Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[J11] Silnik 1.2 DIG-T opinie, serwis, uwagi

brera
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Czekajcie, czekajcie, jeszcze się może okazać, że po aktualizacji softu pali tyle samo oleju albo więcej  :devil: . Gorzej, jak się okaże, że nie pali.... Temat może się załamać.... ;)

Jacek twierdzi, że nie pali. Inni też nie piszą o żadnych awariach.

Edi przemówił ludzkim głosem. Zrobiło się nijako.

Chyba czas zamykać ten dział forum. :D

Elsebo .

Pewnie już tylko mogę Ciebie pożegnać ?

A mogłem podjechać do Yama gdyż tobiłem zakupy obok. Też lubię do nich wpadać bo są ok.Szkoda ...:(

Miło pozdrawiam !

Jacek twierdzi, że nie pali. Inni też nie piszą o żadnych awariach.

Edi przemówił ludzkim głosem. Zrobiło się nijako.

Chyba czas zamykać ten dział forum. :D

Czekaj, czekaj, Jacek twierdzi, że jeździ wolniej. Może o tym pogadamy ? ;)

Jacek twierdzi,że nie pierdzi :D  ale to róznie bywa :D

Co do oleju,nie pali.

Co do jazdy wolniej ze świateł,spokojniej...ale dalej w p***e,ma się kręcić.

Co do podtrzymania tematu,rzucam świeży news spod maski :D

Od kilku dni obserwuje wskazanie licznika (tego co pokazuje przejechane i te do przejechania) i albo taką dobrą benzin kupiłem,albo jest na prawdę lepiej.

Zawsze po tankowaniu i w trakcie jazdy,sumaryczny przebieg wskazywał mi na 650-670km do przejechania,teraz pokazuje mi 700km.taka sama droga,taki sam styl jazdy,wybryki z jazdą ponad 150km/h   :D kilka razy nie planowany postój w korku  do świateł...jestem lekko zdziwiony.

Dodam tylko,że nigdy podczas jazdy miejskiej nie pokazał mi tylu możliwych kilometrów do przejechania

No k**wa...podtlenek azotu! :D

Edziu benzyna,ta sama co zwykle....

Nie wiem,kto tłoczył i z czego i dla kogo.W każdym bądź razie 95Pb  Made in Shell,jak zwykle.

Może BP może Orlen może lotos może statoil miles może 95 może 98.

Shell FuelSave 95 ????????

Edytowane przez Edek01

Tak Edwardzie.Fuel Save 95

Tylko mi nie pisz że to syf! Bo jestem gotów zalać opałowym...bo tego mam blisko 2 tony! :D

Bardzo przepraszam ja tego nie tankowałem tak więc nie mam opinii :D 

Za to mam opinie o 95 Statoil - miles i powiem tak silnik pracuje jak na 98 mniej pali,ale nie ma  mocy jak na 95 czy 98 BP  :D

Elsebo, a o nowym sofcie coś mówili w serwisie?

Oni sami z siebie nic Ci nie powiedzą ;)

Elsebo .

Pewnie już tylko mogę Ciebie pożegnać ?

A mogłem podjechać do Yama gdyż tobiłem zakupy obok. Też lubię do nich wpadać bo są ok.Szkoda ... :(

Miło pozdrawiam !

Trochę się tam zasiedziałem dzisiaj więc szkoda bo szansa była. :)

Pozdrawiam :)

=====================================

Nowy soft na pokładzie :devil:

Przejechane 150km i jak na razie podoba mi się... jakiś taki bardziej kulturalny jest :P

Na dole już tak nie szarpie nerwowo a na górze coś zaczęło się dziać :D Na 6-ce przy 140km/h jakieś 2,8k rpm, poprzednio miałem 3-3,2k rpm

Nie jest mułowaty, ma inną charakterystykę, może odrobinę albo raczej w końcu słychać cichy pomruk silnika. Pierwsze wrażenie jakby pod pedałem gazu więcej się działo tj. dodawanie gazu przebiega bardziej równomiernie a nie tak jak poprzednio - but...nic...nic... GTR :P:D Poprzednio jeździłem jakby dizelkiem 1,5 a teraz benzynką.

Żadnej akcji nie ma. Jest tylko biuletyn dla egzemplarzy co biorą olej lub za głośno pracują.

Nikogo nie namawiam, to jest wasza ew. decyzja! Jak nic się nie dzieje to może lepiej nie ruszać...

@JACKO29

Dzięki za Twoją opinię ;)

Jak to obroty zmalały ... - to co ten soft przełożenia w skrzyni zmienia...???

No chyba że masz automat bo inaczej nie kumam o co kaman

Edytowane przez chaddy

Manual

No takie mam wrażenie akurat na 6-ce z tymi obrotami - nieznacznie w dół. Może akurat z górki było na autostradzie ;)

Jeszcze muszę trochę pojeździć na tej mapie aby wyrobić sobie ostateczne zdanie.

Jedno jest pewne - jest inaczej niż poprzednio :P

Jacek twierdzi,że nie pierdzi :D  ale to róznie bywa :D

Co do oleju,nie pali.

I okazało się, że winowajcą zużycia oleju był Jacek, a nie jego QQ. Zmienili mu soft i już nie pali. ;)

Zastanawiam się kiedy wreszcie klienci przejrzą na oczy i przestaną kupować ten "samochód dla ludu" .

Na dzień dobry przepłacasz za auto które nie jest warte swojej ceny, a później jesteś traktowany jak baran pasący się na pastwisku ( pomijając USA bo tam klient nie da się zrobić w bambuko ).

Dochodzę do wniosku, że VW to marketing a nie samochód, mam tylko nadzieję, że ludzie mają dobrą pamięć i koncern będzie musiał zweryfikować swoje poczynania.

Ten artykuł tylko utwierdza mnie w słuszności mojego przekonania do marki VW. :D

Robią różne myki, wprowadzają najbardziej fantastyczne technologie, chwalą się, że nowe silniki są tak eko, że strach. A się okazuje, że palą litr oleju na 1000 km. I gdzie ta ekologia ? Zawsze się zastanawiałem o co chodzi z tym ekologicznymi olejami. Teraz już wiadomo... :(

• Upvote 1

Ranger ,zwróć uwagę ,że "obrażasz" skodę z tego artykułu. Ona bierze nie 1l a 2 l/1kkm :devil:

Dzisiaj w radiu słyszę,że prezes VW zarabiał rocznie 16 mln Euro.

Szybko obliczyłem,że to ok 53 tys,Euro dziennie,więc cena aut musi być trochę wywindowana,a nie jest on sam tam do brania.