colins Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Elsebo, a o nowym sofcie coś mówili w serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Czekajcie, czekajcie, jeszcze się może okazać, że po aktualizacji softu pali tyle samo oleju albo więcej . Gorzej, jak się okaże, że nie pali.... Temat może się załamać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Jacek twierdzi, że nie pali. Inni też nie piszą o żadnych awariach. Edi przemówił ludzkim głosem. Zrobiło się nijako. Chyba czas zamykać ten dział forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Elsebo . Pewnie już tylko mogę Ciebie pożegnać ? A mogłem podjechać do Yama gdyż tobiłem zakupy obok. Też lubię do nich wpadać bo są ok.Szkoda ... Miło pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Jacek twierdzi, że nie pali. Inni też nie piszą o żadnych awariach. Edi przemówił ludzkim głosem. Zrobiło się nijako. Chyba czas zamykać ten dział forum. Czekaj, czekaj, Jacek twierdzi, że jeździ wolniej. Może o tym pogadamy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Jacek twierdzi,że nie pierdzi ale to róznie bywa Co do oleju,nie pali. Co do jazdy wolniej ze świateł,spokojniej...ale dalej w p***e,ma się kręcić. Co do podtrzymania tematu,rzucam świeży news spod maski Od kilku dni obserwuje wskazanie licznika (tego co pokazuje przejechane i te do przejechania) i albo taką dobrą benzin kupiłem,albo jest na prawdę lepiej. Zawsze po tankowaniu i w trakcie jazdy,sumaryczny przebieg wskazywał mi na 650-670km do przejechania,teraz pokazuje mi 700km.taka sama droga,taki sam styl jazdy,wybryki z jazdą ponad 150km/h kilka razy nie planowany postój w korku do świateł...jestem lekko zdziwiony. Dodam tylko,że nigdy podczas jazdy miejskiej nie pokazał mi tylu możliwych kilometrów do przejechania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 A co zatankowałeś ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 No k**wa...podtlenek azotu! Edziu benzyna,ta sama co zwykle.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 A konkretnie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Może ze świeżego tłoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Nie wiem,kto tłoczył i z czego i dla kogo.W każdym bądź razie 95Pb Made in Shell,jak zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Może BP może Orlen może lotos może statoil miles może 95 może 98. Shell FuelSave 95 ???????? Edytowane 17 Grudnia 2015 przez Edek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Tak Edwardzie.Fuel Save 95 Tylko mi nie pisz że to syf! Bo jestem gotów zalać opałowym...bo tego mam blisko 2 tony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Bardzo przepraszam ja tego nie tankowałem tak więc nie mam opinii Za to mam opinie o 95 Statoil - miles i powiem tak silnik pracuje jak na 98 mniej pali,ale nie ma mocy jak na 95 czy 98 BP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Elsebo, a o nowym sofcie coś mówili w serwisie? Oni sami z siebie nic Ci nie powiedzą Elsebo . Pewnie już tylko mogę Ciebie pożegnać ? A mogłem podjechać do Yama gdyż tobiłem zakupy obok. Też lubię do nich wpadać bo są ok.Szkoda ... Miło pozdrawiam ! Trochę się tam zasiedziałem dzisiaj więc szkoda bo szansa była. Pozdrawiam ===================================== Nowy soft na pokładzie Przejechane 150km i jak na razie podoba mi się... jakiś taki bardziej kulturalny jest Na dole już tak nie szarpie nerwowo a na górze coś zaczęło się dziać Na 6-ce przy 140km/h jakieś 2,8k rpm, poprzednio miałem 3-3,2k rpm Nie jest mułowaty, ma inną charakterystykę, może odrobinę albo raczej w końcu słychać cichy pomruk silnika. Pierwsze wrażenie jakby pod pedałem gazu więcej się działo tj. dodawanie gazu przebiega bardziej równomiernie a nie tak jak poprzednio - but...nic...nic... GTR Poprzednio jeździłem jakby dizelkiem 1,5 a teraz benzynką. Żadnej akcji nie ma. Jest tylko biuletyn dla egzemplarzy co biorą olej lub za głośno pracują. Nikogo nie namawiam, to jest wasza ew. decyzja! Jak nic się nie dzieje to może lepiej nie ruszać... @JACKO29 Dzięki za Twoją opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 (edytowane) Jak to obroty zmalały ... - to co ten soft przełożenia w skrzyni zmienia...??? No chyba że masz automat bo inaczej nie kumam o co kaman Edytowane 17 Grudnia 2015 przez chaddy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Manual No takie mam wrażenie akurat na 6-ce z tymi obrotami - nieznacznie w dół. Może akurat z górki było na autostradzie Jeszcze muszę trochę pojeździć na tej mapie aby wyrobić sobie ostateczne zdanie. Jedno jest pewne - jest inaczej niż poprzednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2015 Jacek twierdzi,że nie pierdzi ale to róznie bywa Co do oleju,nie pali. I okazało się, że winowajcą zużycia oleju był Jacek, a nie jego QQ. Zmienili mu soft i już nie pali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Jak się poczyta te listy czytelników , ręce opadają (spis treści) http://www.wykop.pl/ramka/2569441/czasy-dwusuwow-wrocily-silniki-tsi-biora-olej-do-2l-1000km/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ten artykuł tylko utwierdza mnie w słuszności mojego przekonania do marki VW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burgi Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zastanawiam się kiedy wreszcie klienci przejrzą na oczy i przestaną kupować ten "samochód dla ludu" . Na dzień dobry przepłacasz za auto które nie jest warte swojej ceny, a później jesteś traktowany jak baran pasący się na pastwisku ( pomijając USA bo tam klient nie da się zrobić w bambuko ). Dochodzę do wniosku, że VW to marketing a nie samochód, mam tylko nadzieję, że ludzie mają dobrą pamięć i koncern będzie musiał zweryfikować swoje poczynania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ten artykuł tylko utwierdza mnie w słuszności mojego przekonania do marki VW. Robią różne myki, wprowadzają najbardziej fantastyczne technologie, chwalą się, że nowe silniki są tak eko, że strach. A się okazuje, że palą litr oleju na 1000 km. I gdzie ta ekologia ? Zawsze się zastanawiałem o co chodzi z tym ekologicznymi olejami. Teraz już wiadomo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ranger ,zwróć uwagę ,że "obrażasz" skodę z tego artykułu. Ona bierze nie 1l a 2 l/1kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Dzisiaj w radiu słyszę,że prezes VW zarabiał rocznie 16 mln Euro. Szybko obliczyłem,że to ok 53 tys,Euro dziennie,więc cena aut musi być trochę wywindowana,a nie jest on sam tam do brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Trzeci dzień bez narzekania. Nic się nie psuje, nic nikt nie pisze. Jak żyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi