Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wahacz, gdzie co i jak ?

ldznissan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam koledzy.

Jakis tydzień temu na mokrym obrałem zły tor jazdy na mega słabym zakręcie w ldz i pr********m prawym przednim butem w krawężnik.

Dziś dostałem listę rzeczy od mechanika co jest do kupienia miedzy innymi mam napisane: wahacz przód dolny i wahacz przód górny.

Powiem szczerze że aż wstyd, ale j***e mi sie to jak wyglądają konkretne wahacze.

Wrzucam zdjęcie przedniej części podwozia  przy kole j zaznaczyłem (?) tam gdzie mam problem z rozpoznaniem części. Nie widze tam przede-wszystkim czegoś co wygląda jak wachacz dolny. Na grafikach wygląda to jak cos zupełnie innego niz to co na tym obrazku.

Proszę o pomoc.

Edytowane przez Tofu

Wulgaryzmy nie są tolerowane

post-87126-0-36896600-1416083464_thumb.jpg

Edytowane przez Tofu
Tofu

wahacz dolny jest u ciebie górnym

analogicznie po drugiej stronie masz górny a to pośrodku to zwrotnica

ten wygięty w kształcie banana jest nazywany (tu niespodzianka) bananem

ps.ogranij słownictwo

Edytowane przez hot_rider

Witam koledzy.

Jakis tydzień temu na mokrym obralem zly tor jazdy na mega ch*jowym zakrecie w ldz i przyjebałem prawym przednim butem w krawężnik.

Dziś dostałem liste rzeczy od mechanika co jest do kupienia miedzy innymi mam napisane Wachacz przód dolny i Wachacz przód górny.

Powiem szczerze że aż wstyd ale jebie mi sie to jak wyglądają konkretne wachacze.

Wrzucam zdjęcie przedniej częsci podwozia  przy kole j zaznaczylem (?) tam gdzie mam problem z rozpoznaniem częsci. Nie widze tam przedewszystkim czegoś co wygląda jak wachacz dolny. Na grafikach wyglada to jak cos zupelnie innego niz to co na tym obrazku.

Prosze o pomoc.

tam gdzie napisałeś wahacz dolny.

\

W 350z  przednie zawieszenie to wahacz , górny , skośny tylni tzw banan, oraz dolny /w370z zmieniono na 2 /Dobra rada kup to wszystko co zapodałeś na zdjęciu z niebitego auta/przynajmniej z tej ćwiartki/ bo na 80% reszta też jest też jest krzywa/ i pewnie taniej będzie.

Ja bym kupil nowe tym bardziej ze to nie majatek...ok 320zl jeden wahacz, banan 280 i jest nowe na nowych sworzniach 100% pewnosci ze nie bite.

Edytowane przez Bydle

Witam koledzy.

Jakis tydzień temu na mokrym obralem zly tor jazdy na mega slabym zakrecie w ldz i przyj......

Powiem szczerze że aż wstyd ale j....

tak jak @Hot rider napisał, nie jesteś pod remizą w kieleckim ... z ortografią też na opak, na pewno jesteś z Łodzi? 

przypominam, że jesteś na forum publicznym 

Tych o uraziło słownictwo serdecznie przepraszam już wszystko po edycji.

Mam na liście jedynie Wachacz dolny i wachacz górny czy to mozliwe zeby tzw. banan nie potrzebowal wymiany?

Po wpisani wachacz dolny nissan 350 z wyskakuje mi to

http://photos01.istore.pl/31085/photos/big/15425967.jpg

lub to

http://static.nanodatex.com/media/4b8347633c0973af1f5597dbe81b8139.jpg

lub to

http://static.nanodatex.com/media/02a72da4ad833d7c5b7141b3d9ba78ca.jpg

które to które?
Wydaje mi sie ze jest o 1 za duzo.

Bydle nie ma opcji zeby znaleźć nowych wachaczy za takią cene, juz same uzywane części sa zblizone do tych cen co podaleś. Masz moze jakies linki, jesli tak bede wdzieczny :) 

Tych o uraziło słownictwo serdecznie przepraszam już wszystko po edycji.

Nikt się nie chce kolego czepiać - zmień przeglądarkę i zastosuj podglądanie ortografii.

Słowo jak Ty napisałeś "WACHACZ ",, pisze się przez samo "H".

Zauważyłem również, iż w niektórych słowach są litery i znaki polskie - więc dlaczego nie ma we wszystkich?

To taka mała uwaga, lecz zapraszamy i witamy Nowego Kolegę, na tak zacnym forum - jakim jest Nissan Klub Polska.

nie no sorry wiem ze nie wszycy musza znac sie na autach ale popatrz na te 2 obrazki

02a72da4ad833d7c5b7141b3d9ba78ca.jpg

15425967.jpg

chyba widac ze to ta sama czesc...to jest wlasnie `banan`