v_grzes Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Gdy auto jest ciepłe odpala bez problemu w pół sekundy, zaś gdy jest kompletnie zimny silnik nawet 5-7 sekund "kręcenia" potrzeba mu aby odpalił. Ktoś miał podobny problem ? , od czego najlepiej zacząć ?Almera rok 2003 po lifcie silnik 1.5 benzyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nunu85 Opublikowano 24 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2014 nie podam ci pewnej diagnozy, ale moze to być wina pękniętego oringa w pompie paliwa w zbiorniku. miałem te same objawy. zaraz pogrzebie w archiwum i da ci linka do tematu. http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/92366-n16-15-benzyna-d%C5%82ugie-kr%C4%99cenie-rozrusznikiem/?do=findComment&comment=946974 czytaj i działaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v_grzes Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 dzięki, dokładnie te same objawy mam, jak zaskoczy to ze 2-3 sek jeszcze kuleje zanim na obroty wejdzie. Jutro działam, dam znać o efektach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz121 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 daj znać czy problem rozwiązany bo ostatnio też coś podobnego mam przeważnie jak samochód stoi na nierównościach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v_grzes Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 wyjąłem pompkę , lecz nie znalazłem elementu w którym znajdował by się okrągły uszczelniacz jak kolega sugerował, Widzę że pompki są chyba troche inne. . Złożyłem z powrotem.Przed zapaleniem przekręcam kluczyk na ON potem cofam na OFF i czekam 3-4 sek, i ponownie na ON (pompka drugi raz podpompuje paliwo) , i odpala natychmiast. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.