Coobcio Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 No nie będę się rozpisywać, projekt narazie w początkowej fazie, sporo jeszcze będziemy poprawiać a już robi robotę: https://www.youtube.com/watch?v=LsPRnk2mwz8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz83 Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Kurde aż nie mogę w to uwierzyć To niesamowite , że ta Zetka pojechała GTR-a Mam nadzieję, że przy okazji jakiegoś zlotu załapię się na krótką rundę na fotelu pasażera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 kierownik gtra trochę pozno startowal,ale zetka przodem turbo co innego niz strzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Później już dobrze startował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 No ale 4wd i ze 200 kilo cięższy od 370 jest a tak z ciekawości to jaki koszt jest zrobienia takiej mocy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 Zestaw Turbo ciągnięty z USA, trochę w nim trzeba było poprawiać, łącznie z zakuciem ok 50 tyś zł wyszło brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 to połowa dobrej Zetki, ale moc chyba warta tych pieniędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1111 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 to jest to co ja pisałem w swoim projekcie, dla tego ja robiłem swój własny zestaw a dzięki uprzejmości coobcia udało sie tanio go zakuć oczywiście ten zestaw jest profesjonalny wykonanie i montaż i uzyskuje sie sporo większa moc może właściciel auta powie jakie ma wrażenia po uturbieniu takie z codziennego użytkowania (jaki jest lag tej turbiny ) mój zyskał leekośc lekie dodanie gazu auto zupełnie inaczej przyśpiesza nie trzeba kręcic silnika na max prm 635nm przy 3 tyś prm swoje robi JA JESZCZE RAZ GRATULUJE I WŁASCICIELOWI I TUNEROWI a wynik 100--200 miażdzy konkuręcje a dla mnie jest to teraz cel do osiągnięcia co prawda 350z ma mniejszą pojemność no i jest sporo cięższy ale nie poddajemy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 (edytowane) to połowa dobrej Zetki, ale moc chyba warta tych pieniędzy Można taniej budując samemu podobny turbo zestaw. Właściciel z auta zachwycony i dalej kombinujemy by z głową zwiększyć moc Bez kucia można zrobić bezpieczne ok. 500KM i auto też przyjemnie się odpycha: https://www.youtube.com/watch?v=55HlXzXP00w Edytowane 27 Listopada 2014 przez Coobcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziubas Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 a pamiętam jak kiedyś z butlą jezdził widać mało było teraz daje radę z wozem seryjnym to jak co by było jakby r35 podkręcić hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Docelowe osiągi do zabaw chcemy by były na poziomie obecnie najszybszego ulicznego GTR-a który jako nieliczny nie ulega awarii raz w tygodniu: https://www.youtube.com/watch?v=VXfozymDMoM 100-200 robi w 5 sek i to było by już coś w RWD 370zetce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 A więc będzie wam potrzebne pod 750km zeby taki wynik uzyskać mój znajomy ma audi s4 z taką mocą i kręci 100-200 w 5.1s jak od 50 zaczniecie go ciągnąć by turbo trochę sie napompowało i dojdzie tylko jedna zmiana biegu to czemu nie;) a tak z ciekawości ile teraz ten silnik w teori powinien przyjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Na seryjnej tulei właśnie kolo 750KM i 850Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
35zdawid1 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 A ile planujecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Ze stówkę pewno dołożymy, apetyt jest Ciekawostkę wam powiem bez tej płyty pod silnikiem plastikowej co jest czas 100-200 pogarsza się w 370Z o uwaga 0,3 sek ! Kolejna ciekawostka w seryjnej 370Z po programie poprawia się czas 100-200 o 0,6 sek !! jak zamiast fabrycznych 19 z 275 na tyle założy się 18 z 350tki z 245 i to te ciężkie z 35 century... !!! No gnać z mocą trzeba dalej, bez zmiany boostu po naprawie Coolera jest już 580KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi