Karminadel Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Vistula - na razie nie ma co się załamywać. To TYLKO urządzenie mechanicznie - i fakt - nie powinno być takich sytuacji - ale mogą być... i są. Znajda usterkę, naprawią i będziesz śmigał zadowolony. Osobiście mojemu dobremu kumplowi przestawił się rozrząd (popuściła śruba koła pasowego) w nowym samochodzie.... no miał dokładnie 800km przebiegu. Wymienili mu silniki potem już się nic nie działo, aż go sprzedał po 5 latach. Takie rzeczy się zdarzały, zdarzają i będą zdarzać. Jedyny Twój żal - to dlaczego właśnie Ciebie to spotkało. No cóż - na kogoś musiało trafić ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VistulaPL Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 A dali Ci chociaż auto zastępcze ? W takiej sytuacji to powinieneś dostać zastępcze auto i to jeszcze z skrzynką szampana w środku. Zwłaszcza że Nissan ma plany ambitne - zerknij na artykuł poniżej http://www.samar.pl/__/3/3.a/84830/Nissan--Klient-serwisu-ma-by--zadowolony.html?12p.s=-522281656.10&12p.a=84830&locale=pl_PL Zaproponowali mi zastępczego Nissana Note na 1 dzień - wyjątkowo z uwagi na to, że silnik nawalił już pierwszego dnia i że to taka niespotykana sytuacja. Dałem sobie spokój na razie, zobaczymy czy dziś coś powiedzą... Karminadel - dzięki, mam nadzieję że wszystko zakończy się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 potwierdzam ten nius z samar.pl, w serwisie Yama zostawiłem samochód na 3 godz, dostałem bez problemu Notka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VistulaPL Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) No i klops. Dzisiaj już go nie naprawią, bo jedyny facet w ASO, który się na tym zna, spędził już nad nim dzisiaj maksymalną ilość czasu i musiał lecieć do innych aut. Świetnie. :thumbsdown: Kierownik serwisu powiedział mi, że wykluczają wadliwość silnika i że prawdopodobnie to "problem w sterowaniu lub dysfunkcja układu zapłonowego na drugim cylindrze". Wymiana cewek nie pomogła, sprawdzali "ciśnienie sprężania na cylindrze" - jest nominalne. Muszą teraz "prześwietlić wiązkę elektryczną zasilającą cewkę" - podejrzewają "zły montaż wiązki elektrycznej zasilającej cewkę albo coś na złączach albo coś na tzw. centrali elektrycznej pod maską". Ale żeby "prześwietlić wiązkę elektryczną zasilającą cewkę" ten specjalista musi spędzić 3-4 godziny nad moim autem, a na to nie mają już dzisiaj czasu i zajmą się tym w poniedziałek. W ostrych, żołnierskich słowach powiedziałem mu, że nie obchodzi mnie ich obłożenie pracą i wpływ zasobów kadrowych na naprawę w takiej sytuacji, gdy dostaję wadliwe od samego początu auto. Zapewnił, że cały zespół ASO traktuje sprawę priorytetowo bo to niby dla nich też nie jest miła sytuacja. Nic nie rozumiem z tego technicznego bełkotu - ale skoro "wykluczają wadliwość silnika" i muszą "prześwietlić wiązkę elektryczną zasilającą cewkę" to czy dobrze rozumiem, że z silnikiem raczej jest OK i nawaliła elektronika? Czy co? To dobrze czy źle? Nie wiem już co mam myśleć. Edytowane 30 Października 2015 przez VistulaPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Nadal obstawiam na pogryzione kable. Ty miałeś auto zaledwie jeden dzień, ale przed wydaniem Tobie stało zapewne na różnych placach. A jakiejś kunie wiele czasu nie potrzeba. Oczywiście mogę się mylić, ale sprawdziłbym ten trop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VistulaPL Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Colins - nawet jak to są przegryzione kable, to serwis sam by tego nie wychwycił przez 2 dni? Aż mi się nie chce wierzyć. Jak myślicie, napisanie e-maila do sprzedawcy (ten sam dealer, w którym jest ASO) z żądaniem natychmiastowej interwencji w serwisie to będzie w takiej sytuacji z mojej strony przesada? Zastanawiam się czy tego nie zrobić i dodać do wiadomości Nissan Polska (na stronie internetowej widzę tylko e-mail: poland@nissan-services.eu). Edytowane 30 Października 2015 przez VistulaPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 A kto Ci broni tego zrobić? Może jak chlapniesz do centrali to się zmobilizują i przyłożą do problemu.A tak to może sam serwis się z tym głowi nie kwapiąc się poinformować centrali o problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Wiecie co? Jak się czyta takie przypadki jak kolegi,...to odechciewa się Nissana Mina jeno mina !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurek2 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 WitamMam qashqai 1.6 DDT ,163 KM benyna wersja Acenta,po prejechaniu 7,5 tyś parę uwag- bardzo dobrze się jeżdzi,przy ostrych zakrętach "czuć" wysoki profil opon (215/60/17)-silnik super odlot (spalanie śr. 7.1),ma odejście i wogóle - ale jest małe ale - gdy jest zimny hałasuje łańcuch rozrządu,dopiero dodanie gazu ucisza się(czy to wada?)-środek jes ok,ale tapicerka na fotelach chyyba długo nie wytrzyma(przetrzą się szwy na boczkach)-uważa się to auto za ładne-wypowiedzi kolegów-miałbym parę uwag c do spasowania elem.zewnętrznych-nie zauważyłem spożycia oleju-gdy jeżdziłem na testach wydawał się cichszy-auto jest w kolorze czarym-świetnie się prezentuje z paroma dodatkami(listwy +progi) jeżeli jest czysty To tyle uwag na te temat,jak coś mi się przypomni to dam zn ać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Co do łańcucha nie powinno go być słychać. Co do szwów.ja mam 30 tys i nie widzę aby coś miało być na rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Z autopsji powiem ,że tapicerka w nyskach jest bardzo wytrzymała. Co do łańcucha zimny zawsze lekko słychać ale to powinien ocenić mechanik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Chyba powinieneś jechać na akcje z łańcuchem rozrządu bo właśnie ten silnik ma ten problem!! Niech Aesowe wymieniacze się martwią z łańcuchem a nie ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elsebo Opublikowano 31 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Colins - nawet jak to są przegryzione kable, to serwis sam by tego nie wychwycił przez 2 dni? Aż mi się nie chce wierzyć. Jak myślicie, napisanie e-maila do sprzedawcy (ten sam dealer, w którym jest ASO) z żądaniem natychmiastowej interwencji w serwisie to będzie w takiej sytuacji z mojej strony przesada? Zastanawiam się czy tego nie zrobić i dodać do wiadomości Nissan Polska (na stronie internetowej widzę tylko e-mail: poland@nissan-services.eu). Niezależnie od Dealera, pisz reklamacje i dzwoń do C-li > http://www.nissan.pl/PL/pl/contact.html Zażądaj nowego samochodu albo szybkiej naprawy i konkretnej rekompensaty. Taka sytuacja nie miała prawa mieć miejsca. Który Dealer sprzedał Ci ten samochód? Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glorius Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Witam, nazywam się Grzesiek i jestem tu nowy oczywiście, przymierzam się do Qashqai'a tylko troszke mnie przestraszyliście jak czytam te posty powyżej :/ no ale mam też pytanko chodzi mi o dwie rzeczy- primo - pytanie o dci 1,6 130km- jak odczuwacie moc w tym aucie? czy przyjemnie się nim jeździ? 10,9 do 100 to nie jest jakiś suer rezultat ale słyszałem że autko bardzo fajnie się prowadzi. Po drugie kolor- prośba o pomoc - biały? cień nocy? czerwony? z góry wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydros Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) Powiem bardzo krótko. Silnik do tego auta stworzony , jedzie genialnie( a jeżdżę duuużo),ale nie jestem typem rajdowca-żeby było jasne. Moment obrotowy naprawdę czuć !. Nie wim o co chodzi z tymi "usterkami" poza "głupiejącymi" czujnikami w sytuacjach typu zasypane śniegiem czujniki ...ale BARDZO mnie w..wia start/stop. Co za świr wymyślił , żeby nie można było tego wyłączyć w diabły. I błagam , nie pytaj o kolor bo to kwestia gustu ,a o gustach... Edytowane 31 Października 2015 przez hydros 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Faktem jest,że najmniej ,jeśli w ogóle , to Tu się mówi o problemach diesli Czyżby wreszcie dopracowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gandalf Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Witam, nazywam się Grzesiek i jestem tu nowy oczywiście, przymierzam się do Qashqai'a tylko troszke mnie przestraszyliście jak czytam te posty powyżej :/ no ale mam też pytanko chodzi mi o dwie rzeczy- primo - pytanie o dci 1,6 130km- jak odczuwacie moc w tym aucie? czy przyjemnie się nim jeździ? 10,9 do 100 to nie jest jakiś suer rezultat ale słyszałem że autko bardzo fajnie się prowadzi. Po drugie kolor- prośba o pomoc - biały? cień nocy? czerwony? z góry wielkie dzięki Parę dni temu odebrałem swojego QQ 1,6 dci. Chociaż autko jeszcze na dotarciu (wg instrukcji do około 1600 km) to potwierdzam, że wyraźnie czuć ogromny moment obrotowy a przyspieszenie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło zresztą tak jak i spalanie w granicach 5,4 . Dziennie jeżdżę jakieś 210 km z czego jakieś 160 autostradą na tempomacie. Być może po okresie docierania się (wzajemnie ) zużycie wzrośnie ale i tak jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Zły pomysł ,jazda na tempmacie ,w okresie docierania. Należy unikać jazdy z tą samą prędkością na dłuższych odcinkach. A 1600 km to chyba dotyczy benzyny. Diesla coś ok.3000-4000 km ...przynajmniej zawsze tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glorius Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 dzięki za odpowiedzi, powiem szczerze że na początku nie myślałem o QQ, jednak cena, opcje wyposażenia i przede wszystkim... obejrzenie autka na żywo sprawiło że ono wysunęło się na pierwszą pozycje do zakupu. Patrząc na cenę katalogową to super nie jest ale już w salonie to zupełnie co innego co do koloru to z początku cień nocy... ale mam wrażenie, że ciemne kolory jakby "umniejszały" budowie i zarysom QQ, widziałem na żywo czerownego i jest na prawde ładny tylko...czy troche nie za mocno czerwony? biały bardzo ładny... ale czy praktyczny? itd itp a jescze dodatkowo spytam- bardzo fajny szklany dach - ale czy warto? czy nie zostają zacieki, których nie da się doczyścić? i druga rzecz - co z tymi nadkolami? w salonie był jakiś filc na kołami- to tak ma być??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 A jak z olejem silnikowym ? Ubywa na bagnecie, tak jak w wielu silnikach benzynowych 1,2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Silniki turbodoładowane nawet powinny z używać olej,ale niewielkie ilości.Mój np.1.5dci "pije" ok.0.5 l/20kkm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Glorius,mam Cień nocy i bardzo mi się podoba,zwłaszcza jak jest słońce,pięknie opalizuje.Co do filcy w nadkolach to trzeba powiedzieć,że nie w nadkolach....ale to są nadkola,niestety.Ale dają radę i nic się nie dzieje,poza tym ,że może głośniej jest od kół.A poza tym,dobrze się jeździ i to ,że jest ciemny wcale nie ujmuje mu uroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3Rni Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 szklany dach super frajda, szyba dobrze się myje, nie zauważyłem zbytnio zacieków po wyschnięciu, szklany dach pięknie doświetla wnętrze, no i kolor - cień nocy - to dwa kolory w jednym - w dzień pochmurny masz czerń a w słoneczny piękną śliwkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Moim zdaniem,ciemne auto ładnie wygląda,ale utrzymanie go w zadowalającym "stanie" jest o wiele trudniejsze niż nawet biały i zdecydowanie "wyszczupla" Żeby nie było,mamy trzy auta-czrne ,grafitowe i białe perłowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Dokładnie przy czarnym nikną przetłoczenia i optycznie jest mniejszy jak zaparkowałem przy innym kolorze to mój chudszy Ale każdy czarny samochód wygląda elegancko i dostojnie tego nie ma przy żadnym innym kolorze ! Utrzymanie czarnego lakieru to HORROR wszystko widać mały kurz ,kropki, zacieki, smugi z pasty woskowej ogółem tragedia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi