walos Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Witam Koledzy... Mam takie pytanko, mianowicie czy ktoś wie jakim momentem powinno dokręcić się wał napędowy (nissan terrano II). Słyszałem, że powinno dokręcać się odpowiednim momentem a nie znam tych wartości i jakoś nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Będę wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 trzeba poszukać, chociaż ja za każdym razem dokręcam po prostu na maxa umówmy się że ja poszukam a Ty uzupełnisz profil ... przynajmniej o silnik podaję na podstawie serwisówki do T1, ale na 99% dotyczy wszystkich modeli przedni wał (model 2F71H) z obydwu stron z tym samym momentem: I - 39Nm (4,0kg-m;29ft-lb) II- 44Nm (4,5kg-m;33ft-lb) tylny wał (model 2S80B) z przodu możesz nie dokręcać z tyłu: I - 78Nm (8,0kg-m;58ft-lb) II- 88Nm (9,0kg-m;65ft-lb) ukontentowany? teraz Twoja kolej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walos Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 trzeba poszukać, chociaż ja za każdym razem dokręcam po prostu na maxa umówmy się że ja poszukam a Ty uzupełnisz profil ... przynajmniej o silnik podaję na podstawie serwisówki do T1, ale na 99% dotyczy wszystkich modeli przedni wał (model 2F71H) z obydwu stron z tym samym momentem: I - 39Nm (4,0kg-m;29ft-lb) II- 44Nm (4,5kg-m;33ft-lb) tylny wał (model 2S80B) z przodu możesz nie dokręcać z tyłu: I - 78Nm (8,0kg-m;58ft-lb) II- 88Nm (9,0kg-m;65ft-lb) ukontentowany? teraz Twoja kolej Ukontentowany w pełni... Wielkie dzięki za bardzo wyczerpującą odpowiedź Jakoś nigdy nie było czasu na uzupełnienie profilu hehe, ale chyba czas najwyższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 No no I pochwal się swoim osiołkiem w "Moje Terrano" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.