PrimerkaTD Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Witam wszystkich. Mam problem z wyciekiem z pompy wtryskowej a mianowicie od góry pompa cała sie sucha nastawnik suchy pokrywa nastawnika również podcieka tam gdzie znajduje sie wąż od nagrzewnicy na pompie jest tak jakby taka blaszka na 2 sruby torxa 4. Cieknie mi na rozruznik co przyczynia sie do zalepienia szczotek oraz cieknie na wąż od nagrzewnicy ktory w wyniku tym czasem pecznieje od ropy i peka. Próbować to odkrecić i założyć nową uszczelkę? Jeżeli tak to jak ona wyglada ponieważ pozostały mi jakieś uszczeleczki z poprzedniego uszczelnienia pokrywy nastawnika itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 pokaż na foto gdzie Ci cieknie, bo z tego co piszesz to domyślam się że mówisz o wycieku spod głowiczki tłokorodzielacza a wtedy wymiana uszczelki tylko na stole.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrimerkaTD Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 to nie jest głowiczka tłokorozdzielacza wiec już jestem zadowolony. Mógłbyś pomoć jak wymienic tą uszczelkę i duzo ropy wycieknie. czy to jest tylko jakaś zaslepka czy jak odkrece to razem z tym wyjdzie mi cos z pompy ;P? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marlos90 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 tam jest oring więc spokojnie możesz odkręcać, ew tam jest sprężyna ale dość spora ( nie pamiętam czy z tej strony czy z drugiej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrimerkaTD Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 miedziany oring, rozumiem? Dużo ropy wycieknie po odkreceniu tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.