Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Skrzynia biegów - 5 i 6 - wchodzą fajnie tylko....

Mikellino

Rekomendowane odpowiedzi

trudno trafić z 4 na 5 - tak jakby ten ogranicznik przed wrzuceniem rakiety nie działał prawidłowo i trzeba się trochę skupić żeby trafić bo wpada w prawo do R

Czy może ktoś to miał?

Dopowiem że nie wiem czy nie mam shift shortera ale chyba to nie ma znaczenia....

nie wiem jak może samo wpadać na R, jak R trzeba wcisnąć gałkę i wrzucić na 6

jak jest na 4 to się wrzuca normalnie 5, a nie 6 - samo się naprawdę nie robi 

Musisz dobrać się do wybieraka. Weź wyciągnij konsole od klimy, jest na zatrzaskach wiec pociągnij od dołu i wyjdzie. Ściągnij mieszek i będziesz miał kosz wybieraka który najprawdopodobniej się delikatnie przesunął i ten bolec od ogranicznika "rakiety" Ci nie pozwala dokładnie wbić biegu. Akcja na 5 minut. Klucz 12 potrzebujesz i masz 4 śruby do poluzowania. Ustaw go sobie tak żeby biegi wchodziły git i poskładaj do kupy :)

Koledzy. Doczytaj Proszę. tomoakatomi

Po prodtu bez wciskania gałki wpada glebiej jakby do R. Tak jakby scianka prawa 5-6 NIE pracowala przy wrzycani 4 na 5 i 5 na 6.

• 4 tygodnie później...

Dzięki 13E7 - racja - przesunięta blacha i tyle strachu - miałeś rację.

Niestety przy zimowym odpaleniu buchnęła przy okazji jakaś porcja płynu chłodniczego na kolektor wydechowy - ciekawe przez co --- prawy tył silnika. Ach - chyba pompa się kończy bo przy okazji pisnęła.... zimowe przypadki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...