrali Nissana wydane w biuletynie serwisowym,a to już coś znaczy,bo jest to jakby oficjalnym przyznaniem się do istniejącego problemu.

Po 2ch tyskm miałem pojechać do serwisu na oględziny,turbina,cylindry,głowica.i miano zadecydować o ewentualnych dalszych poczynaniach.

Teraz,czego nie mówiłem,poinformowano mnie,że jak soft w moim przypadku nie wypali,to będzie zmiana głowicy,lub wymiana silnika.Tesowanie po zmianie softu przewidziane jest przez Nissana na 5 tys km .Ot i wszystko.

Aha! Jak podjadę do nich we czwartek to będę miał,już nakulane (chyba) te 2tys km.Więc po zmianie softu i uzupełnieniu oleju będę wiedział i miał odniesienie do jakiejkolwiek zmiany

Ser Colinsie,serwisant u Ciebie mógł nie wiedzieć o akcji,bo biuletyn ukazał się przedwczoraj,a moi :D  z ASO już wczoraj mnie łapali na telefonie,ale ja nie mogłem odebrać

Ciekawe więc czy będą łapali tylko osoby zgłaszające problem z olejem czy może profilaktycznie wszystkim powoli wgrają nowy soft?

Jestem ciekaw ile to będzie trwało.To wczytanie.

Nie byłbym sobą gdybym nie podrążył tematu. :D

Właśnie wysłałem zapytanie do centrali Nissan Polska o treści:

Dzień dobry
Jestem właścicielem Nissana Qashqai z silnikiem 1.2 DIG-T, nr VIN (tu nr VIN).
Czy prawdą jest, że w ostatnich dniach ukazał się biuletyn serwisowy zalecający aktualizację oprogramowania w związku z nadmiernym zużyciem oleju silnikowego w silnikach 1.2 DIG-T 115 KM? Jeśli tak, to proszę o odpowiedź czy aktualizacja dotyczy wszystkich silników czy tylko tych, w których problem wystąpił?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
Sławomir Upierdliwiec :D 

Ciekawe co odpiszą?