colins Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Podział chyba raczej wynika z wymogów ekologów (jak zwykle) i konieczności dostosowania silnika do normy Euro 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Przy normie Europełro 10 będzie jeden tłok i 90KM i 500Nm a turbina wielkości lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Mój odebrany z salonu na początku listopada, nie ma według ASO akcji naprawczych. Jak na razie 1300 km i nie bierze oleju, ale to symboliczny przebieg. Na jednej z jazd testowych jeździłem QQ z 2014 i różnicy nie zauważyłem, ale wtedy była to dla mnie nowość, więc wiadomo jak jest... Przy okazji u mnie z jednej strony ciężko domyka się schowek. Byłem w ASO, próbowali to skorygować i nie udało się. Decyzja: auto na jeden dzień do ASO i zdjęcie kokpitu, a potem pytanie dlaczego i ewentualnie zapytanie do centrali co dalej. Chcieli umówić mi termin, ale w ostatniej chwili postanowiłem się wstrzymać. Zastanawiam się co gorsze, ciężej domykający się schowek (trzeba mocniej walnąć lub mocno docisnąć, by zaskoczył zamek z jednej strony), czy ryzykować potem z trzeszczącą deską lub problemami z elektroniką po wyjęciu i ponownym montażu deski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Przed podjęciem decyzji przeczytaj przedostatni post jak to fachury naprawiali w ASO! http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/65401-ocena-salonow-nissana/page-6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Przed podjęciem decyzji przeczytaj przedostatni post jak to fachury naprawiali w ASO! http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/65401-ocena-salonow-nissana/page-6 Czytałem.... tym bardziej mi się to nie uśmiecha, a ze schowka korzystam rzadko. Może sam się tym zajmę.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 I to jest bardzo słuszna decyzja rękawy zakasać tak jak ja dzisiaj i do naprawy ale nic na siłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 (edytowane) Mój odebrany z salonu na początku listopada, nie ma według ASO akcji naprawczych. Jak na razie 1300 km i nie bierze oleju, ale to symboliczny przebieg. Na jednej z jazd testowych jeździłem QQ z 2014 i różnicy nie zauważyłem, ale wtedy była to dla mnie nowość, więc wiadomo jak jest... Przy okazji u mnie z jednej strony ciężko domyka się schowek. Byłem w ASO, próbowali to skorygować i nie udało się. Decyzja: auto na jeden dzień do ASO i zdjęcie kokpitu, a potem pytanie dlaczego i ewentualnie zapytanie do centrali co dalej. Chcieli umówić mi termin, ale w ostatniej chwili postanowiłem się wstrzymać. Zastanawiam się co gorsze, ciężej domykający się schowek (trzeba mocniej walnąć lub mocno docisnąć, by zaskoczył zamek z jednej strony), czy ryzykować potem z trzeszczącą deską lub problemami z elektroniką po wyjęciu i ponownym montażu deski? Ze schowkiem miałem bardzo podobny problem, W ogóle się z prawej strony nie domykał. Była szpara na cały palec. Najpierw myślałem, że tak ma być. Tym bardziej, że dwa inne na salonie miały identycznie. Potem pooglądałem filmiki, zdjęcia w necie i zauważyłem, że tam tak nie ma. Pojechałem z tym do ASO. Wymontowali schowek, przełożyli z innego Qashqai na salonie i dalej to samo. Zaś mój schowek w tym drugim zamykał sie idealnie. Czyli problem twkił w desce rozdzielczej wg panów z ASO - jak to powiedzieli, wygląda na to jakby Panu ktoś stanął na tej desce i wykrzywił (sic!). Stwierdzili, że mimo regulacji nadal jest źle, chociaż trochę lepiej. Dało się go już w końcu zamknąć, ale z prawej strony z duża siłą - co z miejsca kierowcy nie było czasami łatwe. I na pożegnanie, że może z czasem się ułoży. A jak nie - to wrócić i pomyślimy. I... faktycznie po pewnym czasie zaczął się zamykać normalnie, nic nie odstaje. I ktoś już tu też kiedyś pisał o schowku - bo moją historię teraz opisuję drugi raz. Więc chyba jest w Qashqaiu jakiś problem z tymi schowkami z cyklu TTTM. Edytowane 16 Grudnia 2015 przez Karminadel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Znów zaliczyłem krótką traskę drogą szybkiego ruchu i stwierdzam, że według mnie ten program jest zdecydowanie lepszy od starego przy wyższych prędkościach. Też potwierdzam. Strid, a jak z głośnością?Bo wydaje mi się że delikatnie zrobił się głośniejszy.Oczywiście dalej jest cichutki,tylko zauważalny jest w pewnym zakresie obrotów dźwięk silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Ze schowkiem miałem bardzo podobny problem, W ogóle się z prawej strony nie domykał. Była szpara na cały palec. Najpierw myślałem, że tak ma być. Tym bardziej, że dwa inne na salonie miały identycznie. Potem pooglądałem filmiki, zdjęcia w necie i zauważyłem, że tam tak nie ma. Pojechałem z tym do ASO. Wymontowali schowek, przełożyli z innego Qashqai na salonie i dalej to samo. Zaś mój schowek w tym drugim zamykał sie idealnie. Czyli problem twkił w desce rozdzielczej wg panów z ASO - jak to powiedzieli, wygląda na to jakby Panu ktoś stanął na tej desce i wykrzywił (sic!). Stwierdzili, że mimo regulacji nadal jest źle, chociaż trochę lepiej. Dało się go już w końcu zamknąć, ale z prawej strony z duża siłą - co z miejsca kierowcy nie było czasami łatwe. I na pożegnanie, że może z czasem się ułoży. A jak nie - to wrócić i pomyślimy. I... faktycznie po pewnym czasie zaczął się zamykać normalnie, nic nie odstaje. I ktoś już tu też kiedyś pisał o schowku - bo moją historię teraz opisuję drugi raz. Więc chyba jest w Qashqaiu jakiś problem z tymi schowkami z cyklu TTTM. Mam dokładnie to samo. Jak nie domknięty to szczelina około 5 mm. Po zamknięciu ok. Myślałem o podpiłowaniu otworu, ale obawiam się czy wtedy się nie cofnie i szczelina na stałe. Poczekam i może mu przejdzie, albo mnie. Jak powiedział mój znajomy, sprzedawca w salonie Nissana "To tylko Nissan" Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 I jak żyć? O czym my teraz będziemy pisać? Czy już nie będzie można hejtować na żłopiące olej kosiarki? Jestem strasznie rozczarowany, a wręcz zagubiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Z całą pewnością Wasza Colinsowość znajdzie coś nowego, wartego hejtowania :D :laie_67: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 No mam nadzieję. A może Jacek tylko żartował, że wszystko OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 I jak żyć? O czym my teraz będziemy pisać? Czy już nie będzie można hejtować na żłopiące olej kosiarki? Jestem strasznie rozczarowany, a wręcz zagubiony. Nie wolno!!! Coraz bardziej jestem zadowolniony z kosiareczki po nowym sofcie Nie jest narowista ,dorosła,i ciągnie!!!! jak ssak leśny : z kulturom!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Jak to ok? A hałas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Może o czymś innym???? Tak dzisiaj zap*******łem z taczką ,że łożyska się rozsypały!Kurna....nie pomyślałem o jakimś nowym sofcie! I co teraz, chińskie łozyska!Polskie nie pasują! Jak to ok? A hałas ? Jak jeszcze słyszę swój pierd to jest dobrze,idzie wytrzymać....oczywiście z hałasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Taczka bez Milicjanta, to i się rozpadła. Co do pierdów, to zależy kto jaki ma wydech. Niektórzy potrafią dać z siebie wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 16 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 No nie było milicjanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Nie smarujesz to zacierasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Kolejny dzień bez awarii. Nikt na nic nie narzeka. Już mnie zaczyna to denerwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Idą Święta ! Wszyscy się już pojednali ... Nawet z Nissanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Idą Święta ! Wszyscy się już pojednali ... Nawet z Nissanem A nie... bo ja siedze w Yama na przegladzie 40kkm ... Nawiasem mowiac polecam wszystkim ten serwis. Tutaj przede wszystkim sluchaja voice of customers W Gdansku jest z tym roznie, zalezy na kogo sie trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Elsebo , przegląd się nie liczy Jak by się silnik zapocił ,albo oliwę zgubił to by było coś ,a tak? Ech i jak tu żyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 No dobra... chcialem tylko podtrzymac rozmowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 ale czekamy,czekamy , zawsze "majstry" mogą coś popsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skyller Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 No dobra... chcialem tylko podtrzymac rozmowe... dobre bo tutaj w ogóle się jakoś nie klei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi