Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

350z pływa po drodze

driver_kaskader
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Siema, lecę ostatnio około 180km/h i czuje jak auto zaczyna uciekać lewo prawo. Jest to bardzo denerwujące bo trzeba cały czas pilnowac toru jazdy. Łożyska mam wymienione w 3 kołach to którego nie wymieniłem jeszcze wygląda na dobre. Zawieszenie mam bez luzów, z przodu wymieniłem gumy na stabilizatorze, z tyły stabilizatory też zrobiłem. Jest to możliwe żeby to była wina maglownicy? Poci sie ale nie ubywa z niej płynu wiec nie zabierałem sie za robotę jej bo za dużo zabawy. Nissan powinien sie bez żadnego zawachania prowadzić jak po sznurku. Z tyłu też zauważyłem u wulkanizatora jak zakładałem nowe opony że felga ma bicie na boki tzn lata na boki ale drgań nie ma na łożyskach i podczas jazdy. Wszystkie pozostałe proste bo już je prostowałem w zeszłym miesiącu. Jakieś podpowiedzi ? 

Jak sam zauważyłeś masz wiele nie wiadomych "łożysko/maglownica/felga" trzeba by było to wyeliminować żeby mieć pewność i jak nie pomoże szukać dalej. A jak auto zachowuje się przy innych prędkościach nie koniecznie większych  :drivingauto:

no właśnie zbieżność ustawiałem w lutym ale chłop był wyjątkowym leserem i nie chciało mu sie nawet mocniej kręcić śrubą bo bał sie że sie przemęczy lub urwie coś. Podjade jeszcze raz i zobacze czy jest ok ale juz gdzie indziej. Swoją droga odradzam zbieżność w kielcach na domaszowskiej bo robią łaskę i cena na koniec jest wyższa niż z początku ustalają. 

• 2 tygodnie później...

podjechałem dzisiaj na stacje diagnostyczna sprawdzić zawieszenie powiedzieli że nie ma żadnego luzu wiec pojechałem na zbiezność tam tez była stacja obok i odrazu sprawdzili i to samo zero luzu ale jak podniesli auto i zakładali przyrządy okazało się ze prawy dolny wahacz przedni ma całkowicie rozwaloną gumę przez co koło się ręką ruszało w lewo i prawo. Jakie polecacie tuleje do tego wahacza (Banan) ? czy może lepiej pouliretanowe ? Nie chce żeby było auto twarde bo jest wystarczająco. 

na allegro są tuleje do tego wahacza dolnego ( chodzi o mocowanie wahacza do ramy ) wiec chyba sie da  ? Febsta będa dobre czy sie posypia szybko ?

sworznie to ja wymieniałem 2 lata temu, ok 450 zł za dwa (przód wówczas) i jakaś firma mechanikowi przysłała - dorobiła i wszystko ok 

ja swożnie mam dobre ale ta tuleja z jednej strony sie całkowicie wyrobiła. Pouliretany w olkuszu robią ale do 350z to nie jestem pewien czy tez robią. 

Za regeneracje banana płaciłem jakieś 150-170zł obie tuleje i sworzeń , warunek to ze wachacz nie może być z taniej podróby i sworzeń mogą regenerowac tylko raz 

Edytowane przez jakub350

A to ja jednak mam rozwalony ten który podałem w linku wcześniej. Banan inaczej wygląda faktycznie. 

Edytowane przez driver_kaskader

Tutaj są tuleje do wahacza ,przedni dolny poprzeczny

http://www.ebay.com/itm/FRONT-LOWER-CONTROL-ARM-BUSHING-FOR-NISSAN-350Z-2003-2009-SET-OF-4-/141354662210?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Make%3ANissan%7CModel%3A350Z&hash=item20e964f942&vxp=mtr

Nowy oryginał kosztuje ok 200$ w USA. Po 5 latach od zakończenia produkcji modelu chyba wygasa licencja i stąd już chinole produkują , jak patrzyłem  teraz ceny takich to ok 70$.

tylko po co kupowac na ebay skoro na allegro kosztyje 65zł ?   :D

tuleja wymieniona teraz jak ręką odjął, prowadzi sie nienajgorzej ale zbiezność musze ustawic. 

Edytowane przez driver_kaskader