mattk Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Też mi się tak właśnie wydaje, że gdzieś coś o tym słyszałem/czytałem. Odnośnie krzywej kierownicy... ja to pisałem. Tak - jest krzywa - lewa strona bliżej deski rozdzielczej... Na początku mnie to irytowało i wiecie co? przyzwyczaiłem się i mam wrażenie, że tak ma być, jakby to powiedzieć - na dłuższą metę jakoś tak bardziej naturalnie. Do tego wielokrotnie siedziałem w innej QQłce w salonie - wszystkie tak samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Tak do rana możemy,tylko że ja jutro do pracy. Nota nigdy nie porównywałem do QQ,wiadomo że inna klasa. A co do ceny Mazdy,to kilka tysięcy na tym pułapie nie powinno robić różnicy. Skoro są drogie i idą ,znaczy że są tego warte,bo w tej klasie są inne priorytety,dla każdego inne. Nie rozumiem tylko podejścia do tematu,narzekacie na te swoje zabawki,robiąc jednocześnie nagły zwrot w odwrotnym kierunku, żeby następnie znowu ponarzekać i przy tym już nieźle namotać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) A co do ceny Mazdy,to kilka tysięcy na tym pułapie nie powinno robić różnicy. Oj robi, robi... Zaczynasz od podstawowego modelu, bo przecież to już wypas do tego co aktualnie mamy. Potem robisz jazdę próbną (z reguły bogatsza wersja) i już zaczynasz kombinować, bo to fajne, tamto jeszcze fajniejsze, chociaż może użyjesz raz, dwa razy na kwartał, ale przecież to tylko kilka setek, a tamto drobne 1,5 klocka i robi się już kilka tysięcy więcej..... No i ten silnik 1,2 nie, słaba kosiarka, więc może 1,6 ale znowu kilka tysięcy.... i nagle już jest 25% do ceny wyjściowej....... ale zaraz, zaraz ubezpieczenie, opony zimowe.... znowu kilka tysięcy...... ale przecież bagażnik na dach nie pasuje ze starego..... i znowu kilka setek.... .....i wtedy: "oj brakło"!!! Z czego zrezygnować? Z koloru, bo każdy jeździ tak samo, ale żona: "Biały?.....Chyba Cię pierdo......! Jak biały to wcale!". Więc mówisz "kamery i nawigacja out!", a ona "Ale jak ja zaparkuję? Za rysy nie odpowiadam!" i "Nawigacja musi być, wiesz, że mam słabą orientację w terenie". Więc bierzesz ten 1,2, bo 1,6 to te kilka tysięcy, które już nie wyskrobiesz, a bank w zastaw żony nie chce.... Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Marcin_1998 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Powtórzę anegdotkę Manixa o tym ,że każdy z Was ma rację ... tak może na podsumowanie Życie trzeba przeżyć po swojemu . Nie da się bez błędów ale jest najlepiej jeśli się ich mniej popełni czyli ucz się na błędach innych Można wiele przekazać i powiedzieć ale nie należy koniecznie przekonywać ... chyba , że sprawa życia i śmierci ! Na nic zdają się testy , porównania , cenniki bo przy wyborze auta każdy indywidualnie decyduje wg potrzeb i możliwości . Mnie też życie nauczyło ,że taniość to zazwyczaj "bylejakość" i w przeciwieństwie do innych oglądając już auto to "patrzę" najpierw na "serducho" samochodu a potem ewentualnie dobieram bajery . Może to dlatego ,że często zmieniam auta i mam już w podświadomości jego zbycie . Jak do tej pory rozum i intuicja mnie nie zawodziły ponieważ to one jednak m.in. biorą górę nad czarem auta który po paru latach mija . Bardzo słusznym i ważnym jest to by swoje opinie i uwagi wyrażać w odpowiednim miejscu i czasie o czym słusznie wspominał już nasz expert Myślę ,że w związku ze zbliżającym świętami zapanuje już pokój i też na tej stronie Forum ? Czego wszystkim życzę ! Edytowane 21 Grudnia 2015 przez nowy 2011 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Adamie, ta rozmowa jest tak naprawdę bez sensu. Bo to co mówi Porter (i próbujesz też Ty łotrze przemycić) może mieć znaczenie dla drugiego czy trzeciego właściciela (choć wcale nie musi). W tym akurat dziale forum mamy póki co takie szczęście, że wszyscy jesteśmy pierwszymi właścicielami, a nasze QQ posiadają gwarancję. Choćby nawet ktoś trafił na wyjątkowo awaryjną kosiarkę (a o takich przypadkach nie słyszeliśmy), to nawet w przypadku najstarszego forumowego egzemplarza jego właściciel ma jeszcze przed sobą sporo okresu gwarancyjnego. W razie czego więc niech martwi się gwarant. A co będzie za parę lat? Któż to wie. W moim przypadku nawet po 5 latach QQ będzie miał pewnie góra z 70 tys.km. a zresztą może będzie już w innych rękach. Z Twoją jeszcze nie narodzoną Mazdą też przecież może być różnie. Może ten kultowy silnik wypadnie Ci na ulicę, bo reszta budy będzie zgnita jak to w Maździe. Kto wie. Cieszmy się tym co mamy i szanujmy wybory innych, a świat będzie piękniejszy. Co teraz, przed świętami, ma szczególne znaczenie.Wesołych Świąt. ---------------------------------------------------------------- PS. Ma może ktoś konto na angielskim forum QQ? Bo składają te samochody u siebie, a mimo to są strasznie zagubieni odnośnie nowego softu do kosiarki. Niektórzy wręcz wątpią w jego istnienie - OOO TUTAJ. Może warto by było "fajfoklokom" wytłumaczyć w czym rzecz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Ależ Sławku znowu masz rację . Starałem się powiedzieć to samo co teraz uczyniłeś ...może zrobiłem to nieudolnie .Ale uwierz , że ja nie chciałem się wymądrzać (bo taki nie jestem) ani też poróżniać co