vonBuBs Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Wymieniłem tylne tarcze na ABE. Z wymiarów pasowała i jest dedykowana do 350z od 2003.Po wyjeździe z serwisu okazało się że nie działa ręczny.Po pomiarach od wewnątrz okazało się że w starych mam 172mm a w ABE 180mm. reszta wymiarów identyczna. W czasie produkcji były zmieniane rozmiary tarcz?Moja 350z to dokładnie: Nissan 350z 35th Annivisary Edition 03.2005. Hamulce brembo. ps Do tego na kołach mam dystanse i oryginalne fele które były z tą wersją.Czy z nowym autem dodawali dystanse?Wyczytałem też że powinienem mieć czujniki ciśnienia opon (a dokładnie 35th powinien je mieć), a takowych nie znalazłem. Także w komputerze nie mam informacji o ciśnieniu. Dzisiaj zaliczyłem flaka na runflacie i wyczuć można było dopiero po zejściu powietrza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbmaster Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Wymieniłem tylne tarcze na ABE. Z wymiarów pasowała i jest dedykowana do 350z od 2003. Po wyjeździe z serwisu okazało się że nie działa ręczny. Po pomiarach od wewnątrz okazało się że w starych mam 172mm a w ABE 180mm. reszta wymiarów identyczna. W czasie produkcji były zmieniane rozmiary tarcz? Moja 350z to dokładnie: Nissan 350z 35th Annivisary Edition 03.2005. Hamulce brembo. ps Do tego na kołach mam dystanse i oryginalne fele które były z tą wersją. Czy z nowym autem dodawali dystanse? Wyczytałem też że powinienem mieć czujniki ciśnienia opon (a dokładnie 35th powinien je mieć), a takowych nie znalazłem. Także w komputerze nie mam informacji o ciśnieniu. Dzisiaj zaliczyłem flaka na runflacie i wyczuć można było dopiero po zejściu powietrza. Wychodzi no to, że masz tylne hamulce z systemem ATE Teves a nie Brembo. ABE http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3117343235211-C41041ABE-.html Czy takie tarcze miałeś założone? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vonBuBs Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 tarcze oryginalne są pod brembo bo i mam brembo. nowe zamówione i założone były ABE. Jak rozumiem one są pod ATE Teves?btw a co z tymi dystansami? oryginalnie dokładali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.