jarcyk Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Witam posiadam Almere z 2003r. Mam dosyć duże spalanie jak mi się wydaje na taki silnik. Samochód mam od 2 lat, jedyne co przy nim robiłem to wymieniłem olej w silniku filtr powietrza klocki. O co tu chodzi. ? Auto przy oszczędnej jeżdzie palii 10-11 litrów PB95 na mieście ,a w trasie nie wiele mniej bo poniżej 8l ciężko zejść. Czekam na porady.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Miałem Almerę 2004 rok silnik 1,5 benzin. Auto też dużo zaczeło palić, bieda było zejśc poniżej 10 litrów. Po pewnym czasie padł czujnik położenia wału. Po wymianie wszystko wróciło do normy. Nie było żadnych błędów na kompie. Nie wiem czy ci to pomoże ale tak było u mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 8 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2014 Samochód mam od 2 lat, jedyne co przy nim robiłem to wymieniłem olej w silniku filtr powietrza klocki. to może warto wymienić jeszcze filtry od gazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcyk Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 ,,gruby,, No właśnie nie ma żadnych błędów , check się nie zapala. A samochód pali jak by miał ze 2.5 silnik. ,,Dino,, O jaki filtr ci chodzi?? Autko mam w samej benzynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 ,,Dino,, O jaki filtr ci chodzi?? Autko mam w samej benzynie. no to po co zakładasz temat w dziale LPG ????????????? sprawdź lambadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.