sucharski Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witajcie, w ostatnim czasie wymieniłem silnik w moim autku;) i mam teraz niewielki problem, w drugim aucie silnik odpalał na cyka, teraz po przekładce z zimnego ma już gorzej za pierwszym razem wcale czasami nie zapali przy kręceniu z 5s, a za drugim juz lepiej, chwila dosłownie i wskakuje wszystko na obroty i dalej juz bez problemu ..benzynka i gaz elegancko wyregulowane wszystko wyczyszczone, a tu okazało się ze juz kilka tankowań auto pali ponad 12...13l gazu na 100km przy spokojnej jeździe. Sprawdziłem błędy okazało się, że mruga kod 12!! - to jest masowy czujnik powietrza (przepływka) no i rzeczywiście odpiąłem wtyczke - bez zmian.. przyniosłem druga przepływkę, podłączyłem tez bez zmian.. a poza tym urwany kabelek od gazu zauważyłem (fioletowy) http://www.lecholpg.pl/index.php?act=produkty&pid=minilambda na schemacie powyżej widać ze leci on do czujnika TPS, w który więc przewód się wpiąc wchodzący do TpSa? pozdro dla was;) i dla tego mechanika co to składał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Czyżby ten mechanik też z tego forum?,...... bo ja jakoś tak to odebrałem..... - jeśli tak to lepiej napisz do niego na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucharski Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Nie niee Mirku nie z forum;P A wracając do tematu, wymieniłem przepływomierz i od razu lepiej pali autko - bład też skasowałem i teraz elegancko pokazuje 55. Ale duze spalanie gazu dalej pozostało.. 12,5l gazu , wiecie może czy to będzie ten wiszący niepodłączony kabelek o którym pisałem wczesniej?? Edit: Po wymianie sondy lambda na tą z poprzedniego silnika na ciepłym: około 1,3V ..to chyba też nie dobrze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.