Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zetka na odwyku

pawkor
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Pewno w obu przypadkach ECU to CD700 a zetki które zostały obdażone nim przez fabrykę wychodzą strasznie kiepsko na hamowni, no i na drodze też odstają osiągami od innych...

z c.p.n'a :P

Ja jeździłem na 95 i 98 Statoil i nie widziałem różnicy i na 100 Shell też bez różnicy. Ktoś mi mówił, że na stacjach też często oszczędzają i tak naprawdę leje się to samo. Poza tym w stanach normy paliw są sporo gorsze a te silniki w większości jakoś dają radę.

Znalazłem kiedyś na ktoryms amerykańskim forum problem z tym dołkiem. Koleś wystroił kompa i było ok. Tylko nie wiem co to był za komp... Musze znaleźć.

:o Przecież do zetki sie PB98 leje -.-

Też wiem co jest napisane na wlewie od paliwa... Kwestionuje jakość paliw i sens zwracania uwagi na zieloną lub czerwoną rączkę

Hm,Polska wiadomo jaki kraj, ale tym bardziej mi się wydaje "niestosowne"  lanie 95.

Zetki z CD800 mają sądy wąsko pasmowe ale za to można je stroić w czasie rzeczywistym no i bazowo mają lepsze parametry od zetek z CD700...

• 4 miesiące temu...

Autko po pomiarze, wstyd wklejać, koniecznie musze się wybrać do stolicy na strojenie.

350z_no_catz_spacer_no-remap.png

Odwykowa zetka została wczoraj dostrojona, ECU to nasze ulubione CD700 :P poza poprawą map paliwa i zapłonu, odcinka została podciągnięta do 7000obr.min a także Zetka dostała nowy filtr powietrza po tych zabiegach ukazały się następujące cyferki:

gdansk%20anty%20olej%20i%20po%20storjeni

Jeszcze do końca nie jest to co można by oczekiwać, obstawiam że końcowy tłumik może być przytkany bowiem jest w nim masa nagaru olejowego...

Jakby więcej czasu było to dla testu można by zdemontować końcowy tłumik

Edytowane przez Coobcio

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Czy moje G35 nie ma ECU : C? Bo 2003 (wersja w pełnym packu brembo, mechanizm różnicowy ze szperą i zawieszenie sportowe) + 6MT

2003 G35 Coupe VQ35DE MT Y Y NONE 5 AM702 AM700, AM701
2003 G35 Coupe VQ35DE MT Y Y NONE 5 AM703

jeden z tych chyba?

Edytowane przez Cytrus

Gdzie ta roznica? Ja tylko widze CD700

A wiesz co to wide band?

Swoją drogą nie wiem do czego wam te informacje? One są przydatne tylko wtedy gdy chcecie stroic auto i to na seryjnym ECU.

No wiem, czytałem w Wikipedii ;-)

Ale mniejsza o wiedze.

Powyżej piszą ze 800 lepszy jest od 700... i wszyscy sprawdzają jaka maja wersje, proste...

Heh... mylisz sonde szerokopasmowa z wersja Romu... Jeżeli masz revup to na pewno nie masz Romu CD700 tylko CFXXX...

Lepsze mogą być tylko dla tunera bo dają się stroić w czasie rzeczyiwstym lub nie...dla przecietnego kierowcy nie ma to kompletnie zadnego znaczenia

A jakk to wszystko sprawdzić, czy jest revup czy nie, jaka wersja itd....

Mam 2006r, po lifcie, 221kW, wnioskuje ze to revup...?

• 3 tygodnie później...

Niestety lub stety nadeszła pora zakończenia tego cudownego związku.

Zetka szuka nowego właściciela.

http://sad-panda.eu/zetka/

Autko sprzedane, pojechało do Katowic.

Mam nadzieję że nowy właściciel będzie miał tyle frajdy z jazdy co ja.

-- 

Pozdrawiam,

Paweł