irek78 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam moja t1 ma zaslepione 2 przewody gumowe nie wiem co tam mogło być prosze o porade silnik to 3.0 v6 z 89 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 masz monowtrysk a ja wielopunkt ... różnica tkwi w kolektorach właśnie, i tym co na nich, więc mogę tylko dociekać na I-ym zdjęciu ... jeśli wąż wychodzi z pokrywy zaworów to może być to "odma" na drugim ... oplot wskazuje na jakieś "podciśnienie" zobacz czy EGR nie jest odłączony (pionowa metalowa rurka ok. 1/2" łącząca lewy kolektor wydechowy z grzybkiem - zaworem na wysokości pokrywy zaworów) ... przy grzybku powinien być króciec podciśnienia to częsty zabieg ... ale nie robi się tego w ten sposób uzupełnij profil o silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 ta rurka gumowa wychodzi spod monowtrysku jezeli wyciagne rurke z niej to auta nie odpale ssie tamtedy powietrze może miały one być połączone co o tym sażicie ta druga wychodzi spod obudowy filtra powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 nie chcę wprowadzać Cię w błąd ... wstukaj w grafice google "nissan vg30" ... może dopatrzysz się na którymś obrazku jak to wygląda w oryginale uzupełnij profil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 zawsze możesz do kogoś pojechać kto ma 3.0 v6 i zobaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 no własnie w okolicy z tego co mi wiadomo nie ma takowej osoby co by miała ten silnik chyba że jest tu ktoś z okolic jeleniej góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 @Kuba Tyran jest stamtąd, ale ma diesla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 ja w Żywcu mam teraz auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) Ja jestem z okolic Jeleniej, ale niestety nie ten silniczek. @lemmy69 troche mnie wyprzedziles Edytowane 13 Listopada 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 jestem czujny ja ważka w ciąży ja w Żywcu mam teraz auto ale Ty też masz wielopunkt ... chyba w Maximie można jeszcze podpytać, mają te same silniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Tak troche strzelam, ale moze byla kiedys instalacja LPG zamontowana i po niej te zaslepione wezyki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 to fakt instalacja lpg kiedys ponoć była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Łeee, no to problem zdaje się z głowy ... proszę, Kuba telepatycznie to rozwiązał no, kolego plusior mu się należy jak nic (z prawej strony posta Kuby wciśnij zielony znacznik ... taki zwyczaj ) i uzupełnij profil, bo to sporo nieraz wyjaśnia (V6 są "inne" od pozostałych terrano) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Fotki od przodu silnika? Brakuje regulatora ciśnienia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 fotki były robione od przodu a co to za regulator do czego on potrzebny mógł byś wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtus Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Regulatora ciśnienia (pressure regulator): Coś pomotane z powrotem paliwa, zaślepione - przy sprawnej pompie paliwa, będzie zalewało silnik. Pomyliłem się, zasugerowałe się innym VG30E z 83'', a to jest VG30i 86-89. Poprawnie to zawór regulujący dopływ powietrza A.B. Valve: Fotka zaworu, przykręcony do obudowy powietrza: Edytowane 16 Listopada 2014 przez wojtus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Wojtus ... regulator, o którym wspomniałeś na początku jest z tyłu silnika między głowicami ( nazywany też zaworem zwrotnym paliwa), przewód powrotny do zbiornika zaczyna się od tego zaworu WRÓĆ !!! w wielopunkcie tak to wygląda, więc sorry za mylne sprostowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 a jak myślicie czy poprzez zaślepienie tego przewodu auto czasami może mulić jadac na 4l po dziurach i błocie nie odczuwam spadku mocy lecz jak przełącze na 2h to czuć jak czasami auto słabnie do 2k obrotów jest fajnie powyżej zamula go i wtedy jak by nie pracował na wszystkie gary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi