Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spadajace obroty

daniel19791

Rekomendowane odpowiedzi

Przy ruszaniu na pierwszym biegu gdy puszczam sprzeglo obroty spadaja bardzo nisko , po dodaniu gazu jest lepiej . Mam od niedawna gaz zalozony ale na benzynie jast to samo.Na wolnych obrotach jest dobrze koło 800 obroty nie faluja, kiedys mialem robioną adaptacje przepustnicy.

A przepraszam, jak chcesz ruszać bez dodawania gazu. Opisz dokładniej o co Ci chodzi, bo z tego co piszesz, wnioskuję że ruszasz bez dodawania gazu i Ci auto gaśnie. No to - będzie gasło skoro tak robisz.

Czyli przy ruszaniu, dusi ci silnik, mimo iż dodajesz gazu.

Wiesz co, najpierw pojechałbym sprawdzić skład mieszanki, skład spalin. Może być tak, że proporcje paliwo-powietrze są nieodpowiednie i będzie CI na przykład zalewać silnik benzyną na niskich obrotach. Na wysokich sobie może radzić nieco lepiej.

Może być problem z przepustnicą, lub potencjometrem przy pedale gazu - przepustnica do czyszczenia na początek.

I tak może długo wymieniać niestety. Pierwsza rzecz, to jakakolwiek diagnostyka na kompie. Widać wykresy z przepływki, z lambdy.

Jeśli piszesz że to samo jest na Pb i LPG, to szukaj usterki diagnozując na benzynie silnik. Może zakładając gaz coś spaprali. Od kiedy masz tam LPG?

• 3 tygodnie później...

Gaz mam od miesiaca tydzien temu gazownik wgral mi nowa mape ale na drugi dzien dalej problem z obrotami wymienie jeszcze swiece potem sprubuje zrobic adaptacje przepustnicy

• 4 tygodnie później...

Miałem podobny problem - wymiana przepływomierza przyniosła poprawę - gazownik podpial mi komputer i miałem zbyt bogata mieszankę obroty spadały i gasł - wymiana około 200zł(zamiennik).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...