sylwek1975 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam, mam następujące pytanie czy tłumik od terrano do 99roku np ten http://allegro.pl/nissan-terrano-2-7-1988-1999-tlumiki-uklad-wydech-i4757684705.html ,pasuje do terrano 2 z 2002 roku...a jeśli nie to w czym jest różnica dzieki za odpowiedzi pozdrawiam Sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 uzupełnij profil o silnik (ewent. rocznik też) ... będzie łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek1975 Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 pacz po uchwytach czy są w tych samych miejscach co stary tłumik , jeśli chodzi o podwozie to takie samo więc wygięcia rur będą pasować . Nie wiem jakie ma wyjście silnik 3l .w tym przypadku może się coś różnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 już super ... możesz jeszcze 3d..5d - to też ma znaczenie przy ramie i budzie ------------------------------------------- @Gruby wymieniał cały wydech ostatnio, będzie zorientowany pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek1975 Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 już... no co nowy jestem super ... możesz jeszcze 3d..5d - to też ma znaczenie przy ramie i budzie ------------------------------------------- @Gruby wymieniał cały wydech ostatnio, będzie zorientowany pewnie już... no co nowy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 i dobrze rokujący bo fochów nie stroisz gruby jak dołączy to na pewno się odezwie tutaj możesz sobie avatar do profilu zmontować http://avatarek.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Kolego jest różnica. Tłumik do 2000 a po 2000 wygląda zupełnie inaczej. Tylko rura kolektorowa jest ta sama, choć ręki za to nie dam sobie uciąć. Wiem bo wymieniałem cały od kolektora po tylny zderzak i też szukałem. Co prawda nie sprawdzałem czy można przerobić ten sprzed liftu bo jest tańszy ale być może. Ja kupiłem konkretnie do modelu i rocznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek1975 Opublikowano 18 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 tłumik zakupiony...kpl z uszczelkami i uchwytami 498 zl (jakość wykonania na 5...po montażu się okaże) ,w czwartek mam wolne więc montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 18 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2014 Z montażem nie powinno być problemu, tylko najpierw przymierz sobie żebyś nie potrzebnie nie odkręcał. ja musiałem którąś rurę przyciąć o jakieś 2 cm i to właśnie wyszło po przymiarce. Dobrze zamontuj bo łatwo sobie przypalić później gorącym wydechem lewy amortyzator, tam jest niewielka odległość pomiędzy nimi. Pochwal się jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek1975 Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Nie omieszkam się pochwalić , plany mam ambitne ...wymiana wszystkich olejów,filtrów,gum na półośce,uszczelkę pod miską,tłumik i odboje przód...wszystko zakupione+skrzynka piwa i....do roboty tłumik zdemonowany,odbój lewa strona założony,miska odkręcona(trzyma się na jakimś silikonie lub kleju....nie wiem jeszcze jak ja odkleić ale pomyślę w sobotę) filtr oleju odkręciłem ręką.Jutro przerwa...opijanie żonki auta ...a w sobote jak głowa pozwoli będę działał dalej z nissanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Rób, rób. Efekt końcowy zawsze jest nagrodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 miskę młotkiem gumowym obstukać i podważyć tylko nie podrap / wygnij powierzchni które się stykają. ale tam powinna być normalna uszczelka no chyba że ktoś już grzebał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 20 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 miskę młotkiem gumowym obstukać i podważyć tylko nie podrap / wygnij powierzchni które się stykają. ale tam powinna być normalna uszczelka no chyba że ktoś już grzebał ... Manual, przynajmniej w benzynie podaje uszczelkę ale w płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa-fel Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Żeby włożyć rurę która idzie od kolektora do tłumika trzeba odkręcić belkę od skrzynki biegów bo inaczej nie włożysz rury. No chyba że odkręcisz wał. Ale tego nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Ja nic nie odkrecalem. Trzeba tylko kolo sciagnac zeby odkrecic przy kolektorze. Ja ta rure wlozylem bez najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wa-fel Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 W longu inaczej się nie da. Trzeba odkręcić. Przerobiłem ten temat miesiąc temu. Po dwóch godzinach walki z włożeniem rury na swoje miejsce wziąłem się za odkręcanie belki. Trzeba jeszcze pamiętać żeby podeprzeć czymś skrzynie. Najlepiej lewarkiem. Ułatwi to później montaż belki na swoje miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek1975 Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Dziękuję za rady . W poniedziałek po pracy kontynuacja . miskę młotkiem gumowym obstukać i podważyć tylko nie podrap / wygnij powierzchni które się stykają. ale tam powinna być normalna uszczelka no chyba że ktoś już grzebał ... miska odklejona ,ale nie ma możliwości aby ją wyjąć (a trzeba ją dobrze wyczyścić ) wygląda na to ze trzeba rozebrać pół przodu aby poszła niżej .Chyba że robie coś żle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Dobrze kombinujesz. Trzeba most rozebrać. Tę rurę która idzie od dyfra do prawego koła i jeszcze belkę podtrzymującą most (przy wyjściu na wał). Upierdliwa robota ale nie poddawaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek1975 Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) Dobrze kombinujesz. Trzeba most rozebrać. Tę rurę która idzie od dyfra do prawego koła i jeszcze belkę podtrzymującą most (przy wyjściu na wał). Upierdliwa robota ale nie poddawaj się kutwa zachciało sie nissana:) Edytowane 25 Listopada 2014 przez sylwek1975 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Nie marudź, są gorsze marki i do tego nic nie zaoszczędzisz bo wszystko muszą robić "fachowcy", a tak sam zostałeś fachowcem dla swojego nissana. Skojarzenia z pewną reklamą wskazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Sylwek, to powinno Ci pomóc http://terranoirk.ru/forums/manual/R20_93/EM%20-%20Engine%20Mechanical%20.pdf Na skróty się nie da niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwek1975 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 długo mnie nie było... praca.Most wyciągnięty,nie obyło się bez kilku wiązanek...ale najważniejsze że miska już wyczyszczona i przy okazji chcę zakonserwować przód(jak zdemontowałem pół samochodu to jest lepszy dostęp do zakamarków:)) a następnie skręcanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodakrzyżaka Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Łee, to już z górki masz Kilka dni temu zakończyłem podobną walkę także trzymam kciuki za powodzenie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Panowie, namawiamy Was do zakładania tematów-relacji (foto) z większych napraw ... W takim temacie na bieżąco możecie uzyskać podpowiedź, poradę ... a w przyszłości posłuży on innym, żeby nie powielali ewentualnych błędów ... a i Wam może się przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi