JACKO29 Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 No dobra, postój nie aż tak długi. Powiedzmy ze 2 godziny. Dziś było u mnie ciepło i wnętrze auta nagrzało się pewnie grubo powyżej 20 stopni. Po załączeniu klimatyzacji usłyszałem z okolic schowka kilkusekundowe syknięcie. Wcześniej, gdy na dworze było zimniej, załączenie klimatyzacji nie skutkowało takim dźwiękiem. Dziś, w stosunkowo wysokiej temperaturze otoczenia (i wnętrza), takie syczenie się pojawiło. Zaniepokoiło mnie to, bo takie efekty może dawać zbyt mała ilość czynnika w układzie. Ale w nowym aucie? Dlatego pytam Was. Boa,pytun dusiciel sycał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 W poprzednich autach jak miałem mało czynnika (50%) to syczenie było cały czas. A teraz (albo wtedy po nabiciu) 2-3 sekundy od włączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Dzięki za pomoc. A Jacentemu proponuję wizytę u uchologa, bo on w każdym przypadku, gdy zapytam o podejrzane dźwięki, twierdzi, że nic nie słyszy. Z widzeniem też ma problem, bo nie widzi korozji, a równie poważny z kręgosłupem, bo ciężko mu się schylić. A wczoraj pisał na SB, że mu cycki obwisły (nie chcę nawet myśleć co jeszcze). No co za chorowity chłop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Teraz trochę pojeździłem i się przysłuchiwałem. Syczenie było tylko za pierwszym uruchomieniem klimy - po postoju od rana. Potem w czasie jazdy ją wyłączałem, załączałem, nasłuchiwałem i nic. Zero syczenia. Z tego mój wniosek, że po dłuższym postoju ciśnienie spada na tyle, ze przy starcie zasyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 U mnie jest właśnie tak jak piszesz. Szkoda, że nikt więcej nie chce podzielić się z nami swoimi obserwacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Dzięki za pomoc. A Jacentemu proponuję wizytę u uchologa, bo on w każdym przypadku, gdy zapytam o podejrzane dźwięki, twierdzi, że nic nie słyszy. Z widzeniem też ma problem, bo nie widzi korozji, a równie poważny z kręgosłupem, bo ciężko mu się schylić. A wczoraj pisał na SB, że mu cycki obwisły (nie chcę nawet myśleć co jeszcze). No co za chorowity chłop. A nawet nie wiesz jakie ma wzięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 No dobra, dobra Jacusiu. Tak naprawdę bardzo Cię lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 A fuj! Tylko bez lizania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Spamer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes86 Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Witam wszystkich czy ktoś z was miał tak ze nawet jak sie ustawi kilme czy to na 16 stopni czy też 25 to i tak nie ma różnicy. Jeśli tak to jaka jest tego przyczyna ??? Jeszcze tylko dodam ze rok temu w maju klima była serwisowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio Opublikowano 5 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 A byłeś z tym w serwisie? Może kalibracja czujnika temp. coś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilol Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 witam, u mnie podobny problem - ustawiam temp. na 18 stopki ( jest zima ) a ogrzewanie grzeje ze nie da sie jechać - po kilkukrotnej zmianie temp. na pokretle jakby zaczyna działać normalnie - ma tak ktos ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Tak.Wyjaśnialiśmy to już.Czasami serwis na usilną prośbę zainteresowanego obniżał czułość czujnika temp.o około 3 st i niby było OK! Ale problem jest taki,że prawdopodobnie to grzanie na wyrost jest spowodowane jak najszybszym doprowadzeniem zadanej temp w całej kabinie i czujnik w tedy nie działa jak należy,Gdy tak się dzieje,cofnij pokrętłem temp. na LOW i spowrotem na zadaną,a zobaczysz ,że grzanie osłabnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bllomer Opublikowano 12 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Witam, czy może ktoś sprecyzować jak dokładnie właczyc ten tryb DIAGNOSIS SYSTEM AUTO AMP, ponieważ próbuje i bez rezultatu. Czy panel ma być włączony przed wykonaniem wyżej wymienionych czynności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi