berater Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Potrzebuję wymienić reflektor. Czy ktoś z szanownych Kolegów robił to już ? A może widział gdzieś w sieci opis takiej operacji ? Przeszukałem forum i instrukcję. Zapytałem wuja G. Nie znalazłem. Chodzi o to, czy średnio rozgarnięty technicznie księgowy jest w stanie zrobić to samodzielnie ? Jakie czekają zasadzki ? Czy trzeba zrzucać zderzak ? itp. itd ...... ASO żąda za to 350,00 zł i z terminami krucho. Chcę spróbować sam. Czekam na porady z podziękowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Zobacz w załączniku. W serwisówce jest napisane, że trzeba zdjąć osłonę zderzaka. t31_english_07t31e_exl_0213.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 hehehe średnio rozgarnięty technicznie księgowy na pewno sobie poradzi. jeśli znasz w miarę rysunek techniczny to zerknij sobie w serwisówkę (manual) tam jest wszystko pięknie narysowane, jakie śrubki odkręcić po kolei to jest jak lego tylko trzeba mieć trochę wyobraźni przestrzennej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RysiekD Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Trochę beletrystyki do rysunku Kolegi Erdola. Pozdrawiam Forumowiczów t31_english_07t31e_exl_0214.pdf t31_english_07t31e_exl_0215.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Dziekuję Panowie. Piwo poleciało. Używacie zamiennie pojęcia serwisówka i manual. Czy jest to dokument tylko dla wtajemniczonych czy ogólnie dostępny ? A jeśli dostępny, to skąd go zassać ? I jeszcze jedno. Czy po szczęśliwej transplantacji, należy pacjenta podłączyć pod kompa i ustawić reflektory ? Edytowane 14 Listopada 2014 przez berater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 serwisówki (manual) albo poszukaj na forum, albo na chomiku na pewno będzie. wydaje mi się że reflektor sam powinien się ustawić, ale pewny nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Znalazłem . Dzięki. Niepokoi mnie : 1. Remove front bumper fascia. Refer to EXT-12, "Exploded View". Czy to znaczy wprost zdjęcie zderzaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 no jak nic ,,ściągnij przedni zderzak" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdol Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Kolego Berater , na Twoim miejscu próbowałbym odkręcić i wyjąć samą lampę - być może jest to możliwe i wymaga gimnastyki. Edytowane 14 Listopada 2014 przez Erdol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berater Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Skończyło się na tym, że zrobiłem w dawnym serwisie Nissana, który już nie ma autoryzacji, ale ludzie pozostali. Zapłaciłem 200 PLN. Uważam, że to nie dużo, przy tym zakresie roboty, który widziałem przy transplantacji. Acha, dla potomności. Nie ma możliwości wymienić reflektora bez zdjecia zderzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi