Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jedno jest pewne - aktualizacja softu jest, bo ma ją i Jacko i Strider. A to już twarde fakty ;).

U nas ,Ranger, jest od ponad miesiąca! Skąd te rożnice między aso?

Bo Edi nie rozumie ,że moment wcale nie musi oznaczać narowistego startu! I wcale nie o to chodzi ,aczkolwiek prawdą jest ,że to właśnie moment + przełożenie ,odpowiada za przyspieszenie.

No fajnie,to mieliśmy dzisiaj dzień świra :D

No właśnie. Założę się, że nawet tu na forum są osoby, które nie przejmują się problemem wychodząc z założenia, że przecież mają gwarancję.

Moim zdaniem, dla dobra swojego i wspólnego, powinni jednak zainteresować się tematem, bo gwarancja prędzej czy później się skończy, a wtedy na pretensje będzie za późno.

Jeszcze jedno Striderze szanowny. 

Sam piszesz, że na Ciebie też już dziwnie w ASO patrzą więc może na odczepnego wsadzili Ci jedynie jakiego kartofla w rurę wydechową, a potem wyszedł mechanik i z mądrą miną oświadczył, że auto właśnie zostało zaktualizowane. :D

Colins ale przecie miesiąc przed upłynięciem gwarancji wystawisz swą maszynę na OtoMoto  rodzyn nawet 3 dni nie będzie gościł  :D

• Upvote 1

Wszystko zależy od tego jak będzie się sprawował. Jeśli dobrze, to może zatrzymam go do 5 lat.

Po drugie, nie obrażaj mnie, bo tego wehikuła sprzedam w 1 (słownie jeden) dzień, a nie w trzy. :D

• Upvote 1

u mnie olej w normie ale z vin-u wynika, że moja się łapie, dzwonie w poniedziałek do yamy toruń, sprawdzimy co pierniki wiedzą o sofcie :)

przekonuje mnie relacja Stridera, bo faktycznie odczuwam dużą narowistość na dole - aż za dużą,  a jeśli ten soft przenosi trochę moment wyżej - dalej to nawet dobre

Edi, przecież tyle razy pisałem. Nawet dziś w sąsiednim wątku. Mam gwarancję 3-letnią jak wszystkie osoby, które kupiły QQ w ubiegłym roku, a nie przedłużyły za opłatą (bądź nie wynegocjowały) gwarancji do 5 lat.

Dalsze posiadanie QQ uzależniam od jego sprawowania w przyszłości. Jeśli się sprawdzi, to pod koniec 3-letniej gwarancji najprawdopodobniej przedłużę ją o kolejne 2 lata i będę śmigał. Jeśli nie, to pójdzie do żyda jeszcze przed końcem standardowej gwarancji. Paniał? :D

Strider, robisz dobrą reklamę nowemu softowi. :spoko:

Rób tak dalej, a może w końcu powyłażą z dziur osobniki, które dotąd uważają, że problemu nie ma.

Nie zrozumcie mnie źle to nie jest tak, że teraz jest jakimś strasznym mułem - łagodniej oddaje moc, co nie musi znaczyć, że jej brakuje. :) Mi na przykład ta dolna narowistość nie do końca pasowała i nawet kiedyś się zastanawiałem, czy to jest do końca wszystko OK.

oto mi tez chodzi, bo jesli i u mnie tak bedzie bo zmianie soft będę happy a do tego liczę, że ewentualne problemy z olejem w przyszłości mnie ominą

• Upvote 1

Colins ja rozumiem, jak masz 3 letnią gwarancje to 4 rok dał byś rade bez stresa jeździć bez gwarancji ??

Bo mi o to się rozchodzi  :D

Edek, zadajesz pytania z puli męczących. :P

Skąd ja wiem co będzie za 2 czy 3 lata?

Najazd na Moskwę z Antonim M. się szykuje, a Ty mnie tu o kupkę złomu na kołach molestujesz.

Nie potrafię dać Ci teraz wiarygodnej odpowiedzi.

No Zającu, bez ironii. Każdy gdy kupował myślał podobnie jak Ty. Nowe auto, którym pośmigam bezproblemowo kilka lat. Jak widać życie niektórym nieco zweryfikowało te plany. Nie życzę tego Tobie, ale też różnie może być.

Jasne. Ale nudzi mnie już bieganie do garażu i sprawdzanie czy oleju już ubyło czy jeszcze nie. A według waszych informacji to też się łapię na wgranie  nowego softu (u mnie numer zaczyna się na 14). I tu dylemat, choć na razie nie widać ubytków, to czekać na rozwój wypadków, czy jechać do ASO i zacząć płakać.

Edytowane przez Zając

Stid dziękuję za wymianę silnika na mój koszt ,po gwarancji to duży problem finansowy jak za skrzynie tą moją ASO krzyczało 15.000 zł to za silnik nawet nie chciał bym tego usłyszeć.

Panowie!Ale przecież nikt nie nakazuje Wam od razu jechać na zmianę softu!Akcja zmiany oprogramowania nie kończy się w Sylwestra!!!Zwłaszcza ,że wiem,że to jest sprawa rozwojowa! A serwisy oczekują już nowszego softu!

Nie zrozumcie mnie źle to nie jest tak, że teraz jest jakimś strasznym mułem - łagodniej oddaje moc, co nie musi znaczyć, że jej brakuje. :) Mi na przykład ta dolna narowistość nie do końca pasowała i nawet kiedyś się zastanawiałem, czy to jest do końca wszystko OK.

Dokładnie Strid.Można się było cieszyć ,że ma się takie rącze źróbki pod maską,ale na drugą stronę było to też dla mnie trochę dziwne,bo Qqłka szła jakby koła miała na starcie urwać!Teraz jest spokojniej.I na prawdę nie mówimy że jest muł!.Po prostu inaczej chodzi pod nogą.Zauważalnie spokojniej.