Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

:D Skąd mam polecać jak go nie używałem i nie wiem co to :D Tzn,wiem z opisu:D

Mój te 180 osiąga Ale widać że to jest ...takie na siłę. Natomiast co do 6 używam bardzo często i odzuwo jakoś się na tym biegu da jechać. Nawet od 80

No widzisz Jacko. Pieeron ;) ma N-Teca, który rozpędza się tak jak i mój N-Tec do 180 km/h z trudem.

Dobrze żem myślał, że Twój QQ jest nieco szybszy tylko z tego powodu iż jest wybebeszony z połowy wyposażenia jakie mają N-Teki. :D

No to Ci w końcu dojsrałem. :banan::D  ;)

Ed dla tego pisałem o tempomacie,bo on dobiera wtrysk odpowiednio do warunków i mozliwości

I w Qqłce będzie najbardziej wiarygodnym wyznacznikiem.

no dobra, więc milicjanta wlałem gdzieś około września kangurzycy by sprawdzić na własnej a w zasadzie na jej skórze osławionych właściwości ;). Nic cudownego nie zaobserwowałem, poprostu jeździła (a może dzięki niemu jeszcze jeździła  :devil: ), ale gdzieś od miesiąca zaczęła żreć olej dość ostro. Pomimo tego raczej bym nie skłaniał się do łączenia ze sobą tych dwóch faktów, gdyż silnik ten to osławione 1,5 dci z dość przyzwoitym przebiegiem - 250k - więc najzwyczajniej w świecie moim zdaniem kończy się powoli :)

Te,Aptekarz :D Wasze turbokosiarki mają szklane dachy,więc są bardziej opływowe :D

No to Misiek wlałeś babci trochę koniaku w żyły :D

No,a teraz ją suszy to se olej żłopie :)

Chłopaki z Nissana chcą mi w dobrej cenie NV200 sprzedać - 1.5 dci ...

Edytowane przez chaddy

Chciałeś napisać, cięższe. :P

Proszę nie pisać,co chciałem,a czytać to co napisalem wasza Aptekarska Colinsowość

no dobra, więc milicjanta wlałem gdzieś około września kangurzycy by sprawdzić na własnej a w zasadzie na jej skórze osławionych właściwości ;). Nic cudownego nie zaobserwowałem, poprostu jeździła (a może dzięki niemu jeszcze jeździła  :devil: ), ale gdzieś od miesiąca zaczęła żreć olej dość ostro. Pomimo tego raczej bym nie skłaniał się do łączenia ze sobą tych dwóch faktów, gdyż silnik ten to osławione 1,5 dci z dość przyzwoitym przebiegiem - 250k - więc najzwyczajniej w świecie moim zdaniem kończy się powoli :)

Nie wiem dlaczego tak się stało ja tak nie mam i nie miałem z zadnym silnikiem ale benzynowym!

Stider a jak u ciebie z top speed???

Stider nie sieje paniki tylko biorę udział w dyskusji bardzo ciekawej dla mnie  :)

Edytowane przez Edek01

Edi, Ty to chyba rzeczywiście jakąś rozprawę naukową na temat QQ chcesz napisać. :D

Interesujesz się bardziej niż swoim wehikułem.

Strid - tak jak piszesz. Ale w celach naukowych (choćby na potrzeby Ediego) czasem trzeba dać po garneczkach kosiarki. :D

Dodam, że na Youtube krąży filmik z Pulsarem osiągającym z kosiarkowym motorkiem prędkość ponad 200 km/h.

I jak żyć? :D

Inna bryła i masa robi jednak swoje.

Wygląda na to, że styl jazdy też robi swoje jeśli mowa o zużyciu oleju. :spoko: A widzę, że styl chyba preferujemy podobny czyli średnio na jeża, bez wariacji. :D​ 

Edi, Ty to chyba rzeczywiście jakąś rozprawę naukową na temat QQ chcesz napisać. :D

Interesujesz się bardziej niż swoim wehikułem.

Colins ja bardzo interesuje się swoim wehikułem :D  ale na dziale tiida to nawet trupa nie ma, tam popiół został ,nie ma co nawet pudrować   :wacko:

Ale w dziale X-traktora byś mógł od czasu do czasu też podkręcić atmosferę.

Wprowadzasz taką radość tutaj, to może i im by się trochę rozrywki przydało. :D

Nowy X-traktor ma chyba jeszcze większe problemy niż QQ.

Nawet chwilowo była wstrzymana dostawa tych z silnikiem 1.6 DIG-T.

Ale może wróćmy do kosiarek. :P

Bo chyba w Xie szybko się zorientowali,że mogą mieć kłopoty i zastosowali fortel z softem.Ale już Xy wróciły do sprzedaży.

Ja to lubię sobie pogadać przez zestaw głośnomówiący, a jak już załatwię wszystkie niezbędne rozmowy to odpalam sobie Spotify przez bluetooth i cieszę się jazdą. Jestem jednym z tych kierowców których wciąż i nieustannie bawi i cieszy jazda samochodem, ale akurat Vmax w Pulsarze to sprawa dla mnie mało istotna, ale istotne jest już dla mnie, że pomiędzy powiedzmy 100km/h, a 140km/h przyśpiesza na 6 biegu bardzo sprawnie.

Teoretycznie silniki turbobenzynowe nie lubią długich przelotów z jednostajnie wysoką prędkością autostradową - w niektórych markach w takich właśnie warunkach żrą silniki olej jak głupie.

Czyli dobrze Cię wyczułem. :spoko:  U mnie każda, nawet najkrótsza podróż, odbywa się okrężną drogą. Tylko po to żebym mógł dłużej delektować się jazdą. Właśnie z naciskiem na słowo delektować, a nie zapierniczać całym gazem.

I tak niezmiennie od wielu lat i bez względu na markę pojazdu (byle miał silnik spalinowy na pokładzie). :)