pkp30 Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 witam chce dorobic sobie kluczyk typu szczyzoryk do mojej p12 na allegro znalazłem takie cos KLUCZ OBUDOWA PILOT NISSAN 2 RODZAJE moje pytanie czy po przekładce bedzie poprawnie działac ? a moze cos polecice w tym temacie moze ktos dorabiał sobie taki kluczyk i gdzie i za ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wostok Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 W obudowie od grota jest chip od imobillisera. Grot trzeba by było dorobić mając kod. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkp30 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 uuuuu nie mam kodu ps skad moge uzyskac taki kod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Z ASO. Albo z instrukcji użytkownika pojazdu - chyba także... Ja bym nie kombinował, bo dorobienie grotu (a w zasadzie nie grotu, tylko wkładki od IMMO, a w zasadzie nie jednej tylko dwóch bo chyba parami trzeba je kodować i ASO tylko parami je wydaje) będzie kosztowne, a jak zaczniesz to wydłubywać z aktualnie posiadanego kluczyka, to raczej pewne że to co najwyżej poniszczysz. No chyba że masz w sobie żyłkę hazardzisty i jednak pójdziesz na taką przekładkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stx3k Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 nie wiem jak Wy, ale ja czip wyjąłem w sekunde, jest poprostu włożony do obudowy kluczyka i tyle. Nie widze problemu zeby go przełożyć do tego scyzoryka jeżeli w takowym miest miejcse na czip a pewnie jest. Aż mnie zainspirowales i chyba sobie nabede. ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kammaol Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 A dlaczego niby grot trzeba dorabiać mając kod? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Sam grot dorobisz wszędzie gdzie dorabiają klucze. Koledze chyba chodziło o komplet - grot + IMMO. Z tego co kojarzę, w P12 jest taki kibel, że jak nie masz tego kodu, to ASO robi Ci dwa nowe klucze (w sensie grot jest rzeźbiony tak samo jak stary, ale IMMO ma nowy kod). Wtedy programują Ci dwa nowe klucze (dwie nowe pastylki od IMMO), bo nie mają możliwości dorobić tylko jednego klucza bez kodu. Kiedyś pytałem w dość dobrym punkcie dorabiania kluczy, czy Pan dorobi mi drugi klucz, gdybym zgubił któryś z obecnie posiadanych, to powiedział że systemu NATS od Nissana się nie dotyka. I odesłał do ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kammaol Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Zamówiłem sobie to cudo. Dodam zdjęcia jak przyjdzie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Czekamy na foto story;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlos217 Opublikowano 11 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Dorabiałem kluczyk wraz z programowaniem mimo. W punkcie dorabiania. Koszt 350 złotych + koszt surowego klucza. Działa poprawnie. Jeśli komuś potrzebne to podam namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kammaol Opublikowano 12 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2014 Fotek nawet nie wrzucam bo nie ma co. :-/ W obudowie nie ma miejsca na oryginalne immo, chyba że po jakichś przeróbkach ale z tym nie mam zamiaru ryzykować. Jakość wykonania jest straszna... Brakuje metalowego klipsa który trzyma baterie i łączy minus do obudowy (nawet da się przełożyć ale nie pasuje zbyt dobrze) Przyciski są tak zrobione że jeden działa tylko po bardzo mocnym naciśnięciu drugiego w ogóle nie byłem w stanie nacisnąć. W obudowie jest miejsce na znaczek nissana ale nie dostałem go w zestawie. Odsyłam do sprzedawcy, kilka złotych na paczkę poszło się gonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkp30 Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Fotek nawet nie wrzucam bo nie ma co. :-/ W obudowie nie ma miejsca na oryginalne immo, chyba że po jakichś przeróbkach ale z tym nie mam zamiaru ryzykować. Jakość wykonania jest straszna... Brakuje metalowego klipsa który trzyma baterie i łączy minus do obudowy (nawet da się przełożyć ale nie pasuje zbyt dobrze) Przyciski są tak zrobione że jeden działa tylko po bardzo mocnym naciśnięciu drugiego w ogóle nie byłem w stanie nacisnąć. W obudowie jest miejsce na znaczek nissana ale nie dostałem go w zestawie. Odsyłam do sprzedawcy, kilka złotych na paczkę poszło się gonić. czyli poprostu tandete wciskaja dobrze sie nie skusiłem bo bym sie wku....... trzeba szukac dalej moze gdzies dorabiaja taki kluczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Ojej. Jaka szkoda. Przecież mówiłem nie kombinować. Albo są piloty scyzoryki fabrycznie robione, albo są piloty scyzoryki do instalacji alarmowej i jeśli nie trzeba przekładać IMMO to ma to sens, albo są klasyczne klucze, lub klucze z pilotem i tyle. Przekładki, które są oferowane na aukcjach itp, to tandeta na maxa. No aż się prosi o stwierdzenie - a nie mówiłem. Ale OK, sam spróbował, sam kasę wywalił, sam się nauczył i nauczył innych "kombinatorów" Życzę więcej powodzenia z następnymi "tuningami". Ciesz się że sobie oryginalnego klucza nie spaprałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robson22 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Pomysł fajny gorzej z wykonaniem ;-) po co wciskają taki badziew do sprzedaży przeciez powinni wiedzieć ze w niektórych autach jest immobilajzer i powinni to przewidzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kammaol Opublikowano 26 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 Ojej. Jaka szkoda. Przecież mówiłem nie kombinować. Albo są piloty scyzoryki fabrycznie robione, albo są piloty scyzoryki do instalacji alarmowej i jeśli nie trzeba przekładać IMMO to ma to sens, albo są klasyczne klucze, lub klucze z pilotem i tyle. Przekładki, które są oferowane na aukcjach itp, to tandeta na maxa. No aż się prosi o stwierdzenie - a nie mówiłem. Ale OK, sam spróbował, sam kasę wywalił, sam się nauczył i nauczył innych "kombinatorów" Życzę więcej powodzenia z następnymi "tuningami". Ciesz się że sobie oryginalnego klucza nie spaprałeś. A wypchaj się ze swoim "a nie mówiłem".Mówiłeś, mówiłeś. Szkoda że zupełnie od rzeczy. Pomysł jest spalony ze względu na słabą jakość zamiennika a nie jakieś wymyślone przez Ciebie problemy z dorabianiem grotów lub immo (co za bzdury). Pozdrawiam osoby które zachowują otwarty umysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Ja sprowadziłem sobie z GB na ebaju był za12 pln + 35 transport + 30 szlifowanie grotu przekładka imo gratis i kula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi