Kamillo1234 Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Witam.mam zamiar załozyc sportowy tłumik do mojej primery p11 2001r.nie chodzi mi o jakis głosny poprostu ładny pomruk i dzwiek przy wyzszych obrotach.myslałem nad Ulterem.ale niewiem jaki bedzie odpowiedzi i jaki bedzie pasował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 ulter, turbo works czy nawet remus robią uniwersalne puchy. Dobierasz sobie tylko średnicę wejścia (np 2") i puchę jaka tylko ci się podoba. 80% z nich jest przelotowa co robi z nich dosyć głośne zabawki, ale ja do swojego Nissana kupiłem tubo works'a 2" przelotowego z dosyć sporą puchą (dużo wygłuszenia tam było o dosyć gęsto nawiercana przez to ładnie tłumiło) i do 3,5 tys chodził jak totalna seria. Powyżej robiło się ciekawie co do mocowania to w większości są opaski montażowe (można dopasować do fabrycznych mocowań) a jak nawet nie ma to taka kosztuje grosze w sklepach tuningowych czy na allegro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo1234 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 odradzam, jeśli jeździsz w dalekie trasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Len Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) odradzam, jeśli jeździsz w dalekie trasy Ja też jeżeli dużo jeździsz Jeżeli tak naprawdę chcesz sportowy i rasowy dźwięk który nie męczy to trzeba zbudować cały wydech zaczynając od kolektora, zaopatrzyć się w sportowe katalizatory i kończąc na przelotowej ale wygłuszonej puszce Krótko rzeczy ujmując trzeba zrobić profesjonalny wydech od zera Edytowane 9 Listopada 2014 przez Len Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOST666RIDER Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Ja osiagnalem cos takiego w moim eGT. Na 100% spelnia normy polskie........... Czyli halasu.Wydech jest na rurach 2.25, srodkowy tlumik mam z Maximy 3.0 ciezko bylo go upchac ale co sie nieda jak sie chce. Natomiast koncowy mam komorowo przelotowy zrobiony na zamowienie w firmie Rm motors.Koszt takiego wydechu bez mojej robocizny oczywiscie to:Tlumik srodkowy + kawalek rury: 120zlTlumik koncowy: 550zlRury na uklad wydechowy: 150Czyli calosc 820zl bez robocizny. Z robocizna zapewne ponad 1 tys trzeba liczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo1234 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 kurcze troche jezdze.bo widzialem u goscia takiego ma w primerze zalozony jakis tłumik ale niewiem jaki.jak jezdzi wolno wogole go nie slychac jak mu da ogien to dopiero uwalnia dzwiek ale przyjemny a nie chałas.cos takiego bym chcial własnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GHOST666RIDER Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 To sobie kup cos dedykowanego i reszty nie wymieniaj niema to sensu. Chyba ze masz duzo budzet na taka modyfikacje to no problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Wstaw zamiast ostatniej puszki przelotowy i powinno być spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo1234 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 GHOST666RIDER ale nie dedykowanego do tego modelu.jest do p10 ulter.13EF mowisz ze jakis przelotowy ostatni i bedzie fajnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 powinno być w miarę cicho przy niskim rpm i agresywniej przy odcince. A jakieś ultery czy remusy odpuść bo ich brzmienie jest conajmniej słabe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo1234 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 poleciłbys cos moze jakis link z allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 To zależy jak głośny chcesz ten wydech. Im mniejszy tłumik tym bardziej będzie darł jape http://allegro.pl/sportowy-przelotowy-tlumik-elipsa-02-rm-motors-i4688959849.html Ten powinien być podobny do serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo1234 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 własnie nie chce bardzo głosnego.niech zyje na wyzszych obrotach dopiero.duzo jezdze nie chce by ciagle dudnił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 No to coś tych rozmiarów co podesłałem powinno Cie zadowolić. Ja mam u siebie założony końcowy tłumik przelotowy od r35 GTR i tak gada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo1234 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 niczym prawdziwy gtr a jak załoze taki co podesłales to nie bedzie problemow z autem,wachan obrotow czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Jeśli masz seryjną resztę wydechu to nie będzie żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo1234 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 seryjna.to mowisz ze nie bedzie głosno i wporzadku? bede musiał tez w dokładce zrerzaka wyciac małe połkole zeby dobrze pasowała koncówka ale niewiem czym to zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Zadzwoń do nich do sklepu i dobiorą Ci taki jaki potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamillo1234 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 ok dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi