Coobcio Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Pompa wody różnie, jak się głośno obraca to do wymiany nie zależnie od przebiegu... Spokojnie 120-150 tyś km wytrzymują... Zeszło nam się ok 2 tygodnie, szczegółowy kosztorys na PW mogę puścić w tym przypadku poza ogarnięciem silnika jeszcze doszło parę rzeczy Teraz osobiście nie mogę się doczekać wrażenia jak właściciel zmieni olej na docelowy i porządnie przetestuje maszynę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bydle Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Tez jestem ciekawy jakie sa mniej wiecej koszta remontu silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doodek Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Wrzuć wykres jak silnik dojdzie do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkor Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) Wykresik dopiero na wiosne, jak pojade na strojenie ps. jeśli chodzi o koszt imprezy to u mnie był wyższy z powodu różnych dodatkowych rzeczy które wyszły przy oględzinach, szczegóły Coobcio Edytowane 1 Grudnia 2014 przez pawkor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Jeszcze lewa sonda lambda do wymiany ta główna. Sam remont silnika wyszedł ok 10 tyś taki bez oszczędzania z olejami płynami... Edytowane 2 Grudnia 2014 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 To z sonda jakies 12k trzeba liczyc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkor Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 W ASO sonda 790 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) mowie z wymianą Sonda kosztuje 80USD A co było przyczyną brania oleju w twoim silniku bo jakoś nie mogę się doszukać...??? Edytowane 2 Grudnia 2014 przez micho196 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Z tego co pamiętam stały pierścienie olejowe zablokowane za***istym castrolem i częstymi wymianami oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micho196 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) mhm...w sumie jest na pierwszej stronie ze wytarte... Edytowane 2 Grudnia 2014 przez micho196 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkor Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Tłusta woda zastąpiona olejem Valvoline 5w50, autko przegonione, śmiga aż miło. Silniczek cichutki, wydech troche mniej ale mi to odpowiada. Co do oliwy, Coobcio polecał Mobil1 lub właśnie Valvo, musiałem rzucić monetą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakub350 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Widzisz do moich prywatnych cywilnych aut leje Mobila a jak miałem motory czy kłady zawsze lałem Valvoline. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrCD Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Robota wygląda bardzo profi. No więc od początku, twój silniczek już był wcześniej przynajmniej 2 razy rozbierany o czym świadczą ślady czerwonego silikonu w zasadzie na każdym jego elemencie Pewnie ktoś próbował naprawić standardowy problem Z: http://www.350z-tech.com/forums/123-maintenance-repairs/50059-2006-350z-oil-consumption-problems.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIX Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Quba ma fach w rękach !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Dziękuje, bardzo możliwe że za pierwszym razem ktoś naprawiał ten silniczek bo łykał olej - co potwierdza doskonały stan pierścieni górnego i środkowego a później coś musiało się przytrzeć i jakiś Handlażyna popodmieniał kolejność panewek korbowodowych coby te zniszczone dać na dół a te ledwo żywe na górę. Szkoda że hamownia nie była żadna grana, auto już dotarte od jakiegoś czasu a ja jestem cholernie ciekaw co z tego wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIX Opublikowano 10 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 No to niech kolega hamuje motorek , też jestem ciekawy ! Jak wyszło ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 A już go pogonię u siebie w mieście powinien mieć hamownię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkor Opublikowano 21 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Autko po pomiarze, wstyd wklejać, koniecznie musze się wybrać do stolicy na strojenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 W zetkach od Castrola to się sklejają pierścienie z tłokami i przez to wpiernicza niemiłosiernie oliwę - mogę się założyć że pierścienie olejowe będą stały na dembowo No obiecany wykres - Stan początkowy pacjenta: A było tak... No nie ukrywam że słabiutko nadal jest no albo hamownia hamowni nie równa, choć to moja do tych najbardziej pesymistycznych należy... Ps. Sonde lambdę wymieniłeś ?? W obu przypadkach od 5000obr.min zdycha... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawkor Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Górne sondy odłączone. Trzeba będzie troche pohackować coby jakieś kuce wskrzesić Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez pawkor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Wysłałem Ci jedną zdaje się, weź je podłączaj Jak mocy brakuje no to zapraszam w odwiedziny do stolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 A czy można odłączyć całkowicie tylne sondy lambda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Autko po pomiarze, wstyd wklejać, koniecznie musze się wybrać do stolicy na strojenie. Wykres 350 tki z tej samej hamowni (V-tech) mam mody to dolot K&N Typhoon oraz brak katalizatorów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomoakatomi Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2015 253? Chyba Kuba musi zrobic ranimacje Jedz Panie do Coobcia, bo to nie przystało takiemu wozowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi