Marvin Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Witajcie! Mam nadzieję że właściwy dział wybrałem na to pytanie. Wiec tak. Kupiłem autko, jednak zanim zdążyłem je przerejestrować doszło do wypadku. Buda nie nadaje się kompletnie do naprawy ale cała reszta jest sprawna. Silnik 2.0 wiec chciałem coś kupić z zrobić swap. Pytanie jest takie. Czy w przypadku posprzedawania go na części(co za tym idzie bez złomowania) będę miał problem z ubezpieczycielem albo innymi instytucjami? Ew jak zezłomować całą budę tak, aby nie płacić za "niedowagę" autka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 23 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 a nie lepiej przejść się gdzieś na złom gdzie jest możliwość zezłomowania samochodu i dogadać się że dajesz dowód, tablice, karoserię ( ew. kawałek blachy z vinem ) i dopłacasz w zamian z kwit o zezłomowaniu? a resztę sobie zostawiasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2005 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Witam Właściwie kolega wyżej dobrze pisze auto normalnie waży około 1400 kg nie jestem pewien ile każą sobie zapłacić za nie dowagę. Załóżmy że 1,5 zł to wyjdzie około 2800 zł tylko z drugiej strony goła karoseria będzie ważyć coś koło 500. Wiec będzie ci brakować 900 kg czyli 1800 zł. Powiem w ten sposób z tego co przegląda się allegro to dobry sprawdzony silnik kupisz za około 1200 zl więc na swój sposób gra warta świeczki bo nawet po wypadku to chyba coś jeszcze jest dobrego co można sprzedać i na tym sobie odbijesz PS. ja dawno temu nad podobnym problem stałem i zabrałem to co najważniejsze było dla mnie i przymknęli oko na 200 kg pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 pisząc że dopłacasz do dokumentów miałem na myśli płatność za usługę / przysługę, a nie dopłatę za brakujące kilogramy samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorun_ Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Musisz złomować kompletny amochód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 tylko wg prawa "musisz" zezłomować cały samochód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.