flood Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Panowie wiec powiedzcie mi w prosty sposób jak mam nastawic klimatyzację aby przy obecnej pogpdzie z nawiewow wydostawalo sie lekko ciepłe powietrze bez klimatyzacji i jak mógłbym regulowac sobie ta temperature. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Ja dzisiaj sprawdzałem u mnie jak to jest dokładnie...i! Przy 19 st czy z klimą czy bez leci mocno ciepłe powietrze,bez klimy jedynie po jakimś czasie powstaje zaparowanie w środku. Dodatkowo,po wyłączeniu klimy zmiana (obniżenie) temperatury o 1 st skutkuje odczuwalną obnizka temperatury powietrza. Wniosek? Po wyłączeniu klimy zmiana temperatury pokrętłem(auto ) i temperatura powinna się zmieniać. Działa tak u mnie również z załączoną klimą,dodatkowo po włączeniu klimy dmuchawa zaczyna wiać o 1 lub 2 stopnie wyżej od ustawionego w manualu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Trochę to skomplikowane i trudne do wytłumaczenia/zrozumienia a instrukcja Nissana nic nie wnosi. Nigdy nie mam czasu poeksperymentować bo ostatnio jeżdźę na któtkich trasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan555555 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Trochę to skomplikowane i trudne do wytłumaczenia/zrozumienia a instrukcja Nissana nic nie wnosi. Nigdy nie mam czasu poeksperymentować bo ostatnio jeżdźę na któtkich trasach. Spróbuj może wydrukować moją instrukcje z "20 listopad 2014, 19:29" i z kartką wykonać krok po kroku. A jak nie dajesz rady to pokaż w serwisie niech Ci to zrobią, To na prawdę działa. -3stopnie korekcji daje zasadniczą zmianę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miras Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Niestety instrukcja do korekty klimatyzacji powyżej zamieszczonej w J11 jest nie do wykonalna próbowałem dziś nie mogłem wejść w Diagnosis auto system Wielka szkoda . Dziś w serwisie obniżyli mi w moim QQ o 3 stopnie klimatyzację według info Bogdana555555 różnica jest zasadnicza przy 16 C przyjemny chłodek a nie grzanie Podziękowanie problem rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seta21 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 (edytowane) Miras - czy to w J11 ci zrobili? Wg instrukcji Bogdana? Wczesniej piszesz, że się nie da... Edytowane 31 Grudnia 2014 przez seta21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 31 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Ja kilka dni temu miałem taka przygodę, że przy temp. zewn. ok -8o C klima nagle w czasie jazdy zaczęła przeraźliwie grzać w całym zakresie temperatur do +16 włącznie, jedynie LO nie grzało. Normalnie myślałem, że się ugotuje Dodatkowo przestał działać obieg zamknięty - nie zapalała się dioda. Po ponownym uruchomieniu silnika wszystko wrócił do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klincz Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Mam te same objawy, przy 16 st. wyraźnie grzeje. Zgodnie z powyższym opisem kolegów jest to poprawne gdy samochód jest mocno wyziębiony, ok. Brakuje mi po prostu trybu manual by wpuścić powietrze równe otoczeniu. Po kilku mroźnych dniach wyprowadzam czysty wyziębiony samochód wcześnie rano. Temperatura w nocy gwałtownie skoczła na plus. Samochód zaczął pokrywać się przymarzającą parą. Załączyła się klima utrzymując przejżystość szyby. Z zewnątrz spryskiwacz z płynem i wycieraczki zrobiły swoje. Po chwili zrobiło się zimno i wyłączyłem klimę. Para tak się nasiliła że musiałem zjechać na chodnik. Nawyki z poprzednich samochodów dają znać o sobie. Wystarczyło tylko włączyć grzanie przdniej szyby i problem z głowy, ale te przyzwyczajenia i ta sztuczna inteligencja. Pracuję w niby mieście, a pla do okoła i kurz że słońca nie widać. Staram się ochronić filtr i zanim nie wyjadę na utwardzony teren (200 m) włączmam recyrkulację. W takiej sytuacji załącza się klima, po co ? i ten sposób obsługi !!!. Ma się to nijak do tego czego potrzebuję. Wyprowadzam rano samochód w miejscu skrzyżowania o dużym ruchu. Zaraz "walka" z gałeczkami co pół stopnia. Na trasie po ustablizowaniu się temperatury silnika i wnętrza można się pobawić gałeczkami. Raz jesteśmy czymś podniceni i 18 st. to upał a innym raze coś nas łamie i 24 st. to za zimno. Dodam jeszcze że zaciągnięta podsufitka wyraźnie stabilizuje temperaturę wnętrza tak latem jak i zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Wg.mnie na sprawdzenie prawidłowej pracy klimatyzacji musimy poczekać do czasu, gdy temperatura otoczenia podniesie się powyżej 16 stopni. Wtedy przy ustawieniu na 16 stopni klima powinna chłodzić od razu. Bo teraz, gdy temperatura na dworze oscyluje w okolicy zera, to chyba dziwnym nie jest, że skoro mamy ustawione 16 stopni, to układ będzie na starcie grzał żeby jak najszybciej te 16 stopni we wnętrzu osiągnąć. Klimatyzacja w warunkach zimowych nadaje się co najwyżej do osuszenia pary na szybach. O ile w ogóle zadziała, bo przecież poniżej określonej temperatury nie włączy się wcale (wbudowane zabezpieczenie przed uszkodzeniem układu w niskiej temperaturze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 macie moze przycisk po prawej gornej stronie do odmrazania przedniej szyby ?(mocny nawiew z klimatyzacja) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klincz Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Z prawej strony są dwa przyciski do rozmrażania szyb. Górny przedniej, dolny tylnej. Nie ma to wpływu na pracę wentylatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 1 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 (edytowane) sorry moja pomylka, myslalem o lewej stronie Edytowane 1 Lutego 2015 przez ProceSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Tak mamy - ikonka szyby z napisem MAX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Panowie jak u was z tą grzejącą klimatyzacją, byliście z tym w serwisie, przerobili coś? Dzisiaj jechałem trochę dłużej autem i nawet przy nastawieniu na 16 C. po 15 min jest już raczej nie do zniesienia, to ocena również współpasażerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 u mnie podobnie, użytkuję auto 1,5 miesiąca, klimę praktycznie mam cały czas włączoną i grzeje, dopiero jak na LOW zrobiłem to zaczęło chłodzić. Ale skoro wszyscy tak mają to widocznie jest to wina temperatur zewnętrznych, i latem będzie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 No dobrze ale co roku z zimą mamy się przegrzewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregson Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 A jak sobie ustawisz na 16stopni to nie jest dobrze? To wciaz grzeje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 u mnie grzeje na 16. Dopiero na LOW zaczyna chłodzić. Ale wychodzi na to że jest to norma w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Mnie się wydaje,że jest to uzależnione od temperatury zewnętrznej,zauważyłem różnicę w grzaniu w zależności od warunków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jslanina Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 No to ja dorzucę swoje dwa grosze. Niestety - u mnie także przy 16 stopnia grzeje - i to odczuwalnie za mocno. Tryb low dopiero włącza klimatyzację. O ile na krótkich trasach ciężko to odczuć o tyle w moim przypadku przy trasach w okolicach 200km robi się nie przyjemnie bo mam ochotę rozebrać się niemal do podkoszulka. W poprzednich dwóch autach i tym bardziej drugim domowym nigdy nie ustawiałem temperatury poniżej 19 stopni (wszystkie wyposażone w klimatyzacje automatyczne dwustrefowe). W środę mam przegląd zalecany po 3000km i tą usterkę już zgłosiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Ok czekamy na efekty bo tak nie może byc w każdą zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
njacek Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Zalecany przegląd po 3 tyś? Mi przy odbiorze mówili, że dopiero standardowy przegląd zalecili po 1 rok/20 tyś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Bo tak jest,nie wiem czemu kolega ma zalecony po 3tys? Aha! Tamw opisie widzę X -a więc może dla tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProceSS Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 jak placisz to ASO moze zalecac nawet co 1000km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jslanina Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Obstawiam, że zalecany z powodu dieselka pod maską... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi