howard512 Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Temp powietrza ok 0, poranne odpalanie i od 48s dzwięk jak na filmiku Co to może być? Któreś łożysko, np. na alternatorze czy np cos ze wspomaganiem? Po ok minucie ucicha. Dzwiek mi przypomina wspomaganie kierownicy, ale wtedy nawet jak nią nie ruszam to dzwiek sie pojawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal2005 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Witam Ja na twoim miejscu ściągnąłbym najpierw pasek od alternatora i klimy jakby dalej byłby nie pożądany dźwięk to bym ściągnął pasek od wspomagania. Celem wykluczenia przyczyny. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Jesli ze wspomaganiem to powinno buczeć przy skrętach. To co tam słychać to wg mnie łożysko alternatora. Polej wodą łożysko i zobacz. Jak ucichnie to znaczy że to to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
howard512 Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Wodą? Może lepiej jakimś smarowidłem w szpraju. ściągnę pasek chyba najpierw, pokręcę ręką rolka alternatora, może coś uda się wyczuć. Odpalę bez 1 paska i posłucham. To się dzieje tylko przez ok minute tak jak widac jak zimny po odpaleniu. A teraz kolejna zagadka --- > objawia sie rowniez na zimnym , ok 3 min po odpaleniu, za 2 kolejne ucicha. Szklanka? A może napinacz łańcucha, bo to od rozrządu się niesie, na dolewkę będzie 5W40 może coś wniesie dobrego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Jak chcesz na chwile zobaczyc rezultat to wodą możesz polać.Nie, lożysko to nie bedzie bo powinno w sumie cały czas szumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
howard512 Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 No właśnie, caly czas powinno marudzić. Zdjąłem pasek od klimy i alternatora. Palę zimnego i to samo. Więc alternator i klima odpadają. Zaraz spadnie drugi pasek , stygniemy i słuchamy. A może po prostu to być dźwięk rozprowadzanego oleju w silniku? Brzmi jakby przez jakieś sitko pod ciśnieniem się przeciskał, może smok?? Posłucham od dołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.