jeszcze mi się tu nie zdarzyło-czyli jak najbardziej szanuję każdego wybór ! WESOŁYCH ŚWIĄT ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Kosiarka z nowym softem dalej nic a nic nie siorbie oleumu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi_St Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) no to kamień z serca. Przy okazji zawsze chciałeś zrobić tuning silnika no i masz . Chyba i ja zacznę odsysać olej . Tak sobie myślę, że wiedziałeś po co robisz sobie siłowniki do podnoszenia maski , przydały się jak chyba mało co. Edytowane 21 Grudnia 2015 przez Tomi_St Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chaddy Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Podobno mają wypuścić nowy soft którego efektem ma być brak poboru paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 no to kamień z serca. Przy okazji zawsze chciałeś zrobić tuning silnika no i masz . Chyba i ja zacznę odsysać olej . Tak sobie myślę, że wiedziałeś po co robisz sobie siłowniki do podnoszenia maski , przydały się jak chyba mało co. No tak,ale miałbym fitness za darmo,a tak muszę się pisać i płacić za fitness Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 ............ Z Twoją jeszcze nie narodzoną Mazdą też przecież może być różnie. Może ten kultowy silnik wypadnie Ci na ulicę, bo reszta budy będzie zgnita jak to w Maździe. Kto wie. Cieszmy się tym co mamy i szanujmy wybory innych, a świat będzie piękniejszy. Co teraz, przed świętami, ma szczególne znaczenie. Wesołych Świąt. Znowu grzeszysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_1998 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Podobno mają wypuścić nowy soft którego efektem ma być brak poboru paliwa Do tego 18 biegów i pedały z zapięciem SPD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Znowu grzeszysz. A cóż to? Mazda to dla Ciebie jakiś ołtarz na kołach? Jeśli tak, to jeszcze raz odsyłam na jej forum. Tu chcemy mieć (i mamy) informacje z pierwszej ręki, ale o QQ. A że czasem narzekamy? Po prostu cały czas poznajemy ten model, bo nadal jest stosunkowo nowy. Pewnie za parę lat nie będzie już o czym pisać, bo poznamy go do ostatniej śrubki. Wtedy będzie spokój jak w dziale Note i nie będziemy już działać na Twoje skołatane nerwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porter59 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 A cóż to? Mazda to dla Ciebie jakiś ołtarz na kołach? Jeśli tak, to jeszcze raz odsyłam na jej forum. Tu chcemy mieć (i mamy) informacje z pierwszej ręki, ale o QQ. A że czasem narzekamy? Po prostu cały czas poznajemy ten model, bo nadal jest stosunkowo nowy. Pewnie za parę lat nie będzie już o czym pisać, bo poznamy go do ostatniej śrubki. Wtedy będzie spokój jak w dziale Note i nie będziemy już działać na Twoje skołatane nerwy. Moja żona skwitowała by tak. Każdemu z Was odkurzacz i ścierę do ręki. Fakt, oleju nie biorą,nie ma o czym pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Żoną mnie nie strasz. Mój rejon to kibel. Przyzwyczajenie z wojska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Widzę na onet, że wychodzi nowy terenowy passat, którego podstawowy silnik benzynowy to tsi 1,4. Auto ma 4777mm długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Żoną mnie nie strasz. Mój rejon to kibel. Przyzwyczajenie z wojska. Oooo przypomniało mi się , (rejon kibel) Colins a topiliście kreta na kompani ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Uuuu,to panie na prawdę nie będzie o czym pisać,nie psuje się,oliwy nie bierze,jeździ pieknie,mało pali ,wygodne...nudy panie ,nudy.Cza by coś pogrzebać Może by tak ,doświetlanie zakrętów??? Aaaaaalbo DVD w zagłówkach??? Kolega Jasiek nawiedził mnie dzisiaj i po krótkiej przejażdżce stwierdził,że mu się nowy soft podoba.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Widzę na onet, że wychodzi nowy terenowy passat, którego podstawowy silnik benzynowy to tsi 1,4. Auto ma 4777mm długości. Wychodzi także Skoda Octavia z 3-cylindrowym silnikiem 1.0 TSI. Myślę, że możemy powoli zaczynać mówić, że nasz nie wykastrowany z cylindrów silnik 1.2 jest motorem o dużej pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 To jest powrót do 126p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 O przepraszam,tam miałem 2 cylindry i 600/650 cm3 O niebotycznej mocy dwudziestokilku KM nie wspomnę; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2015 Teraz z 250cm3 i jednego garnka mam w gadzie tyle co maluch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Znowu nic się nie zepsuło. Nic się nie dzieje. Moje forumowe życie straciło sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 I tak trzymać...tzn że się nic nie zepsuło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozbef Opublikowano 28 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Witam serdecznie To mój pierwszy post na forum, Od niecałego roku jestem posiadaczem QQ 1,2 T autko fajniutkie ale ten silniczek krótko mówiąc żre oliwe na 4 stycznia jestem umówiony w ASO na wgranie nowego oprogramowania do silnika - ciekawy jestem czy to zlikwiduje problem? pozdrawiam wszystkich qq-ajowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi