Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z mocą silnika poniżej 2500 obr

CyberAhmed

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem z moją Primerką P12 2.2 Di (126 KM) ze poniżej 2500 obr silnik bardzo słabo przyspiesza (ciężko do rozbujać) dopiero po wejściu na pułap min 2500 obr tak jakby dostał "kopa" i zaczyna pokazywać dopiero swoją moc. Około miesiąca temu regenerowana był turbina oraz wtryskiwacze ale nic to nie pomogło i dalej niestety mechanik nie wie co to może być. Jeżeli ktoś miał podobny problem proszę podzielić się spostrzeżeniami.

Dzięki.

sprawdz rure od egiera moze jest przytkana (ja mialem zatkana mazidlem do polowy) oraz wymien filtr paliwa.

Ok dzięki. Co do EGR-a to mieli wyczyścić ale może trzeba by go było wymienić. A filtr na pewno zmienię. Napiszę co wyszło.

w silniku 1,9 dci mozna EGR zaslepic, natomiast 2.2 dci po zaslepieniu EGR-u wyskakuja bledy, nie wiem jak jest 2.2 di

• 2 tygodnie później...

Byłem wczoraj na ASO Nissana i po ekspertyzie wyszło ze do wymiany jest przepływomierz i zawór sterowania turbiny. W oryginałach powiedzieli ze koszt około 2300 zł :(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...