Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mój odebrany z salonu na początku listopada, nie ma według ASO akcji naprawczych. Jak na razie 1300 km i nie bierze oleju, ale to symboliczny przebieg. Na jednej z jazd testowych jeździłem QQ z 2014 i różnicy nie zauważyłem, ale wtedy była to dla mnie nowość, więc wiadomo jak jest...

Przy okazji u mnie z jednej strony ciężko domyka się schowek. Byłem w ASO, próbowali to skorygować i nie udało się. Decyzja: auto na jeden dzień do ASO i zdjęcie kokpitu, a potem pytanie dlaczego i ewentualnie zapytanie do centrali co dalej. Chcieli umówić mi termin, ale w ostatniej chwili postanowiłem się wstrzymać. Zastanawiam się co gorsze, ciężej domykający się schowek (trzeba mocniej walnąć lub mocno docisnąć, by zaskoczył zamek z jednej strony), czy ryzykować potem z trzeszczącą deską lub problemami z elektroniką po wyjęciu i ponownym montażu deski?

Przed podjęciem decyzji przeczytaj przedostatni post jak to fachury naprawiali w ASO!

http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/65401-ocena-salonow-nissana/page-6

Czytałem.... tym bardziej mi się to nie uśmiecha, a ze schowka korzystam rzadko. Może sam się tym zajmę....

• Upvote 1

Mój odebrany z salonu na początku listopada, nie ma według ASO akcji naprawczych. Jak na razie 1300 km i nie bierze oleju, ale to symboliczny przebieg. Na jednej z jazd testowych jeździłem QQ z 2014 i różnicy nie zauważyłem, ale wtedy była to dla mnie nowość, więc wiadomo jak jest...

Przy okazji u mnie z jednej strony ciężko domyka się schowek. Byłem w ASO, próbowali to skorygować i nie udało się. Decyzja: auto na jeden dzień do ASO i zdjęcie kokpitu, a potem pytanie dlaczego i ewentualnie zapytanie do centrali co dalej. Chcieli umówić mi termin, ale w ostatniej chwili postanowiłem się wstrzymać. Zastanawiam się co gorsze, ciężej domykający się schowek (trzeba mocniej walnąć lub mocno docisnąć, by zaskoczył zamek z jednej strony), czy ryzykować potem z trzeszczącą deską lub problemami z elektroniką po wyjęciu i ponownym montażu deski?

Ze schowkiem miałem bardzo podobny problem, W ogóle się z prawej strony nie domykał. Była szpara na cały palec. Najpierw myślałem, że tak ma być. Tym bardziej, że dwa inne na salonie miały identycznie. Potem pooglądałem filmiki, zdjęcia w necie i zauważyłem, że tam tak nie ma.

Pojechałem z tym do ASO. Wymontowali schowek, przełożyli z innego Qashqai na salonie i dalej to samo. Zaś mój schowek w tym drugim zamykał sie idealnie. Czyli problem twkił w desce rozdzielczej wg panów z ASO - jak to powiedzieli, wygląda na to jakby Panu ktoś stanął na tej desce i wykrzywił (sic!). Stwierdzili, że mimo regulacji nadal jest źle, chociaż trochę lepiej. Dało się go już w końcu zamknąć, ale z prawej strony z duża siłą - co z miejsca kierowcy nie było czasami łatwe. I na pożegnanie, że może z czasem się ułoży. A jak nie - to wrócić i pomyślimy.

I... faktycznie po pewnym czasie zaczął się zamykać normalnie, nic nie odstaje.

I ktoś już tu też kiedyś pisał o schowku - bo moją historię teraz opisuję drugi raz.

Więc chyba jest w Qashqaiu jakiś problem z tymi schowkami z cyklu TTTM.

Edytowane przez Karminadel

Znów zaliczyłem krótką traskę drogą szybkiego ruchu i stwierdzam, że według mnie ten program jest zdecydowanie lepszy od starego przy wyższych prędkościach.

Też potwierdzam. Strid, a jak z głośnością?Bo wydaje mi się że delikatnie zrobił się głośniejszy.Oczywiście dalej jest cichutki,tylko zauważalny jest w pewnym zakresie obrotów dźwięk silnika.

Ze schowkiem miałem bardzo podobny problem, W ogóle się z prawej strony nie domykał. Była szpara na cały palec. Najpierw myślałem, że tak ma być. Tym bardziej, że dwa inne na salonie miały identycznie. Potem pooglądałem filmiki, zdjęcia w necie i zauważyłem, że tam tak nie ma.

Pojechałem z tym do ASO. Wymontowali schowek, przełożyli z innego Qashqai na salonie i dalej to samo. Zaś mój schowek w tym drugim zamykał sie idealnie. Czyli problem twkił w desce rozdzielczej wg panów z ASO - jak to powiedzieli, wygląda na to jakby Panu ktoś stanął na tej desce i wykrzywił (sic!). Stwierdzili, że mimo regulacji nadal jest źle, chociaż trochę lepiej. Dało się go już w końcu zamknąć, ale z prawej strony z duża siłą - co z miejsca kierowcy nie było czasami łatwe. I na pożegnanie, że może z czasem się ułoży. A jak nie - to wrócić i pomyślimy.

I... faktycznie po pewnym czasie zaczął się zamykać normalnie, nic nie odstaje.

I ktoś już tu też kiedyś pisał o schowku - bo moją historię teraz opisuję drugi raz.

Więc chyba jest w Qashqaiu jakiś problem z tymi schowkami z cyklu TTTM.

Mam dokładnie to samo. Jak nie domknięty to szczelina około 5 mm. Po zamknięciu ok. Myślałem o podpiłowaniu otworu, ale obawiam się czy wtedy się nie cofnie i szczelina na stałe.

Poczekam i może mu przejdzie, albo mnie. Jak powiedział mój znajomy, sprzedawca w salonie Nissana "To tylko Nissan"

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

I jak żyć? O czym my teraz będziemy pisać? :(

Czy już nie będzie można hejtować na żłopiące olej kosiarki? :huh:

Jestem strasznie rozczarowany, a wręcz zagubiony. :D

Z całą pewnością Wasza Colinsowość znajdzie coś nowego, wartego hejtowania :D :D :D:laie_67: :laie_67: :laie_67:

I jak żyć? O czym my teraz będziemy pisać? :(

Czy już nie będzie można hejtować na żłopiące olej kosiarki? :huh:

Jestem strasznie rozczarowany, a wręcz zagubiony. :D

Nie wolno!!! Coraz bardziej jestem zadowolniony z kosiareczki po nowym sofcie :D Nie jest narowista ,dorosła,i ciągnie!!!! jak ssak leśny : z kulturom!!! :D

Może o czymś innym????

Tak dzisiaj zap*******łem z taczką ,że łożyska się rozsypały!Kurna....nie pomyślałem o jakimś nowym sofcie! I co teraz, chińskie łozyska!Polskie nie pasują!

Jak to ok? A hałas ? ;)

Jak jeszcze słyszę swój pierd to jest dobrze,idzie wytrzymać....oczywiście z hałasem  :devil:

Taczka bez Milicjanta, to i się rozpadła. :D

Co do pierdów, to zależy kto jaki ma wydech.

Niektórzy potrafią dać z siebie wiele. :whistle:

:huh: No nie było milicjanta

Idą Święta !

Wszyscy się już pojednali ...

Nawet z Nissanem :)

Idą Święta !

Wszyscy się już pojednali ...

Nawet z Nissanem :)

A nie... :D bo ja siedze w Yama na przegladzie 40kkm ... ;)

Nawiasem mowiac polecam wszystkim ten serwis.

Tutaj przede wszystkim sluchaja voice of customers ;)

W Gdansku jest z tym roznie, zalezy na kogo sie trafi...

Elsebo , przegląd się nie liczy  :whistle:  Jak by się silnik zapocił ,albo oliwę zgubił to by było coś ,a tak? Ech i jak tu żyć...