Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zetka na odwyku

pawkor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pompa wody różnie, jak się głośno obraca to do wymiany nie zależnie od przebiegu...

Spokojnie 120-150 tyś km wytrzymują...

Zeszło nam się ok 2 tygodnie, szczegółowy kosztorys na PW mogę puścić w tym przypadku poza ogarnięciem silnika jeszcze doszło parę rzeczy :D

Teraz osobiście nie mogę się doczekać wrażenia jak właściciel zmieni olej na docelowy i porządnie przetestuje maszynę :)

Wykresik dopiero na wiosne, jak pojade na strojenie :(

ps. jeśli chodzi o koszt imprezy to u mnie był wyższy z powodu różnych dodatkowych rzeczy które wyszły przy oględzinach, szczegóły Coobcio

Edytowane przez pawkor

Jeszcze lewa sonda lambda do wymiany ta główna.

Sam remont silnika wyszedł ok 10 tyś taki bez oszczędzania z olejami płynami...

Edytowane przez Coobcio

mowie z wymianą :) Sonda kosztuje 80USD

A co było przyczyną brania oleju w twoim silniku bo jakoś nie mogę się doszukać...???

Edytowane przez micho196

Tłusta woda zastąpiona olejem Valvoline 5w50, autko przegonione, śmiga aż miło.

Silniczek cichutki, wydech troche mniej ale mi to odpowiada.

Co do oliwy, Coobcio polecał Mobil1 lub właśnie Valvo, musiałem rzucić monetą ;)

Robota wygląda bardzo profi. :thumbsup:

No więc od początku, twój silniczek już był wcześniej przynajmniej 2 razy rozbierany o czym świadczą ślady czerwonego silikonu w zasadzie na każdym jego elemencie

Pewnie ktoś próbował naprawić standardowy problem Z: http://www.350z-tech.com/forums/123-maintenance-repairs/50059-2006-350z-oil-consumption-problems.html

Dziękuje, bardzo możliwe że za pierwszym razem ktoś naprawiał ten silniczek bo łykał olej - co potwierdza doskonały stan pierścieni górnego i środkowego a później coś musiało się przytrzeć i jakiś Handlażyna popodmieniał kolejność panewek korbowodowych coby te zniszczone dać na dół a te ledwo żywe na górę.

Szkoda że hamownia nie była żadna grana, auto już dotarte od jakiegoś czasu a ja jestem cholernie ciekaw co z tego wyszło :P

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

W zetkach od Castrola to się sklejają pierścienie z tłokami i przez to wpiernicza niemiłosiernie oliwę - mogę się założyć że pierścienie olejowe będą stały na dembowo :D

No obiecany wykres - Stan początkowy pacjenta:

350zgdanskdoremontu_zps82dfc23e.gif

A było tak...

No nie ukrywam że słabiutko nadal jest no albo hamownia hamowni nie równa, choć to moja do tych najbardziej pesymistycznych należy...

Ps. Sonde lambdę wymieniłeś ??

W obu przypadkach od 5000obr.min zdycha...

• 2 tygodnie później...

Górne sondy odłączone.

Trzeba będzie troche pohackować coby jakieś kuce wskrzesić  ;)

Edytowane przez pawkor

Wysłałem Ci jedną zdaje się, weź je podłączaj :D

Jak mocy brakuje no to zapraszam w odwiedziny do stolicy :D

Autko po pomiarze, wstyd wklejać, koniecznie musze się wybrać do stolicy na strojenie.

350z_no_catz_spacer_no-remap.png

Wykres 350 tki z tej samej hamowni (V-tech) mam mody to dolot K&N Typhoon oraz brak katalizatorów:

bez%20kata%20i%20dolon%20typhoon%20kn_zp