Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Tak chabet przybyło ale ucięło Nm i stał się mułowaty !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Już po zmianie softu Jacku nadal taki ubytek? Edi, nie krzycz! I tak po wczorajszym rumie głowa mi wystarczająco pęka. A dziś znów trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Moje spostrzeżenia co do mocy nie są wcale wzięte z księżyca.Faktycznie mam spadek mocy odczuwalny,jak również w dolnym zakresie brak momentu.Trzeba mocniej nadepnąć aby uzyskać odejście.Nie podoba mi się to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Bo soft ucięło Nm!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Nie no Colinsie,nie bądźmy tacy Do zmiany softu miał taki apetyt. Do zmiany softu silnik był jak młody koń. A może on był przed zmianą za bardzo młody??? A teraz spoważniał i jest taki jak ma być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jasna doopa. Tylko tyle przychodzi mi na tę chwilę do skacowanego łba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 No stało się to co nie powinno dziać się z nowymi silnikami przecież. Daj znać Striderze szanowny po powrocie z serwisu co tam się dowiedziałeś. Ja oczywiście też się odezwę jeśli dostanę odpowiedź. Swoją drogą pewnie już niejednemu potencjalnemu kupcowi obrzydziliśmy tym wątkiem kupno nowego Nissana z tym silnikiem. W związku z tym część poszła w stronę silnika 1.6 DIG-T. A tam z kolei "plastikowy" rozrząd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClockMan Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Swoją drogą pewnie już niejednemu potencjalnemu kupcowi obrzydziliśmy tym wątkiem kupno nowego Nissana z tym silnikiem. Tak, i bardzo za to dziękuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Cieszę się, że i ja między innymi mogłem pomóc. Może i Nissan wreszcie zauważy, że jednak internetowe fora mają wielką moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Tak, i bardzo za to dziękuję Brawo za powstrzymanie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Moc zostanie ta sama.Edek mylisz pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jak Jacko pojedzie na hamownie to zobaczymy co tam urosło a co zmalało Bo Gregsonowi po sofcie po teście na hamowni uciekły Nm a podniosło KM a silnik muł !!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Tak jest Edwardzie,tego z gazu. Ten z gazu nosi oznaczenie ECT. To odpowiednik dawnego Ultra Extra. Występuje tylko w odmianach 0W30 i 5W30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 W skrócie mówiąc to taki sam hydrokrak jak inne wynalazki z tego przedziału cenowego. Różnica tkwi jedynie w jego "pozyskiwaniu" (czy tam rafinacji czy jak to tam się fachowo nazywa). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Wszystkie Shell Ultra baza jest z gazu http://pureplus.shell.com/pl-pl/ Colins wszystkie inne oleje mają baze z ropy naftowej i ją hyrokrakują a do shella bazy GAZ to tylko dodają dodatki czyszczące jej już nie trzeba ulepszać To logiczne przecież... to Nm decydują o mułowatości lub jej braku.. Ja to wiem Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Strider, Ty tu nie gadu gadu, tylko do serwisu śmigaj. Bo jestem ciekaw co Ci powiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ja już dziękowałem a teraz miałbym przyjemność z niektórymi z Was napić się dobrego trunku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 15.14 serwisant grzebie w nosie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 15:16 To co wydłubał wyciera o fotel Stridera. 15:18 Serwisant puszcza soczystego bąka w siedzisko fotela Stridera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Błędy same znikajo. Stider a po co ty tam jechał jak silnik zdrowy pogrzebią nagrzebią i jeszcze spier............. Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Edi, obawiam się, że ja jestem taki sam jak Strider. Lubię mieć najnowszy soft. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Chyba wklepują dane do komputera... młotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 U kurczę, ale się wciągnąłem.... . Dawaj Strider, dawaj, po już paznokcie obgryzłem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi