drzycim03 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 a mozesz podpowiedzieć czy jest to sterowane plusem czy minusem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczepanChelsea Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Plusem ofc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Plusem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzycim03 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 oki Jak mi się uda to o tym napisze Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2015 Dokładnie sprawdź kostkę na słupku. Ja mam Tino /prawie to samo co N16 i lampkę mam potrójną, tzn z bocznymi do czytania. /od Twojej strony, by się przydała fotka, abyśmy wiedzieli o czym mówimy/. Na lewym słupku jest kostka /wspominałem o niej wcześniej/ i tam są 4 przewody. Przypuszczam, iż jeden z tych przewodów dochodzi do oświetlenia w zasłonce p/słonecznej pasażera. Do mojej lampki natomiast dochodzą tylko 3 przewody. Przypomniało mi się również, że w jakimś modelu, ktoś zrobił zwarcie w lampce /brak ściemniania/ w skutek zwarcia uszkodził się moduł komfortu, który jest odpowiedzialny za ściemnianie wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzycim03 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Hmm zdjąłem plastik ze słupka(ten przy szybie) i nie znalazłem tam żadnej kostki, tylko 2 przewody gdzie do wtyczki dochodzą cztery także nie wiem jak to ma być. ale świecą wszystkie trzy lampki, niedługo sprawdzę czy pojawia się gdzieś nowy plus po otwarciu drzwi w którymś pinie i dam znać co ustaliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Honzik94 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Witam. Mam problem z lampką w podsufitce. Otóż w trybie ciągłego świecenia lampka działa poprawnie, ale w trybie świecenia po otwarciu drzwi nie świeci. Ogólnie problem wystąpił w momencie gdy przerabiałem ją na podświetlenie LED. Sierota ze mnie i dwa razy zrobiłem zwarcie. Za pierwszym razem wymieniłem bezpiecznik i wszystko działało poprawnie, ale za drugim razem wymiana bezpiecznika przywróciła tylko świecenie w trybie ciągłym. Świecenie przy otwarciu drzwi przestało działać. Wszystkie inne bezpieczniki sprawdzałem jeden za drugim i to kilka razy, problemu ze stykami też z całą pewnością nie ma. Czy może to być spowodowane uszkodzonym modułem komfortu? Ceny takich modułów nie są wysokie ale z tego co pisali wyżej inni użytkownicy to jego wymiana powodowała kolejne problemy np. z odpalaniem samochodu lub z brakiem możliwości otwierania samochodu z pilota. Ciekawostką jest fakt, że gdy włącznik jest w pozycji środkowej (czyli w takiej, w której lampka powinna się zapalać przy otwarciu drzwi) diody święcą ale ledwo i to przy zamkniętych drzwiach a gdy drzwi się otworzy to gasną, czyli jest zupełnie na odwrót niż powinno. Macie jakieś pomysły na rozwiązanie problemu? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Kamil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi