lemmy69 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Ktoś czuwa nad Nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) U mnie tulejka byla dlugosci dwóch gum, czyli ok 55mm. tylko to wszystko trzeba do zestawu dopasowywac, bo ja mialem rysunki Huberta, wytoczylem miseczki i nie pasowalo, moje gumy mialy wieksza srednice. Edytowane 17 Grudnia 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Miseczki ja tez robilem, u tokarza zaplacilem za te + te pod laczniki stabilizatora chyba 50 zl. Mam chyba nawet gdzies projekt, to moglbym Ci wyslac jak znajde. był bym wdzięczny a co do tych tulejek to też bym potrzebował jak byś miał gdzieś z wymiarowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Już szukam. Tulejek nie mam zwymiarowanych, bo miałem w komplecie z poliuretanami i z tego co widziłem w kilku zestawach, to je dodają. Ale jak potrzebujesz, to mogę Ci to narysować i zwymiarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 hmmm to może rozejrzę się najpierw za PU z tulejkami i do nich dotoczę miseczki to chyba najlepszy pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) i najrosądniejszy chyba, bo widziałem kilka zestawów i w każdym były tulejki, więc po co je dotaczać? A druga sprawa, to każy producent ma jakiś tam swój wymiar, może to być kilka mm i już coś pasować nie będzie. Edytowane 17 Grudnia 2014 przez KubaTyran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Tomek do siebie w E ...- polu zamawiał ... malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 Tomek do siebie w E ...- polu zamawiał ... malina Na prawdę miłą obsługę mają, do mnie na stabilizatory przysłali od TII i wystarczył jeden telefon i mail z wymiarami i bez problemu wymienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 kolejny problem rozwiązany miseczki zrobione koszt 80zł jak pogoda pozwoli będzie fotorelacja z montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Teraz zostalo tylko je dobrze i równo wspawac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 24 grudnia... pogoda dopisała, choć czasu miałem niewiele, wziąłem się za montaż miseczek następnie w planach jest montaż rozpórki kielichów dźwig prawie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Co to za belka jest? Chyba nie będziesz na tym budy podnosić ?! To jest kilkaset kilo i pewnie trzeba będzie głowę gdzieś wetknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Chyba taki ma zamiar, mówiłem Michałowi że to trochę licho wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Ja także czuje dyskomfort jak na tą belkę zaglądam - Michał, abyś dożył do tej majówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 pierwsze próby wytrzymałościowe wytrzymała jeszcze będą zrobione zastrzały to wytrzyma na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 u mnie cała konstrukcja (belki metalowo-drewniane + rusztowanie + wyciągarka) ważyły pewnie w sumie więcej niż nadwozie ... wszystko było wymierzone i rozrysowane co do centymetra na podjeździe, koła były ustawione idealnie żeby nie trzeba było "naciągać" budy na boki wszystko było stabilne, wypoziomowane, słupki rusztowań związane ze sobą, oprócz tego z barierką na tarasie sama wyciągarka 120kg ... HDS-em na górę ją wciągaliśmy ... a belki były wciągane pojedyńczo i dopiero na górze skręcane ze sobą dlatego, kiedy widzę taką prowizorkę to jestem przerażony ta buda będzie się bujać przód-tył w trakcie podnoszenia auto musisz ustawić tak, żeby wyjechać później podwoziem do przodu ... najwygodniej będzie na równej poziomej powierzchni (na nierównościach da się podnieść budę, ale z opuszczaniem są spore kłopoty) budę trzeba podnieść 80-100cm (z pozoru wydaje się, że wystarczy 70cm, ale rama wstanie do góry, kiedy zdejmiesz z niej nadwozie) masz czas więc popracuj trochę nad samą konstrukcją ... to wszystko musi być tak zbudowane jakbyś miał z 5T podnosić a nie 600kg na pewno sporo czasu spędzisz później klęcząc pod budą przy reperaturkach podłogi i progów, w międzyczasie może być wichura lub inne niespodzianki ... O TYM WSZYSTKIM MUSISZ POMYŚLEĆ ZAWCZASU ZABRANIAM wręcz podnoszenia na takiej "zapałce" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 oj tam oj tam..... zobaczycie że się uda co do montowania budy to się zgodzę, na pewno będą problemy (będę się martwił później) ale żeby ją zdjąć... raczej nie przewiduje problemów jak skończę budowę dźwigu dodam zdjęcia do wglądu i będę czekał na ewentualne podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Jak oglądam czasami nagrody darwina to często też zaczynają się od słów: oj tam, oj tam ... ewentualnie polejcie jeszcze jednego i idę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Uważam, że musiałem to napisać a jak podejdzie do tego Michał to już jego sprawa ... tu chodzi o ewentualnych naśladowców Pamiętacie wymianę silnika u mnie przed rokiem? Ktoś napisał wtedy że to popierdółka, że taki silnik to on sam, rękami razem ze skrzynią z budy wyciągnął to fotka dla tych, którzy mu wtedy uwierzyli ... teraz rozumiecie o co mi chodzi ...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciekterran Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 To ustaw statyw z kamera i nagraj film z podnoszenia i opuszczania budy, chętnie obejrzę tylko zrób porządne rusztowanie, bo ten parapet to raczej nie wytrzyma Sent from my Lumia 800 using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 jak pogoda pozwoli to jutro będziemy go wzmacniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 No, myślę że trochę nam ulżyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 już go na tym podniosłem za hak, tak że koła się oderwały od ziemi. nie było żadnych niepokojących trzasków zrobimy wzmocnienia i spokojnie tą budę ściągniemy bez nerwów chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekkkW Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Uff...dobrze że się nie pochwaliłem swoim liftem budy ,pewnie tez by mi się dostalo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemmy69 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 siostro ... respirator! macie rację, chwalcie się dalej takimi pomysłami (... pomyślcie też że jakiś niedoświadczony młodzian będzie się wzorował na takich zdjęciach) akurat mnie to nie bawi ... ale ja to maruda jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi