irek78 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Witam jako początkujący czy mógł by mi ktoś wytłumaczyć czym różnią sie most zwysły od tego lsd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) http://pl.wikipedia.org/wiki/Mechanizm_r%C3%B3%C5%BCnicowy nic prostszego, przede wszystkim specjalnym olejem, jak będziesz miał jeszcze jakieś pytania to pytaj, a i jeszcze przeczytaj tu ci pare spraw naświetli http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/58096-awaria-tylny-most-pytanie-t2-95r/ Edytowane 16 Listopada 2014 przez fikolek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 zwykły to zwykły niczym się nie różni od innych mechanizm różnicowy powoduje napędzanie któryś z kół , SLD to takie ustrojstwo w grószce mostu które powoduje że obie półośki są spinane ze sobą tarczkami i przez to masz rozłożony napęd na dwa koła równomiernie , prostym sprawdzeniem czy masz SLD to stań na trawie i but jak zryje trawę z dwóch stron to znaczy że masz SLd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Kolego Dziarus polityki na zacnym forum to wy już tutaj nie uprawiajcie no chyba że LSD=SLD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Dziarus złamałeś ciszę wyborczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 często pada pytanie ,, jak sprawdzić czy mam blokadę LSD " tak też odpowiem podnieść tylny most go góry, tak aby obydwa koła nie dotykał ziemi ręką zakręcić jednym z kół jeżeli drugie koło będzie się kręciło w tą samą stronę oznacza to że jest blokada LSD piszę to bo ostatnio sam szukałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 to tylko dodam ze reduktor lub skrzynia na N bo inaczej nie zakrecisz .... jeżeli jest LSD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek78 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 jutro sprawdzę tak jak opisał to ceniakenzo własnie mnie zdziwiła naklejka lsd na tylnym moście i nie wiedziałem co to może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziarus Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 kurde toż to kary sakramenckie za złamanie ciszy wlepiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Zwykły to zwykły niczym się nie różniący się od innych mechanizm różnicowy, na śliskiej nawierzchni powoduje napędzanie tego koła które ma większy uślizg. LSD to takie ustrojstwo w gruszce mostu które powoduje że obie półośki są spinane ze sobą tarczkami i przez to masz rozłożony napęd na dwa koła w miarę równomiernie. Prosty sprawdzian czy masz LSD: stań na trawie i but ... jak zryje trawę z dwóch stron to znaczy że masz LSD Sorry kolego, ale ze słowotoku który nam zafundowałeś ciężko było cokolwiek zrozumieć (nawet nam, wiedzącym o co chodzi) ... dlatego pozwoliłem sobie na małą korektę, a LSD to już przy okazji ... Nie każdy musi być Miodkiem, ale do stawiania kropek chociażby ... wcale nie trzeba studiów kończyć ------------------------------------------------------------------------- @Irek ... silnik, owszem pytaj bo chyba nie było takiego tematu ale o LSD było -naście razy i to całe referaty ... przysiądź żesz chłopie i przewertuj trochę nasze zasoby pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi