JacekW Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Mam problem, albo i nie, bo nie mam wiedzy. Qashqai 1.5 dci 2009r. Podczas jazdy na wskaźniku sredniego spalania jest cały czas ta sama wartosć 6.3l/100km Wg mnie to powinno sie zmieniać wraz z zmienną dynamiką jazdy. Autko mam od wczoraj więc proszę o pomoc. Edytowane 13 Grudnia 2014 przez JacekW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 średnie to średnie - a nie bieżące, w średnim brane jest pod uwagę z "jakiegoś tam" przebiegu od ostatniego resetu, zresetuj i zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 W tym roczniku ,istnieje tylko wskaznik spalania sredniego ,nie pokazuje chwilowego spalania o ktore zapewne Tobie chodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekW Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Dziękuje za odpowiedź, jeszcze dziś sprawdze. Zresetuje licznik i zobaczymy czy będzie jakas zmiana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Zaraz po resecie powinno się na początku dynamicznie zmieniać - a potem znów się ustabilizuje. Im dłuższy dystans, tym chwilowe wahania spalania, nawet znaczne - nie mają wpływu na średnią. Nie wiem jak w QQI, ale w QQII średnia jest aktualizowana co 30 sekund - więc też nie taka na bieżąco, a skokowo co pół minuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekW Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Więc wczoraj zresetowałem wskaźnik kilometrów A oraz B. Pełen optymizmu odapalilem i w droge. Niestety nadal cały czas pokazuje 6.3l/100km. Coś chyba jest nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafik Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 kasowanie liczników km nie ma żadnego wpływu na wskazania średniego spalania, skasuj spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekW Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Dziekuje za podpowiedź. Jeszcze dziś sprawdzę. Dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fausto Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 (edytowane) W tym roczniku ,istnieje tylko wskaznik spalania sredniego ,nie pokazuje chwilowego spalania o ktore zapewne Tobie chodzi . Edytowane 14 Grudnia 2014 przez fausto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekW Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Witam Dokonałem resetu wskaźnika spalanina i wszystko działa. Temat z mojej strony uznaje za rozwiązany. Co nie znaczy, że nie będe pytał o inne sprawy Dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrdziura Opublikowano 6 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2015 Witam. Mam problem, albo i nie, bo nie mam wiedzy. Qashqai 1.5 dci 2009r. Podczas jazdy na wskaźniku sredniego spalania jest cały czas ta sama wartosć 6.3l/100km Wg mnie to powinno sie zmieniać wraz z zmienną dynamiką jazdy. Autko mam od wczoraj więc proszę o pomoc. Skasuj sobie wskażnik ( jak długo jeżdzisz na nie skasowanum to wolno zmienia się średnia)to będziesz widział jak szybko będzie się zmieniało średnie spalanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi