amper Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Witam mam mały problem z moją p11 chodzi o wersje 2,0 131 km. otóż przeczyściłem przepustnice i silniczek krokowy i obroty na zimnym silniku warjują. przy starcie 2000-2500 i faluje natomiast jak się zagrzeje to spadają i wszystko jest ok. Próbowałem go ustawić. czujnik na przepustnicy oraz śruba regulacyjna na krokowcu. Co może być nie tak. Myślę ze pojadę do aso i niech sprawdzą mi ją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek5 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2014 Witam mam mały problem z moją p11 chodzi o wersje 2,0 131 km. otóż przeczyściłem przepustnice i silniczek krokowy i obroty na zimnym silniku warjują. przy starcie 2000-2500 i faluje natomiast jak się zagrzeje to spadają i wszystko jest ok. Próbowałem go ustawić. czujnik na przepustnicy oraz śruba regulacyjna na krokowcu. Co może być nie tak. Myślę ze pojadę do aso i niech sprawdzą mi ją. są tu różne porady aby sobie poradzić samemu - jeśli już cos zrobiles to napisz. Ogólnie gdzues na forum czytalem ze pomaga odpiecie akumulatora resetuje siękoputer . trzeba zagrzać aż wentylator się załączy i powinno wrócić do normy chociaż ja w micrze tego nie musialem robić. Druga rzecz to nie dotykanie czujnika położenia przepustnicy gdyż tam nie ma nic do czyszczenia - jeśli go poruszylec to przepustnica będzie rozregulowana - trzeba ustaić jak bylo poinny odcisnąć sie na rokach regulatora slady po śrubkach i tak go ustaić jak był (trż niepotrzebnie go odkręcilem przy pierszym czyszczeniu i też obrotów trzoszke dostawał ale przestawilem i jest ok - jeśli sladów nie ma to można na zapalonym silniku regulowac a jak nie to albo mechanik albo poszukaj gdzieś na forum jest sposób regulacji za pomocą miernika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scandalieross Opublikowano 23 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2015 Witam. Podlaczylem elm do auta, w celu sprawdzenia przepustnicy i otrzymałem taki oto wykres To tak jakby łopatki otwierały sie w 75%, pytanie, jest to prawidłowa wartość? Pedał gazu wciśnięty na maxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.