wyspa7 Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Witam, od kilku tygodni jestem posiadaczem X-traila jak w temacie. Silnik 2,2 DCI 136 KM z 2006 r. Zauważyłem u siebie dziwnie zachowanie kontrolki świec żarowych, a mianowicie. Np rano w garażu - temp ok 5 stopni - często kontrolka się nie zapala. Jak silnik rozgrzany jak jeżdżę po mieście - to czasem się zapali na krótko, czasem na długo… a czasem wcale. Silnik ogólnie odpala OK - nie ma tragedii ale praca kontrolki świec dziwnie wygląda. I pytanie - czym jest sterowany sygnał grzania świec - jego czas itp. Czy jest to sygnał z czujnika temperatury silnika (cieczy). Jeśli tak to gdzie go szukać - czujnika temperatury silnika i przekaźnika świec. No chyba, że przyczyny szukać gdzie indziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekcopper Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Miałem podobnie w fiacie 1.9 okazało się że dwie świece były uszkodzone Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.