Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sprzęgło i dwumasa w d40 -wymiana

ron5
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ja dopiszę swoje, 900 kpl sprzęgło, 1100 dwumasa z Luka (choć pudelko było s Sachsa) a robocizna kilka browarków... po robocie ma się rozumieć.

Bez kanału i podnośnika pod skrzynię się nie da tego zrobić samemu. (no prawie ale wtedy potrzeba 4 chłopa do skrzyni)

Roboty trochę jest ale mozna we dwie osoby w ciągu jednego dnia się wyrobić. Bartoszg50- zmień mechaniora 10tysi to przesada, za 5 przejadę całą polskę na już, aby Ci to wymienić......  ;-)  tym mechaniorom poprzewracało się w główkach....

• 5 miesięcy temu...
Gość PiotrWillma

Witam 

Czytam o waszych problemach ale nie mogę pordzić sobie z moim a mianowićie tak jak piszecie jak wymieniać to wszystko dwumas i sprzęgło tak tez zrobiłem.

Po wymianie przy ruszaniu na jedynce bez gazu lekko szarpie samochodem wyczuwalne w kabinie i dosyć nieprzyjemne.Samochód powinien płynnie ruszyć a tu guzik szarpie.

Dwumas+sprzęgło valeo wysprzęglik ok co dalej sprawdzić???

• 5 miesięcy temu...

Pytanie do kolegów z jedno masą bo przymierzam się do wymiany dwu masy jeszcze fabryczna na jednomase jak to się sprawuje po dłuższym czasie czy sprężyny w tarczy wytrzymują nie słychać brzęczenia stukania przy zmianie biegów bo zakładam że napewno auto lepiej rusza z miejsca

• 3 miesiące temu...

Witam

Chciałem zaptać czy ktoś z was korzystał z produktów oferowanych przez EXTREM 4x4. Oferują wzmocnione sprzęgło i docisk:

www.sklep.extrem4x4.pl/index.php?p738,tarcza-sprzegla-6-cio-spiekowa-nissan-patrol-y60-2-8td-tuning-navara-d40-pathfinder-r51m-oem

www.sklep.extrem4x4.pl/index.php?p735,docisk-sprzegla-wzmocniony-250mm-nissan-patrol-y60-2-8td-tuning-navara-d40-pathfinder-r51m-oem

Myślę, że nie tylko mnie zainteresują następujące rzeczy:

- czy istotnie uzyskujemy wydłużoną żywotność tych elementów

- czy zmienia się płynność pracy układu (czy nie "szarpie" przy ruszaniu)

- czy warto pokusić się o wzmocnioną dwumasę, czy standard wystarcza do normalnej eksploatacji