fred77 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 No właśnie. Terrano to mój pierwszy "sadzomiotacz", więc chciałbym się zapytać. Silnik 2,7TDI Jak uruchomić silnik gdyby mi się zapowietrzył? Czy dam radę sam czy potrzebuję kogoś do pomocy? Czy to trudne czy łatwe? Wszelkie rady mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Dlaczego sie zapowietrzył? Zasadniczo jedyny sposób to dymać pompką przy filtrze aż stwardnieje grzybek i probwać odpalać ,tak na zmiane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAINE Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Ostatnio szukałem tej pompki i mam tylko domysły gdzie i jak wygląda ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafi Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Jak kolega wyżej napisał " dymać aż stwardnieje " a poważnie to pompka znajduje się nad filtrem paliwa , taki grzybek ze sprężynką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 .... dymać pompką przy filtrze aż stwardnieje grzybek ..... Porostu rada rewelacja, tej nauki nie zapomni ten kto ją przeczyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Nie wiem jakie masz skojarzenia :-) ,ale musze przyznać że brzmi to dość dwuznacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 "Drogie Bravo, czy ja mam dymać tą pompką tylko do stwardnienia ... czy później też mogę? bo nie wiem ... niedoświadczona jestem ,a nie chciałabym grzybka uszkodzić" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fikolek2 Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 Byle grzybka nie rozerwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
powalla Opublikowano 25 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 (edytowane) To to czarne Edytowane 25 Listopada 2014 przez powalla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soviet100 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Na plaku szybciej odpali i zero wysiłku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 diesel na plaku ? a wysiłku chyba więcej bo jakoś do filtra trzeba sie dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hansrpg Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 W tranzicie jak się zapowietrzył (awaria wskaźnika paliwa) to pomogło poluzowanie śrub na dwóch wtryskiwaczach jak przy kręceniu zaczęło ciec nimi paliwo to po dokręceniu silnik odpalił wpierw leniwie na 2 gary ale po chwili wszystkie poszły. Po teju przygodzie wiem że w starych fordach klucz płaski 27 jest niezbędny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi