Tomstat Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Witojcie! Ostatnio dosyć intensywnie wyczuwam lekkie aczkolwiek odczuwalne telepanie auta podczas jazdy. Z początku byłem pewien, że to wyząbkowane zimówki które nabyłem wraz z autem. Jednak wówczas telepanie byłoby chyba jednostajne. W moim przypadku raz telepie, raz nie telepie. Wczoraj podczas jazdy na moment zaświeciła się kontrolka silnika. Jednak pomrygała i zgasła. Jakiś czas temu w serwisie pan powiedział mi, że widzi z komputera , że przepływkę powoli szlag trafia ale jeszcze można jezdzić. Czy to sa może objawy jej końca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak_86 Opublikowano 28 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 Wtedy auto chyba raczej by szarpało, a nietelepało. A przy jakich prędkościach telepie? Może to źle wyważone opony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomstat Opublikowano 28 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2014 No właśnie wyważali mi przy wymianie. Zresztą w razie opon to chyba byłoby non stop a nie od czasu do czasu. Telepie najodczuwalniej przy ok 80-110 potem lżeje od 120 w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Prędkości wskazują na problem z kołami ewidentnie. Złe wyważenie według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
123hudy Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 I sprawdz jeszcze czy śruby sa dobrze podokrecane,moze któraś jest niedokrecona i kolo zaczyna rotowac, mialem tak kiefys w poldku, i to po wyjeździe od mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Słuszna uwaga. Kuzynce tak ostatnio w Pandzie dokręcili koła spece po wymianie opon na zimowe. Każda śruba w dwóch kołach była przyłapana tylko palcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomstat Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Jutro nowe opony tak czy siak beda bo cos nie ufam tym popekanym darowanym chinolom wiec zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Jutro nowe opony tak czy siak beda bo cos nie ufam tym popekanym darowanym chinolom wiec zobaczymy. Myślę że po części odpowiadasz sobie i nam na postawione w temacie pytanie. Chińskie opony to 90% przyczyny w tym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomstat Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Mieliście racje Pany, kapcie Goodyear nałożone. Auto chrumka jak traktor ale niczym nie trzęsie i jest stabilne. A taka ciekawostka - mam opony goodyear ultra grip run flat - mega twarde - chlopaczek ledwo dal rade je nalozyc na felgi, podobno idealne na snieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 3 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Ja tam preferuję wzór bieżnika, taki jak w Ultra Grip 5. Lepsza na kopny śnieg i błoto pośniegowe. Twoje oponki są odpowiednie na cywilizowane, odśnieżone zimą drogi. Pytanko - ile droższe były run flaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomstat Opublikowano 4 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 Nie wiem ile droższe ale dałem 1600 polskich pesos za komplet wraz z pierdnięciem w oponkę super gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Łosz Boże... ja za swoje zapłaciłem tysia... więcej nie miałem ochoty wydawać. Klasyka pełną gębą... Frigo 2. Ale lubię te oponki i sprawdzają się po wioskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomstat Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Łosz Boże... ja za swoje zapłaciłem tysia... więcej nie miałem ochoty wydawać. Klasyka pełną gębą... Frigo 2. Ale lubię te oponki i sprawdzają się po wioskach A no też tak myslę że łoj Boże - ale jak tata sponsoruje to sie nie dyskutuje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi