retros Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Witam !Od paru dni wyskakuje mi check na desce po podpięciu pokazało błąd P0300 - kasowałem i błąd pojawia się na drugi dzień przeważnie z rana , czuć też że czasami auto się sławi jak jest zimne. Po paru dniach oprócz błędu P0300 pokazło też błąd P0140. Po skazowaniu błędów po dwóch dniach znowu wyskoczyłu P0300 , P0140 oraz doszedł P0335. Po lekturze forum obstawiam łańcuszek że jest do wymiany i tu pytanie gdzie najtaniej dostanę odpowiedni zamiennik do mojej almery 1.8 z rocznika 2002 przed liftem. ( na liczniku 155 tys )Zastanawia mnie jeszcze czy może nie spróbować zdemontować przepustnicę i wyczyścić ją dokładnie ale tu znowu nasówa mi się pytanie czy instrukcjaadaptacji przepustnicy dostępna na naszym forum (od kolegi @supernik). sprawdzi się w moim aucie oraz czy na coś szczególnie zwrócić uwagę podczas demontażu przepustnicy ?Proszę o wskazówki Edytowane 30 Listopada 2014 przez retros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Jaka adaptacja jak masz przepustnice na linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retros Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) czyli nie ma obaw - można śmiało demontować pytałem gdyż w linku : http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/59666-n16-gotowa-instrukcja-adaptacji-przepustnicy/ autor powinien też mieć przepustnicę na linkę Edytowane 30 Listopada 2014 przez retros Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 Witam ! Od paru dni wyskakuje mi check na desce po podpięciu pokazało błąd P0300 - kasowałem i błąd pojawia się na drugi dzień przeważnie z rana , czuć też że czasami auto się sławi jak jest zimne. Po paru dniach oprócz błędu P0300 pokazło też błąd P0140. Po skazowaniu błędów po dwóch dniach znowu wyskoczyłu P0300 , P0140 oraz doszedł P0335. Po lekturze forum obstawiam łańcuszek że jest do wymiany i tu pytanie gdzie najtaniej dostanę odpowiedni zamiennik do mojej almery 1.8 z rocznika 2002 przed liftem. ( na liczniku 155 tys ) Zastanawia mnie jeszcze czy może nie spróbować zdemontować przepustnicę i wyczyścić ją dokładnie ale tu znowu nasówa mi się pytanie czy instrukcja adaptacji przepustnicy dostępna na naszym forum (od kolegi @supernik). sprawdzi się w moim aucie oraz czy na coś szczególnie zwrócić uwagę podczas demontażu przepustnicy ? Proszę o wskazówki Moja Almera ma takie same objawy,tylo że jeden błąd P0300. Proszę o info z rozwiazaniem problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retros Opublikowano 1 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 u mnie przez ponad tydzień wyskakiwał tylko P0300 - po tygodniu doszły mi następne . Autko oddałem dzisiaj do znajomego mechanika . O wszystkich bolączkach poinformowałem go , zobaczymy co i jak. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 1 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2014 (edytowane) u mnie przez ponad tydzień wyskakiwał tylko P0300 - po tygodniu doszły mi następne . Autko oddałem dzisiaj do znajomego mechanika . O wszystkich bolączkach poinformowałem go , zobaczymy co i jak. pozdr Daj znać jakie rozwiazanie było problemu Edytowane 5 Grudnia 2014 przez Denver1979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
retros Opublikowano 5 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 moje przypuszczenia z łańcuchem okazały się niestety słuszne ! pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 5 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2014 moje przypuszczenia z łańcuchem okazały się niestety słuszne ! pozdr Jaki koszt wymiany rozrządu??? Zna ktoś dobrego mechanika we Wrocawiu lub w okolicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megamaximus Opublikowano 17 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 moje przypuszczenia z łańcuchem okazały się niestety słuszne ! pozdr hey,od kilku dni ,mam podobne objawy w N16 1,5 2000 , falowanie obrotów i błąd P0300 ...chętnie bym się dowiedział ile zapłaciłeś za te wymianę łańcucha, i czy było słychać łańcuch w jakiś sposób , (bo podobno charakterystycznie dzwoni ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denver1979 Opublikowano 18 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) W marcu 2015 kosztowało mnie to w sumie 1900pln, pełny zestaw łańcucha (łańcuch, napinacz, ślizgi, koła), pompa , paski. Już niedługo będzie rok i auto jak nowe . Pozdrawiam Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Denver1979 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi