Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dziwne zachowanie ogrzewania / klimatyzacji

Stefffan

Rekomendowane odpowiedzi

Poleciałem w dłużą trasę (Warszawa - Katowice) i zauważyłem że mi ciepło w nogi :)

Jakbym nie ustawił temperatury i miejsca dmuchania (zarówno z włączoną AC jak i bez) to na nogi leci bardzo ciepłe powietrze.

Dla przykładu włączam klimę na minimum (18) i ustawiam nawiew na nogi i na górę to na górze wali zimne powietrze, a na nogi cały czas ciepłe.

Oczywiście mogę tak ustawić żeby na nogi nie wiało w ogłe i wtedy nie ma problemu.

Tylko irytuje mnie że nie mogę ustawić chłodnego powietrza na nogi.

Ujawnia się to w dłuższej trasie dopiero (po mieście nie uświadczyłem).

Na trasie nie katowałem auta (120-140)

Pytanie gdzie szukać przyczyny takiego zachowania?

Bo wkurzające jest jak po 3h jest non stop ciepło w nogi :)

Wydech tak oodaje ciepło czy co?

Zastanawiam się co może być przyczyną że tak grzeje w nogi cały czas.

U mnie jest podobny efekt ale ja mam wrazenie ze to nie nawiew tylko po prostu blarza przy komorze lapie temeprature od silnika (a wiadomo ze pod maska panuja naprawde wysokie temperatury) i jest tak cieplo w stopy. Przynajmniej nie zauwazylem zeby lecialo non stop cieple powietrze z nawiewu.

zgadza się gdybyś wyłączył nawiew z dołu to i tak od spodu byłoby gorąco wydaje mi się że może być to od wydechu lub skrzyni biegów u mnie dodatkowo dookoła drążka zmiany biegów plastiki na tyle się nagrzewają że można prawię sie poparzyć po 2 h jazdy hehe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...