JACKO29 Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 No lubię inie ukrywałem tego.Taki mam styl jazdy że lubię depnąć.I brakuje mi tego spokojnego odejścia na światłach Więc mamy po części zagadkę nadmiernego zużycia oleju wyjaśnioną. W każdym razie wiemy czemu nam nie biorą. Bo jesteście za starzy! I to by było na tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Znowu się zaczyna zdrajca jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 13 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Ło matko... ale tego dziś do przeczytania było Ale dzięki temu że przebrnąłem przez te wszystkie posty ,wiem dlaczego Jackowi wzrosło spalanie benzyny ! Przestał pewnie palić olej ,a przyroda nie lubi pustki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Ja tam lubie "peptac" a moj 1,2 oleju puki co nie bierze a już mam 10 000 zrobione wiec trochę waszą teorię co do stylu Jacko muszę podważyć. Wyprzedzając pytanie "deptac" czytaj wysokie obroty. Ale pewnie to tak naprawde też zależy od egzemplarza silnika i już. Jeden może tolerancje ma w górnym zakresie pasowań drugi w dolnym i są te nasze rozbieżności ze jeden bierze a drugi nie. Początkowo wydawało mi się ze wrecz tego oleju przybywa ale od dłuższego czasu poziom na miarce stanoł w górnym zakresie i już nie sprawdzam tego parametru 2-razy na dzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Ja zdania nie zmieniam. Do deptania jest 2.0 w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Ja tam też zdania nie zmienię. Do deptania dobra jest beczka z kapustą. Niektórzy preferują też jędrne 18-stki, inni zaś ryczące 40-stki. Każdy więc depta to co lubi i zdanie innych uszanować powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piciu Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Podczas lekkiego dodawania gazu przy prędkości 20-40km słyszę jakby coś tarło, syczało - ciężko określić ten dźwięk. Obrotowo jakby turbinka, ale odgłos tarcia tu nie pasuje... Koledzy czy u Was też to jest i co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 A ja dostałem właśnie odpowiedź z ASO (w związku z zapytaniem o soft) o treści: Nissan nie ogłosił akcji technicznej, programowanie jest wykonywane tylkow przypadku, gdy klient zaobserwuje i zgłosi nadmierne zużycie olejusilnikowego. Norma dopuszcza zużycie oleju silnikowego na poziomie0,5l/1000km. No i co o tym sądzić? Spławili mnie, czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Spławili . Dziwie się że normą u producenta jest dolewka oleju od wymiany do wymiany 7,5l. (jak ktoś wymienia co 15k km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 (edytowane) A ja dostałem właśnie odpowiedź z ASO (w związku z zapytaniem o soft) o treści: Nissan nie ogłosił akcji technicznej, programowanie jest wykonywane tylko w przypadku, gdy klient zaobserwuje i zgłosi nadmierne zużycie oleju silnikowego. Norma dopuszcza zużycie oleju silnikowego na poziomie 0,5l/1000km. No i co o tym sądzić? Spławili mnie, czyż nie? Cwaniaki wadę silnika przekuwają w normę spalania 0.5l na 1000km to banieczkę 5l trzeba wozić w bagażniku, bo przecież przy tym silniku to norma Zapomniałem dopisać a ujjjjjjjjj z nimi. Edytowane 14 Grudnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 normy kilku z brzegu producentów Normy zużycia oleju - Opel Astra Classic 1.6 16V do 1,6 l/tys. km Mitsubishi Space Star GDI do 1,0 l/tys. km Renault Scénic 1.6 16V do 0,5 l/tys. km Volkswagen Touran 2.0 TDI do 1,0 l/tys. km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 No ładnie, astra to jakby na mieszance jeździła, wychodzi że jak wymiana co 15k to moze wypić 20l oleju i to jest norma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Strider, pytanie napisałem do swojego serwisu i tak odpowiedział mi sam kierownik, kurde balans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 No ładnie, astra to jakby na mieszance jeździła, wychodzi że jak wymiana co 15k to moze wypić 20l oleju i to jest norma. Pytanie tylko czemu w starszych astrach silniki nie brały oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba123 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Jestem też po zmianie oprogramowania w silniku. Znalazł ktoś w książce od auta ten zapis normy na 1000 km 0.5 litra? Serwis też mi to mówił. Najpierw upiera się że jest ta norma po czym mówi wprowadzimy zmiany które zalecił nam Nissan jeśli chodzi o nadmierne zużycie oleju. Super uczucie jak ze mnie głupka robią. Co my mamy za samochody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 normy kilku z brzegu producentów Normy zużycia oleju - Opel Astra Classic 1.6 16V do 1,6 l/tys. km Mitsubishi Space Star GDI do 1,0 l/tys. km Renault Scénic 1.6 16V do 0,5 l/tys. km Volkswagen Touran 2.0 TDI do 1,0 l/tys. km Opel astra J 1.6 16V 1.0l/tyś.km a producent zarzekał się że 0.5l/tyś.km max . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 i ciekawe , gdzie tu ekologia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 A u mnie przestał palić olej...Może tylko na razie?Ale po 300km nie ubyło nic !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 O to to - ja dokładnie identycznie. Dlatego też jak mam okazję objeździć coś nowego to zawsze chętnie korzystam. No to jest nas trzech . Z pracy jeżdżę przeważnie wszystkimi możliwymi obwodnicami, aby dłużej pocieszyć się samą jazdą . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 To wy jacyś jesteście nie najeżdzeni ,ja jadę i wracam zawsze najkrutszą drogą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 To wy jacyś jesteście nie najeżdzeni ,ja jadę i wracam zawsze najkrutszą drogą! A później na forum dowiadujesz się co w twojej okolicy się działo....no chyba ,że od teściowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 To wy jacyś jesteście nie najeżdzeni ,ja jadę i wracam zawsze najkrutszą drogą! Bo Ty oszczędzasz silnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Strider, pytanie napisałem do swojego serwisu i tak odpowiedział mi sam kierownik, kurde balans. Pozorowane przepychanki przez trzy lata (okres gwarancji),w końcu klient się odczepi,jak przyjdzie zapłacić z kieszeni. No to jest nas trzech . Z pracy jeżdżę przeważnie wszystkimi możliwymi obwodnicami, aby dłużej pocieszyć się samą jazdą . Ale Ty masz Nota,gdzie tu przyjemność z jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Nawet w maluchu można było mieć radość z jazdy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Nawet w maluchu można było mieć radość z jazdy. Najmilej je wspominam,a miałem trzy. Tego pierwszego rozłożyłem na czynniki pierwsze i dopiero po złożeniu zaczął jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi