Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) Edi, obawiam się, że ja jestem taki sam jak Strider. Lubię mieć najnowszy soft. Tak Jacko z tego nowego Softu bardzo zadowolony , z radości klaska stopami Stider ja jak tam ostatnio byłem z córka to im wszystkie cukierki wyżarła Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Więc i ja zadowolony będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Moje spostrzeżenia co do mocy nie są wcale wzięte z księżyca.Faktycznie mam spadek mocy odczuwalny,jak również w dolnym zakresie brak momentu.Trzeba mocniej nadepnąć aby uzyskać odejście.Nie podoba mi się to. Colins zadowolony będziesz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Pożyjemy, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Houston, Houston Stider zniknął Houston............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ale, że jak? Jedziesz i jednocześnie piszesz na forum? Napisz później co Ci tam jeszcze powiedzieli w tym serwisie w związku z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jest mniej narwany na niskich obrotach O i ukradły Nm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jeśli jest mniej żwawy od niskich obrotów to ucięli Nm . A Głośniej może pracować jak u Gregsona co daje poczucie większej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Bez hamowni to chyba możemy sobie tylko gdybać. Wodzi nas Nissan za nos jak dzieci. Idę se nalać z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Tak Jacko z tego nowego Softu bardzo zadowolony , z radości klaska stopami Stider ja jak tam ostatnio byłem z córka to im wszystkie cukierki wyżarła A co ja to foka jestem!? Ostatnio jak gdzieś radia słuchałem,to ktoś mówił,że mu córka mydło zeżarła:D Wciąż jadę, ale zmianę oceniam raczej pozytywnie. Jest mniej narwany na niskich obrotach, ale ja nie wiem czy jest słabszy - chyba nie. Wydaje mi się, że momentu przybywa troszkę wyżej i ciągnie dłużej. Dokładnie.Zauważyłem,że w moim czasami sprzęgło szarpało przy ruszaniu,teraz się to uspokoiło zupełnie,więc ma zdjęte mocy z niskich obrotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 No to mam dylemat... bo u mnie oleju nie bierze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Jak nie bierze to po co się pchać.Tak jak mówiłem,w serwisie mówili,że ma wyjść jeszcze jeden soft,może warto poczekać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Może by ktoś pomierzył na hamowni...? W przyszłym tygodniu jestem na przeglądzie 40kkm. Nie chcę aby mi niutków odejmowali... Ta narowista kosiarka przypadła mi do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 (edytowane) O jeden co dobrze pisze Colins polyj mu tego rumu Wychodzi tak z tym softem zdejmują mocy z niskich obrotów aby podnieść na wysokich, dokładnie jak u Gregsona było bo już to zmienił! Edytowane 11 Grudnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Eduardo, nie wyciągaj daleko idących wniosków (jak zawsze). Specjalnie dla Ciebie skontaktowałem się z kolegą z forum Megane, który już jakiś czas temu miał zaktualizowany soft. Pisałem o tym - w Renault soft pojawił się jakieś 2 tygodnie wcześniej. W każdym razie ów kolega nie zaobserwował po aktualizacji zmniejszenia mocy. Zauważył za to coś zupełnie innego niż Jacek, a mianowicie wzrost spalania benzyny. O zużyciu oleju na razie nie potrafił nic powiedzieć, bo przejechał jeszcze za mało kilometrów po aktualizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Ja zużycie oceniłem na gorąco na podstawie codziennej tej samej trasy.Miarodajne będzie przejechanie ok,500-1000 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Z drugiej strony w J11 u góry za dużo się nie dzieje a na dole faktycznie jakby lekko szarpie, hmm... Może ta nowa mapa nie jest taka zła? Chciałbym zobaczyć wykres kaszanki po zmianie mapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Dzwoniłem dzisiaj do dwóch warsztatów,w Katowicach i w Jaworznie,ale nikt nie odebrał.Wiem tylko ,że w Katowicach wołają100zł za hamownię. Powiem Ci ,że trochę dziwnie mi się jeździ.Zawsze na światłach Qqłka odchodzila od innych,bez wysiłku,a teraz no trzeba troszkę nacisnąć,żeby ją pogonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Panowie, Robimy zrzutę? Jacek, Wiem o czy mówisz... Ale powyżej 120km/h... słabiutko z Nm jest (u Ciebie było). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Dzwoniłem dzisiaj do dwóch warsztatów,w Katowicach i w Jaworznie,ale nikt nie odebrał.Wiem tylko ,że w Katowicach wołają100zł za hamownię. Powiem Ci ,że trochę dziwnie mi się jeździ.Zawsze na światłach Qqłka odchodzila od innych,bez wysiłku,a teraz no trzeba troszkę nacisnąć,żeby ją pogonić. Tu 200-300zł to 100zł to jak za wymianę opon u mnie Zdjeli moc z dolnych obrotów bo trzeba cisnąć aby dorównać szyku z pod świateł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Być może silnik na starych mapach był zbyt mocno doładowany od dołu. Możliwe, że ta aktualizacja to prawidłowa korekta niż gaszenie pożaru . Możliwe też, że Nissan pierwotnie zbyt podrasował ten silnik. Auto faktycznie świetnie ciągnęło dołem ale teraz wyszło, że ta "modyfikacja" spala olej . Kolega, który jeździł Renówką z tym silnikiem twierdził, że aż tak narowista nie była. Więc może coś jest na rzeczy . Jedno jest pewne - aktualizacja softu jest, bo ma ją i Jacko i Strider. A to już twarde fakty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Właśnie dostałem powiadomienie na maila,Jutro będę dzwonił,aby się umówić. Ranger,być może tak było.Też tak w tej chwili myślałem.Poprzednio,na zimówkach,a nawet na letnich,wyjazd ode mnie z bocznej ulicy to była palona guma.Wystarczyło delikatnie wiecej gazu dodać.Teraz nie,zbiera się słusznie,ale bez wariactwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Wyzionie Ci ducha do końca ta kosiarka na morderczych próbach na hamowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 11 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Nie koniecznie. Największa moc jest osiągana w pewnym zakresie obrotów i raczej nie maksymalnych . Nie wyzionie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi