colins Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 A skąd Manixio wiesz? Widziałeś? No chyba, że mówisz o sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Zawsze bądź czujnym , bez względu ile wypiłeś , może się trafić "okazja" - moja maksyma życiowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Za martwe pole to chyba tylna kamera odpowiada. Gdzies o tym czytalem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Zawsze bądź czujnym , bez względu ile wypiłeś , może się trafić "okazja" - moja maksyma życiowa Więc mamy chyba sporo wspólnego. Choć z drugiej strony gdzie mi tam do wilka morskiego, który pewnie w niejednej beczce po rumie zasnął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Więc mamy chyba sporo wspólnego. Choć z drugiej strony gdzie mi tam do wilka morskiego, który pewnie w niejednej beczce po rumie zasnął. Wilk to był 20 lat temu ,teraz tylko basior Za martwe pole to chyba tylna kamera odpowiada. Gdzies o tym czytalem. Tez tak myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Colins to jak sprzedajesz fure czu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 A masz chętnego na moją padlinę? Sprzedam i potem gdzie takie fajne forum znajdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieer Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 No wlasnie o tym myslalem pytajac cie o sprzedaz. Bo do auta gratis dostales nasze towarzystwo a to drogie rzeczy przeciez sa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 9 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Nie przeczę, a nawet potwierdzam. Niektórzy to wręcz unikatowe indywidua. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomipln Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Ostatnio słyszałem o przypadkach (Skoda Octavia i Audi Q5) pod marketami kradzieży cennych rzeczy z aut bez śladów włamania co może świadczyć o tym (jedna z wersji) że sygnał pilota do zamykania samochodu został przechwycony i zdekodowany...Jeśli tak jest to czy zamykanie Nissana z przycisku na klamce może w jakiś stopni generować sygnał do pilota który także można by przechwycić ew. może te włamania działają na innej zasadzie, może są jakieś master key'e do aut? Czy znacie ten temat dokładniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Tu ktoś wstawił filmik z Niemiec, jak prosto się to robi (nocne marki?).Zabezpieczeniem jest metalowe pudełko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nie przeczę, a nawet potwierdzam. Niektórzy to wręcz unikatowe indywidua. Nicki proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Jacenty, a widziałeś swój awatar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Nic mi to nie mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 No, wybijasz się ponad przeciętność więc chyba można nazwać Ciebie szczególną personą. Tak jak jeszcze kilku/kilkunastu innych pozytywnie zakręconych osobników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajakiujscie Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Coś na piątkowe popołudnie - miło mieć Nissana http://autokult.pl/27197,wlasciciele-nissanow-najprzyjazniejsza-i-najbardziej-godna-zaufania-grupa-kierowcow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Chyba czytają nasze forum Qqłkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Ależ to prawda, wystarczy zajrzeć na inne fora i zapytać o coś,odpowiedz z reguły brzmi - szukajka albo było pierdylion razy a tu wersal nikt nikogo nie spuszcza na drzewo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiego Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Bo te nasze male silniczki uczą cierpliwości, pewnie też przekłada się to na relacje miedzyludzkie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 20 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2016 Dobrze napisane kiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crith Opublikowano 18 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2016 (edytowane) . Edytowane 18 Marca 2016 przez Crith Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Mam troch inne pytanie niż nazwa tematu - jakiego Qashqai-a wybrałem - moje pytanie brzmi - jakiego QQ wybrać i czy w ogóle wybrać QQ ?? Zacznę od tego , że od ponad 4 lat jestem szczęśliwym posiadaczem QQ 1,6 Pb Acenta i oprócz lania benzyny i corocznych przeglądów w autku nie było nic robione. Dlatego jestem z niego bardzo zadowolony no ale pomału nadchodzi czas na zmianę na coś nowszego, innego, mocniejszego i lepiej wyposażonego - im człowiek starszy tym więcej wygód pragnie . Czytam na bieżąco Wasze opinie i uwagi o nowym QQ J11 i nie ukrywam , że z początkowego entuzjazmu a wręcz pewności co do kolejnego samochodu jakim miał być nowy QQ , nie zostało zbyt wiele . Nie interesuje mnie silnik 1,2 bo za mały, nie interesuje mnie silnik 1,6 ON bo nie lubię samochodów na olej napędowy. Interesuje mnie auto z silnikiem 1,6 DIG-T w wyposażeniu Tekna - i tu prośba do Was - na temat silnika 1,2 przeczytałem cały temat , jest obszerny i można się wiele dowiedzieć - czy 1,6 też ma takie problemy z olejem ? Jak wygląda jego żywotność i eksploatacja ? Czy w dalszym ciągu występują problemy z szumiącymi lusterkami, szalejącymi czujnikami parkowania , źle działająca klimatyzacją ? Czytam forum i tych problemów jest sporo - a może było i już są poprawione - nie chciał bym przesiąść się z obecnego auta w którym nie mam żadnych problemów do auta , które na pewno jest świetne ale ma wiele problemów i bolączek. Zastanawiam się nad innymi markami - Honda CRV lub HRV , Mazda CX5, RAV4 ale jakoś sercem jestem za QQ . Mętlik w głowie jak cholera Z góry dziękuję Wam za podpowiedzi , odpowiedzi i sugestie Edytowane 23 Marca 2016 przez rafiros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubalon Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Jak zwykle wybór należy do kupującego,warto iść do salonu pooglądać,przejechać się zorientować się w wyposażeniu i cenach. Na forum jest sporo wiadomości na temat danej marki i najwiecej opisów z kłopotami danego modelu ale jak zwykle w sumie jest to nieliczny odsetek całości. Podobny dylemat miałem i ja wprawdzie z innej marki się przesiadałem ale QQ spodobał mi się ale w wersji Tekna, czy dobrze zrobiłem chyba tak, za krótki okres i przebieg na solidną opinie, bolączki- plastik na klapie bagażnika od wewnątrz do wymiany, spaprana zbieżność ( zrobienie nie problem ) niepodociskane niektóre plastiki trzeba wszystko obmacać i docisnąć i jeden świerszcz ale tylko na bruku :-)) i raz kamera cofania zrobiła dyskotekę, tyle bolączek reszta bez zastrzeżeń,cicho wygodnie i wszystko działa, no może trochę komp. oszukuje na spalaniu i pewnie prędkości i jest odczuwalna różnica przy włączonym ESP a wyłączonym, ogrzewanie na początku grzało mocno ale coś się porobiło i jest dobrze. Tyle moich spostrzeżeń z pewnością inni zacni forumowicze bardziej doświadczeni też podpowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiros Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 kubalon - dzięki za odpowiedź - jest w każdym razie nad czym myśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyszek1971 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Mam troch inne pytanie niż nazwa tematu - jakiego Qashqai-a wybrałem - moje pytanie brzmi - jakiego QQ wybrać i czy w ogóle wybrać QQ ?? Zacznę od tego , że od ponad 4 lat jestem szczęśliwym posiadaczem QQ 1,6 Pb Acenta i oprócz lania benzyny i corocznych przeglądów w autku nie było nic robione. Dlatego jestem z niego bardzo zadowolony no ale pomału nadchodzi czas na zmianę na coś nowszego, innego, mocniejszego i lepiej wyposażonego - im człowiek starszy tym więcej wygód pragnie . Czytam na bieżąco Wasze opinie i uwagi o nowym QQ J11 i nie ukrywam , że z początkowego entuzjazmu a wręcz pewności co do kolejnego samochodu jakim miał być nowy QQ , nie zostało zbyt wiele . Nie interesuje mnie silnik 1,2 bo za mały, nie interesuje mnie silnik 1,6 ON bo nie lubię samochodów na olej napędowy. Interesuje mnie auto z silnikiem 1,6 DIG-T w wyposażeniu Tekna - i tu prośba do Was - na temat silnika 1,2 przeczytałem cały temat , jest obszerny i można się wiele dowiedzieć - czy 1,6 też ma takie problemy z olejem ? Jak wygląda jego żywotność i eksploatacja ? Czy w dalszym ciągu występują problemy z szumiącymi lusterkami, szalejącymi czujnikami parkowania , źle działająca klimatyzacją ? Czytam forum i tych problemów jest sporo - a może było i już są poprawione - nie chciał bym przesiąść się z obecnego auta w którym nie mam żadnych problemów do auta , które na pewno jest świetne ale ma wiele problemów i bolączek. Zastanawiam się nad innymi markami - Honda CRV lub HRV , Mazda CX5, RAV4 ale jakoś sercem jestem za QQ . Mętlik w głowie jak cholera Z góry dziękuję Wam za podpowiedzi , odpowiedzi i sugestie Masz Qashqaia i dlatego znasz go od podszewki,jeśli masz go od nowości to też pewnie miałeś jakieś niedociągnięcia . W nowym jest tak samo,każdy użytkownik znajdzie jakieś minusy.Lusterka dalej wydają szumy,bo mają dużą powierzchnię,czujniki i klimatyzacja u mnie działa bez problemu. Silnik 1,6 nie ma problemu z olejem,przynajmniej u mnie tak jest,tyle ile było przy odbiorze do dnia dzisiejszego jest tyle samo. Jeśli masz możliwość to bież Tekne z jasną tapicerką i oknem dachowym i silnikiem 1,6 dig-t i będziesz zadowolony,a pewnymi drobnymi minusami się nie przejmuj,bo każde auto je posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi